Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:38 15.05.26 
Градове
   >> Русе
*Кратък преглед

Тема "Орлова чука" - 6 лв. входнови  
Автор Aлekcия ()
Публикувано04.05.09 17:39

Реших да изкажа недоволството си от цената на билетчето за вход в пещера "Орлова чука". Считам, че е безумно скъп този вход, брадва абсолютна. Малко места си имаме русенци, и така да ни отблъскват... Някой, ако е бил скоро на Ивановски скални църкви да сподели там как е, моля.

Редактирано от Aлekcия на 04.05.09 17:41.

Тема Скалните - 4 лв. входнови [re: Aлekcия]  
АвторKokoWeb (Нерегистриран)
Публикувано04.05.09 18:34

Инфото ми е от преди 2 дни. Пича /уредник или както се казва/ е любезен и определено има дар слово. В смисъл - не изнася наизустена реч, отговаря и на въпроси. В Басарбово нямаше такса - може би защото е действаща. Но пък е проблем да намериш някой, който е в час с историята. Попаднах на Йордан - продава свещи в магазинчето. След 2...3.. специфични въпроса /на които знаех отговорите/ ми стана ясно, че не е просто бърборко, а наистина знае историята в детайли.

Скоро ще ходя в Свещари. Казаха ми, че входа е 20 кинта. Като се върна ще пиша.

Тема Re: Скалните - 4 лв. входнови [re: KokoWeb]  
Автор JMM® (Свободен зидар)
Публикувано04.05.09 18:54

Миналата година, входа на могилите при Свещари беше 10лв. на човек.
Демир Баба няма такси и вход, но и нямаше кой да ти каже две думи за мястото.

Тема Re: "Орлова чука" - 6 лв. входнови [re: Aлekcия]  
Публикувано04.05.09 18:58

Аз също бях там днешният ден, и заформихме импровизирана 'група' от 13 човека, след което ни направиха отстъпка от 1 лв на човек. Условието бе за групи над 10 човека, цената пада на 5 лв на човек.

Тема Re: "Орлова чука" - 6 лв. входнови [re: JMM®]  
Автор Aлekcия ()
Публикувано04.05.09 19:32

Ние също не влязохме сами, не, бяхме заедно с цяла група. Т. е. беседата не са я изнасяли само на нас 3-4 човека. Плюс това не съобщиха при заплащането, че за инвалиди е трудно проходимо, и невъзможно да се извърви, не върнаха парите и билета на инвалид

, грозно е, не се жалвам, 2 лв в повече къде не са дадени, просто споделям, че не са изобщо тактични!!! За съжаление, вместо да се гордеем, че сме завели гостите си да им покажем нещо, ние се засрамихме от техния коментар, че "тук са брадвари"...

Публикувано04.05.09 19:42

Всъщност къде отиват парите, както и кой стои зад организацията с таксите и достъпа до пещерата ?!
Аз така и не запазих 'билетите' за вход

Тема Re: "Орлова чука" - 6 лв. входнови [re: JMM®]  
Автор Aлekcия ()
Публикувано04.05.09 19:51

На билетите пише БИЛЕТ ЗА ВХОД, сериен номер от 2004 год, "Министерство на финансите", чудно ??? - има място за дата - непопълнено + ред ... + място ..., но кой стопанисва обекта и кой определя тарифата наистина не е ясно, защото и на автобусните билети пише "Министерство на финансите", но Общината с търг решава кой ще бъде превозвача и на какви пари ще вози до еди-къде си. Май си струва да попитам отговорните лица в Комитета за защита правата на потребителите, поне за някакъв отговор.

Редактирано от Aлekcия на 04.05.09 19:55.

Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано06.05.09 06:06

Билетите имат някакъв сериен образец, ясно е, че за вход за забележителност позициите "ред" и "място" са безсмислени. То и на фактурите има полета, които не винаги се попълват, но това не ги прави невалидни.
Това, че серията на МинФин е от предна година, също не ги прави невалидни.

Билети може (и са длъжни) да издават както държавни управи на музеи, забележителности, национални, природни паркове, така и юридически лица, на които са отдадени на стопанисване обектите (примерно за Ботаническата градина в Балчик спорят СУ и Мин. на културата).

С три думи - НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД, безплатно е само сиренето в капана. Не мисля, че 6 лв е надута цена за Орлова чука. Разбира се, потребителите трябва да взискват адекватна за цената поддръжка на обекта - беседа, материали, ефектно осветление и т.н.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Re: "Орлова чука" - 6 лв. вход [re: Aлekcия]  
Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано19.05.09 20:59

bump

hell storms, rush over the earth
bestial invasioooooooooooon

Автор Paolo Rosi (Бъдете добри!)
Публикувано04.06.09 13:46

това е незаконно

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.