|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Тест на знание русского языка
|
|
Автор |
Бepeзka! () |
Публикувано | 18.03.06 11:52 |
|
А сега да видим - знаете ли го! Для иностранцев и русских, покинувших родину!
Я тест завалила  Редактирано от Бepeзka! на 18.03.06 12:28.
| |
|
Към десетия път успях! Ура! Тестът е свързан със знанието на крилати фрази, поговорки и т.н. Не е граматически!
| |
|
Нещото ме разсмя, забавно е, благодаря ти. Най ми харесаха многоточията........ 
Резултат - неизвестно защо ме изкара рускиня, но все пак с една грешка.........Я ме открехнете какво прави неправилно дядя Федор и откъде е въобще изразът????
| |
|
И аз на тоя пусти дядя Федор се прецаках.
И за Боливар не знам - все не мога да уцеля правилния отговор. Кого выносит этот Боливар??? Черт бы его побрал!
Редактирано от Бepeзka! на 18.03.06 16:08.
| |
|
"Двоих".....................Стругацки.
| |
|
"Трое из Простоквашино" - така започва...
И "Вождь Красокожих" тоже...

Нас мало но мы в тельняшках!
| |
|
Ц... О'Хенри...
Нас мало но мы в тельняшках!
| |
|
О`Хенри си е О`Хенри..............ама точно в този "тест" съм убедена, че съставителите са имали предвид именно споменаването на фразата от Стругацки............. Иначе не би имало смисъл и логика въпросът да се включва в тест за познаването на руски идиоми.
| |
|
'Звинявам са начи, обаче след 3-тото "скъсване" ме фана нервата и се отказах. Пълна идиотщина!
Към неизвестния автор на туй недоразумение (не че ще го прочете, ама да не си помислиш, че е към теб Брезичке):
Като правиш тест, прави го така, че след решението му да се видят броя верни отговори, а не да ме прекъсва по средата. Щото колкото и да съм живял в СССР, колкото и руски книги и филми да са ми известни, все пак съществува вероятността нещо да не го знам защото примерно не ми е харесало, и не съм го дочел/догледал. Па и къса на 2 грешни отговора от общо намсиколко десетки..... Е нема такъв тест или изпит! Та сигурно можеше и да е забавно, ама лично на мен - не ми е.....
| |
|
Поручик, линкът към този тест го гепнах от един руски форум за преводачи. Та там имаше постинги от рода на: "Написа ми, че руският език не ми е роден, интересно кой ми е родният език тогава?". Така че - споко! И руснаците не са се справили с теста 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|