Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:28 08.07.25 
Фен клубове
   >> Руски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема где вы сушите постиранное белье?нови  
Автор Tyлca ()
Публикувано23.03.08 15:46

Интересни и спонтанни,
макар и не много ...ласкави впечатления за София.
На долния линк може да прочетете впечатленията на руски журналист,
посетил курорта в Банско .
Един фргамент за първото му и мимолетно впечатление за София.
Предполгам, че е получено по пътя от летището през Дружба, където
"болхарите" са малко мургавички.

"..София открылась нам страшным кошмаром и разочарованием.
Назад в СССР, причем, возвращение в глухую провинцию.
Помнится, в детстве я несколько раз ездил в город Прокопьевск.
Это шахтерский городок на юге Кемеровской области.
Так вот, после схода снега город превращался в одну большую помойку.
Люди не стеснялись и выбрасывали мелкий и не очень мусор прямо в окно из своих панельных пятиэтажек.
А фигли, весна придет, дворники уберут, но дворники тоже не спешили.
Вот и в Софии дворники, похоже, не спешат.
Те же самые хрущевки, в которых идет массовая замена окон на пластиковые.

Но это еще не все. Ну вот скажите мне, где вы сушите постиранное белье?

Я лично в ванной комнате, а болгары за окном и не важно есть балкон или нет, прям за балконом провисшие веревки на котором сушится исподнее. И так почти в каждой квартире.
Так едешь себе по столице, и из каждого окна мне машут эти флаги, ветер разгоняет кучу несвежего, а местами и свежего мусора, и все это под болгарскую заунывную песню и стук колес по кочкам (дороги в Софии разбиты вдрызг).
Впечатляет? Ну вот, и вы окунулись…"

Тема Re: где вы сушите постиранное белье?нови [re: Tyлca]  
Автор Бepeзka! ()
Публикувано23.03.08 18:56

Аха, моята позната от МГУ когато дойде тук също беше изумена, че тук по балконите масово се ветреят гащи.

Обаче, на мен и вариантът дрехите да ти съхнат провесени над ваната, докато ти взимаш душ... също ми се вижда странен.

Автор kunichka ()
Публикувано23.03.08 19:29

Мерси за статья, от души посмеялась. Автор в легком и непринужденном тоне все так смешливо изложил, хотя и согласна, что впечатления его мимолетни. Вот такие били впечатления и у меня ровно год назад. К чему-то привикла, а с чем-то и до сих пор не могу смириться. Будем надеяться, что через 5 (?) лет станет получше.

Всем глупым счастье от безумья, всем умным - горе от ума.

Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано25.03.08 22:51

Типичната великодържавна наглост на руснаците. Е, нищо - все пак ние, колкото и да сме зле, сме част от цивилизования свят, а те още има да подрапат, докато изпълзят от калта на азиатщината. Ако някога успеят...

Не мислите ли, че е някак си нелепо някой, на когото алкохолизма вече е генетично заложен (вседствие на поколения впиянчени предци), да дава подобни оценки?!

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Редактирано от BlackWolf на 25.03.08 22:54.

Автор _snowqueen_ (sincera)
Публикувано25.03.08 23:18

Ми така е, като четеш само разни, дето са прекарали целия си живот някъде в рамките на Садовое и не са виждали кочината, която представлява едно Чертаново или Бутово.....

Затова пък в Куршавел, както личи от "пътеписа", са си като в къщи....

За мен лично пък чисто руски колорит са опънатите по диагонал през кухните въжета, на които виси същото това "исподнее".....Ма го приемам за национален колорит и не го коментирам в медиите.

п.п. Най-много ме умили констатацията, че нарочно сме решили да забавим влизането си в Шенген, за да "дерем" от горките руски туристи по 49Е за визи....

Автор klipsidra ()
Публикувано26.03.08 09:37

Не съм съгласна с автора на статията. "Там" също си сушат прането по балконите, в банята могат да се сушат само дребни неща. А и не виждам нищо срамно в това, човек да си ползва балкона за тази цел.
Що се отнася за останалата част на статия, неведнъж съм ставала свидетел на наглото и арогантно поведение на руските туристи по българските курорти, чак съм изпитвала срам, че съм част от нацията. Истината е там, че за руснаците България е една от най-евтините възможности за почивка, следователно нормални и възпитани хора си избират далеч по-екзотични места, а в България идват да отмарят продавачки на картофите и поведението им съответства на нивото им, за съжаление.

Eсли вдруг Вaшa жeнa ночью нaзвaлa Вaс чужим имeнeм, откликaйтeсь.
Вaм понрaвится!!!

Тема Re: где вы сушите постиранное белье?нови [re: Бepeзka!]  
Автор klipsidra ()
Публикувано26.03.08 09:45

На мен са ми правили впечатление въжетата, които са опънати от някой-си прозорец и стигат до най-близкото дърво и там се ветреят какви ли не чудесии.

Излиза, че да съхне прането по балконите не е прилично, в банята лично на мен не ми е удобно, тогава къде да си суши човек гащите?

Сетих се за един смешен случай - преди време имах един обожател, много запален да ми разглежда бельото, съхнещо на балкона!

Вaм понрaвится!!!

Тема Re: где вы сушите постиранное белье?нови [re: kunichka]  
Автор klipsidra ()
Публикувано26.03.08 09:51

Ще минат още година-две-три и ще свикнеш с всичко (собствен опит).

Аз също в началото бях изпаднала в културен шок, за което не ми е виновна държавата, а , може би, разлика в навиците и т.н. Убедена съм, че човекът свиква с какво ли не, с течение на времето.

Вaм понрaвится!!!

Тема Re: где вы сушите постиранное белье?нови [re: BlackWolf]  
Автор kunichka ()
Публикувано26.03.08 10:09

Типичната великодържавна неприеманне на критика в свойта адрес, макар че има и доста правда.

Е, нищо - все пак ние, колкото и да сме зле, сме част от цивилизования свят

Повярвай, още трябва доста да поработате. Аз съм живела не само в алкохолизирана държава, а и в цивилизования свят. Има от кде да направя сравнения.

Тема Re: где вы сушите постиранное белье?нови [re: klipsidra]  
Автор kunichka ()
Публикувано26.03.08 10:12

Благодаря, и аз на това надявамся.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.