|
Тема
|
Отново за Пантеона
|
|
Автор | Baни (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.07.08 20:41 |
|
Зная че много от вас сега ще викнат " стига с този пантеон " но понеже наскоро минах покрай новостроящата се стара църква " Всех Святих" и отново се изнервих от неудачността на мястото където е та затова искам да попитам - неможе ли една такава акция да се направи и за пантеона. Какво имам в предвид , гледах по телевизора предаване за Русе където показаха страхотен проект за обновяване на пантеона. Сградата изглеждаще величествено. Незная кой художник се бе постарал , но е свършил страхотна страхотна работа. Та неможе ли този проект да се покаже на широката общественост и отново да се съберат пари . Неможе вечно да търпим това отвратително петно на най- хубавото място на града. А иначе центъра е толкова красив . Обаче като погледна от площада към пантеона направо ми се драйфа. Сигурна съм че хората ще се зарадват да направим нещо красиво с това недоразумение от комунизма. Не става въпрос да се руши и събаря а да се направи външно оформление. Така като погледнем към пантеона ще видим завършен центъра и мисля че ще бъдем доволни
| |
Тема
|
Re: Отново за Пантеона
[re: Baни]
|
|
Автор |
JMM® (Свободен зидар) |
Публикувано | 21.07.08 01:17 |
|
Ехххх , Вани ....
"Късно е, либе, за китка, месечинка си залезе, а петли не са попели" ...
Йотов си направи "PR" с така нареченото "възстановяване" на Храма, в стремежа си за втори мандат, за кмет на Русе ...
Вани, ти наясно ли си с идеята за "пантеона" ???
Защо според теб е необходимо да запазваме лишена от смисъл и изпразнена от съдържание сграда - "Не става въпрос да се руши и събаря а да се направи външно оформление." - и да влагаме пари в неината външна промяна - кому е нужно това ?!?!?! Повечето от костите събрани навремето в "пантеона", отново са върнати във възстановените гробове, и в сградата не е останало почти нищо ... "пантеон" на какво е това недуразомение в центъра на града накичено с бутафорен кръст ...
От постояването му, до наши дни, "това творение" е гълтало само пари, и не е могло да бъде намерено смислено предназначение ...
Това "недуразумение" в центъра на града ни, колкото и метаморфози да претърпи, е обречено, и рано или късно ще дойде момент да узрее обществото ни, и да премахване цирея наречен "пантеон" ...
Препоръчвам ти да направиш едно посещение в Букурещ на гробищен парк "Шербан Вода" и да осмислиш умаленият русенски вариант на "Парка на Възрожденците" и мястото на "пантеона".
| |
Тема
|
[re: JMM®]
|
|
Автор | Baни (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.07.08 08:21 |
|
Моето лично желание е наистина пантеона да бъде махнат. Но колкото пъти спомена това всички гракват да спрем да рушим. Все едно тези хора нямат очи да видят колко е грозен и ненужен. Радва ме това че костите са върнати и чак сега от теб го научавам. И ако целта е да изчакаме хората да се навият да го махнем съм твърдо ЗА. Благодаря ти , че ме освети по този въпрос.
| |
Тема
|
[re: Baни]
|
|
Автор |
ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел) |
Публикувано | 23.07.08 09:11 |
|
на мен Пантеона не ми пречи.
секс, вандализъм и религиозно мракобесие
| |
|
И на мен не ми пречи.
| |
|
Боже, Боже!!! Не съм русенец, ама от това дето виждам: нито Пантеона има някаква - историческа и най-вече художествена - стойност, нито уж "възстановяваната" църква е на мястото си... Жалко... и за Русе и за останалите тук русенци... Ама то такова е положението в цяла "демократична" България...
Вани, нищо лично и без злоба, ама моля те, припомни си българската граматика - ако си журналистка или атакистка бива, но от интелигентно звучаща дама като теб правописните грешки много бият на очи
...male non fare, paura non avere[
| |
Тема
|
[re: TAfricanski]
|
|
Автор | Плeвeнчaнин (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.07.08 18:41 |
|
Може и да не ти пречи но грози. Не е като нашата Панорама