Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:02 09.11.25 
Градове
   >> Русе
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Айде нова тема- даскалсканови  
АвторЦвeти (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 21:58

Много ли е педагогично да се гори чучело на действащ министър под бурното мучене на местни и мангалски, пардон румънски образоващи ни кадри? Тия вече не само се оляха, ами и съвкупно се осраха.Ако утре Грую спре движението по Скобелев ще дойдат полицията, кат и психото, ако междувременно някой не го е потрошил....Ама 30 Груйки могат да го спрат, нали? Добре, че стана тази стачка, та да се види колко сериозно е положението с психическото здраве на българското учителство...Щото на учащите никой вяра не им хваща...

Тема Re: Айде нова тема- даскалсканови [re: Цвeти]  
Авторpyceнeц2 (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 22:08

Цвети, съжалявам, ама не си права в случая.

Значи не може човек с висше образование и човек, от който зависи бъдещето на нацията (щото сега си свикнала, но представи си какво щеше да е ако половината бяха като циганите - демек една табела не могат да прочетат) да взема по-малко от една сервитьорка. Такава държава, която няма развито образование, е обречена да бъде страна от третия свят. Защото населението й, освен да шие дрешки на ишлеме и да реже дървен материал, няма възможност да прави нещо друго.

Заплатите на учителите не са актуализирани от вероятно 5-6 години поне. През това време, инфлацията, която е поне 7-8% годишно, а тази година (хаха) месечно, им е обезценила труда супер много. При това положение, никой нормален човек, завършил наскоро филология, педагогика и т.н. няма да се навие да стане учител и в крайна сметка остават единствено изкуфелите комунистически бабички, които пълнят главите на децата с глупости, не могат да комуникират с тях и стават за смях.

Същите тези румънски "цигани" на подобна позиция вземат от 300 евро нагоре...така че не знам кой е циганина в случая.

Всичко това можеше да бъде избегнато ако някой се беше хванал да направи подходящите реформи, да съкрати персонала и базата, защото раждаемостта никаква я няма вече. И образованието нямаше да е такава неефективна бездънна яма за пари. От друга страна, дори и при сегашният случай, само за тази година имаме 3 милиарда бюджетен излишък, при което купуваме бойни кораби за милиард евро. Ей такива работи.

Мисля, че действащият министър заслужава да му правят и горят чучела, защото е един мързелив бюрократ, който се занимава с всичко друго, но не и с министерството си.

Ей това мисля..

Тема Този път ще се съглася [re: Цвeти]  
АвторEничap (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 23:35

"Гледам" стачката и се чудя - що за гьонсуратлък трябва да има човек за да извива ръце за още и още пари, като е наясно, че дълбоко некадърен.
Няма какво да се лъжем - педагогиката от поне 10-на години събира всички неприети в друга специалност /поне от толкова време са ми наблюденията/.
Колко от тези лентяи могат да се нарекат учители ?! За съжаление - съвсем малко ...

п.п. От личен опит - в цялото ми ученичестване единствената учителка на която мога да сваля шапка е тази , до 4-ти клас. Сиреч, която ме е научила да чета. Всичко друго бе истерясали, полунормални, откровенно неграмотни и дълбоко безразлични учители. Такива, на които и 20 лева са им много !

Тема Re: Този път ще се съгласянови [re: Eничap]  
Публикувано05.10.07 23:45

Щото пък вие в партийните офиси заслужавате каквито и да било пари

Вие водите възможно най-безсмисленото съществуване и сте абсолютно ненужни обществени паразити

Или пък хипер-раздутата ни държавна администрация, които в общи линии изпълнява една много важна социалистическа функция. Понеже на тъпия некадърен беден селяндур му е гадно някой да печели повече пари от него, а пък той разбираш ли е електорат. Затова мислещата за всичко държава е пръкнала корумпираната държавната администрация, за да пъха пръта в колелата на всичко що-годе проспериращо. Така де, не може само определени хора да живеят мизерно, трябва всички да сме така Пък и разбираш ли, за назначените на шуробаджанашки принцип лекета в администрацията, това им идва присърце, да правят гадно на хората, пък ако може и некое подкупче да им дойде като бонус

При това, един данъчен примерно взема към 400-500 поне, докато един учител - около 200. Не е ли несправедливо? А какво се иска, за да станеш данъчен? Мен ако питаш, всеки средно-статистически идиот би могъл да се цани там. Е, не всеки има връзки де...

