|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Ще отказваме ли цигарите ?
|
|
Автор |
__junior___ (непознат
) |
Публикувано | 25.07.08 00:35 |
|
Все гледам да прескачам подобни статии, но май е време да отказваме цигарите.
Сейчас иностранные табачные корпорации добиваются установления в России «средневеково высоких уровней содержания никотина и смол в сигаретах, позволяя на установленном законом уровне сбывать для российского народа самые низкопробные табаки»
Не му стига на Руския народ постоянните експерименти на вождовете му с революции, строеж на обикновен, развит, и какъв ли още не социализъм, перестройки ... ами сега да го тровят и с "обогатен" никотин.
По данным главы Роспотребнадзора, число курильщиков среди работоспособных россиян за последние годы достигло катастрофически высокого уровня. Так, в настоящее время в России курят 60 процентов мужчин и 30 процентов женщин причем большинство из них начали курить в подростковом возрасте. Ежегодное потребление сигарет в России составляет от 375 до 400 миллиардов штук.
Но няма да забравяме напълно растението, защото :
Вакцину от рака будут получать из листьев табака
| |
|
Имаше предаване от серията журналистически разследвания по тази тема.
Там направиха следното разкритие (след изследвания на съдержимото в лаборатории): ако преди време е било нужно на човек да пуши около година, за да се пристрасти към цигарите, то сега, благодарение на новите съставки, е нужен само месец!!!
В Русия поне жените пушат значително по-малко в сравнение с българките. Това са лични наблюдения.
| |
|
Едно малко "кафяно" отклонение.
Москва самый дорогой город для туристов не представляющих жизни без бодрящего кофе. Согласно исследованию, проведенному лондонским отделением американской консалтинговой фирмы Mercer, чашка кофе в Москве стоит в среднем – 10 долларов 19 центов (с учетом чаевых).
Вот так!
| |
|
то със статии ако ставаше ??
| |
|
аз затова си купих т.нар. електронна цигара - само никотин, нищо друго, при това не дим (няма горене), а "мъгла", аерозол.
помага
впрочем зависимостта към никотина и кофеина е по-силна от хероиновата
| |
|
От известно време съм извадил от килера едно от наргилетата, които са ни подарявали през годините.
Пробвам различните аромати и най вкусното за мен се оказа съставката с пъпеш. ( И там има тютюн, но не е толкова много ).
А ако и вместо вода се сипе бяло полусухо ароматно вино става голяма вкусотия
Така и по малко цигари паля. С идеята да ги спра изобщо.
| |
|
10 зелени не са много за кафе. При тая инфлация на гущерите.
Има едно кафе в света - Luwak Coffee . Най - Скъпото Кафе само 420 $.
Малко бавно става с набавянето му - то се изаква от едно животинче като котка и требе да се ходи след нея и да я молиш "да ти пусне"
Учени, специализирани в изследваненахранителнипродукти, разкрихатайнатананай-скъпотокафевсвета - КопиЛувак (Kopi
Luwak). Кафеенитезърнапреминаватпрезстомашно-чревниятрактнацибетка (Paradoxurus hermaphroditus, животноотродана
мангустата), следкоето се изпичат и се предлагат запродажба.
Годишнотомупроизводствоненадхвърля230 кггодишно.
Индонезия е дом на малко животно, наподобяващо котка, което местните наричат луак. То е нощен бозайник, който живее по дърветата и се храни с насекоми, гризачи и плодове. Любимата му храна са плодовете на кафеното дърво. Често пъти те не могат да бъдат смлени от организма му и излизат цели в изпражненията му. Точно тогава хора от местното население се намесват. Те събират целите зърна и ги продават на производителите.
Зърната се измиват, подсушават и пекат както другите зърна и се изнасят за Япония и Съединените Щати.
| |
|
Аз пък си имам своя хитринка за да НАМАЛЯ количество цигари.Сутрин като тръгвам за работа, купувам си две цигари насипно и понеже на работа няма как да се сдобия с още цигари - се задоволявам с това което имам.(Може и само да се залъгвам с този похват, но определено пуша по-малко.)
.
Не ни остава време да обичаме хората , от това да ги съдем и критикуваме)))
| |
|
От там ли разбра за кафето или го знаеш от преди?
Препоръчвам филма на всички зрели хора от клуба.
P.S. С тия темпове долните тирета скоро съвсем ще изпълнят полето "Автор".
| |
|
А бе посъбрал съм малко от изходния материял на добичето.
Кафеените зърна съм ги заделил за достойни хора,
а с останалата част - барабонките ще ти правя кааВе да те черпя във Филибето.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|