|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Степан Бандера
|
|
Автор |
Пaвeл Cyдoплaтoв (разведчик) |
Публикувано | 22.01.10 18:50 |
|
Трябва ли да има коментари за ?
Има ли някой мнение за тази постъпка на Ющенко ?
Боя се, че не съм равнодушен към тази тема и мнението ми, поне за момента е много крайно.
| |
|
боклук. И той и терориста, който е провъзгласил за герой.
Ама това са последните еякулации на отиващия си изкуствено създаден украински национализъм. Поне няма да имат късмета да се превърнат в аналог на нашата македония.
| |
|
Степан Бандера не е националист, а колаборационист .
Избитите от бандата му украинци са много повече от избитите руснаци.
Да провъзгласяваш един масов убиец на украинци за национален герой на Украйна, ми е непонятно. Не мога да го разбера, а камо ли да го приема за нормален факт.
Едва ли, това е начинът, да си вдигнеш рейтинга с някой и друг процент?
Такава глупава постъпка само разединява украинското общество и го поляризира. Това е политически ход на недалновиден политик, воден от користни подбуди.
| |
|
политик на който жена му е агент на агенция национална сигурност в щати.
---------
| |
|
Факта обаче е полуистина.
До 2005 година Кетрин Чумаченко е американска гражданка(макар и от украински произход).
Фактически до 2005 година украинският президент е женен за чужденка, макар че тя се казва Екатерина Ющенко(за фамилията знам кога е транформирана и придобита, но кога става от Кетрин на Екатерина не знам.. Дали е обикновена транскрибция на името или е получила нов украински паспорт, също не знам.
Едва на 21 години тя е вече директор Украинската национално-информационна служба на Вашингтонското бюро на Украинския Комитет на Американския Конгрес.
на 25 вече е асистентка на заместника на държавния секретар по въпросите за правата на човека и хуманитарните въпроси, като става и магистър по държавна администрация.
Известна е със съветите които дава на мъжа си.
Явно е обаче, че историята на Степан Бандера и е малко известна.
Ако е знаела колко западни украинци(поляци) лично той е избил надали щеше да го предложи за национален герой.
Очаквам големи търкания между Полша и Украйна с това глупаво решение.
Убитите от Бандера западни украинци(поляци) надминават по численост убитите в Катинската гора.
Да провъзгласяваш един сериен убиец за национален герой, при това убиец на украински граждани, това дори не е глупост. Това си е истинско скудоумие.
Такова скудоумие показва и колко са ценни американските дипломи., които някои толкова много възвеличават, а пък други се гордеят с тях.
Или може би си мислят, че този изрод е убивал само от "лошите"(червените) украино-поляци и затова е ярко "положителна" личност ?
Лично аз не намирам никаква разлика между холивудските бози(с които ни заливат) и пропагандните филми на Райха и съветските филми.
За загиналите в тези филми, няма никакво значение кой ги е убил, значението е единствено за онези, които трябва да изпият тези бози(зрителите) и да разберат какво е възмездието на победителите и какви положителни емоции то създава.
| |
|
Мисля, че си "уцелил ваксата" .
Тепърва ще започват конфликтите с това героизиране и то не само с Полша и Русия, но и вътре в самата Украйна.
Този популистки ход е голяма грешка на Ющенко. Впрочем не е само тя.
| |
|
айде честит Янукович. Време е тъпотиите на псевдоукраинските 'националисти' да отидат в небитието.
| |
|
Надявам се Янукович да е по-умерен от Ющенко и такива спорни от историческа гледна точка личности като Степан Бандера ,да не се окичват с такова понятие "Герой на Украйна". Това разединява украинците, а не ги обединява. Историята не може да се чете еднакво от всички/освен ако не е "официозната история" на всяка тоталитарна държава/.
, но лично аз не мога да ги сравнявам. Бандера е украински сепаратист, докато ВанчО Михайлов се определя за българин, а не за македонец и ратува за Македония като част от България, а не за сепарирана/каквато е в момента/ Македония.
| |
|
Е, при положение че цяла Русия е пълна с паметници на Жуков, примерно, не виждам защо трябва да се критикуват украинците,поне Бандера за Украйна е милеел.
Сакар планина - перлата на Тракия
| |
|
Я да ти излезна с един плосък пропагандистки финт.
Той и Хитлер е милеел за Германия.
Нещо напротив?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|