Тема Re: Този път ще се съгласянови [re: pyceнeц2]  
АвторEничap (Нерегистриран)
Публикувано06.10.07 00:26

Човече, много личен елемент има в поста ти.
Виж, никой не отрича, че съществува такова нещо като даскал - с цялата енергия на думата. Човек на който това му е житейското призвание, а не отбиване на номера. Но колко от сегашните учители са даскали !?
Разбираш ли, че в момента 99% от учителското съсловие убива в хлапетата всякакъв ентусиазъм за научаване на нови неща. Защото учителите са скучни, лоши оратори, пренасящи семейните си проблеми в училище, незаинтересовани, тотални аутсайдери относно новите технологии ... мога да изброявам до безкрайност !

Знаеш ли, че аз прочетох "Под Игото" в университета ? Просто от интерес. Защото "българичката" бе създала непоносимост към предмета и с личното си излъчване. И вероятно в момента се пени, че иска още и още пари.Това е първия пример за който се сещам, а има хиляди.

п.п. Не съм партиен член. Нямам офис. Пиша си от къщи, където и работя.

Публикувано06.10.07 00:35

Ами това няма да се промени, вече писах защо. Никой нормален току-що завършил филолог например няма да стане даскал, при положение че може да стане преводач и да взема два пъти повече пари. Но за сметка на това разни изфирясали комунистически лелички и бабички ще си стоят там, защото за тях е късно да си сменят работата. Като резултат, качеството на образованието ще пада все повече. Но най-тъжното е че и те някога ще се пенсионират, тогава къв ще го дървим и какви прости полуграмотни селяндурки ще учат децата ни не знам.

Въобще не мога да си представя човек с деца, който да не подкрепя учителите. Ти имаш ли деца? Искаш да ми кажеш, че не ти пука кой ще ги образова? Мислиш ли че ти можеш да го направиш вместо учителите? След като по цял ден си на работа? Аз не съм такъв оптимист..

Тема Re: Този път ще се съгласянови [re: pyceнeц2]  
АвторBaни (Нерегистриран)
Публикувано06.10.07 08:18

Ще се съглася с Цвети , че има голяма доза простотия в тези изтъпления , гледах някви даскалици протестират с едни червени перуки едни глупости. Явно доста плява има сред тях. Една пък имаше наглоста да каже че дава частни уроци и дори да и удвоят заплатата пак ще дава щото кво били 600лв. Но , немога да се съглася с това , че моя позната взема 270 лв след като я зная че си ври и кипи в работата.

Тема Re: Айде нова тема- даскалсканови [re: Цвeти]  
Автор Mитaka® (индианец)
Публикувано06.10.07 13:00

Подкрепям ги за по-високи заплати, но според мен не това е начина да ги получат. Станахме свидетели на доста грозни и нагли прояви от тяхна страна, които почват да ме озадачават. Почвам да се чудя, дали можем да поверим децата на България на подобни хора. Защото грозния манталитет на някои от тях не идва от безпаричие. Разбира се има и много достойни учители.........

Автор | (</dev/random)
Публикувано06.10.07 20:42

А що за гьонсуратлък трябва да имаш за да искаш някой кадърен да работи за 300 лв? В момента кръгът е порочен -- свестните хора не стават учители заради заплатите, а такива като теб реват, че не трябвало да се вдигат заплатите, защото били некадърни.

Хайде ти като си кадърен кажи какво трябва да се направи.

When your hammer is C++, everything starts looking like a thumb. -- Steve Hoflich

Тема Re: Айде нова тема- даскалсканови [re: Mитaka®]  
АвторЦвeти (Нерегистриран)
Публикувано06.10.07 20:50

Така, така, всички сте прави.Лично аз не съм от хората, които завистливо и злобно съскат, ако някой взема /има/ повече.Имам и 2 роднини- педагожки- едната е голям човек и учител, другата за нищо не става...Но при тази стачка такава простотия се изля, че...Извинете, но нито шивачки, нито шофьори съм виждала така да се излагат. АКо тези хора прилагаха толкова изобретателност в учебния процес....ехе....Какви са тия народни хорца дето се друскат?! То вярно, че "парцаленото" училище е пълно с кухавели, ама простете...Уж недоволни, а се веселят като на циганска сватба.
И т.н. и т.н.
И стига с тази Румъния...То там и министрите вземат повече от нашите....И като вземат толкова, и като имат толкова кое им е по- доброто?! Живота им ли, кое? Същите мръсни и нещастни хора по улиците в Букурещ, същият стар автопарк, отвратителни къщи и апартаменти.... /дори тук е много по- добре/. А в края на краищата, който му се вижда патка румънската кокошка- да учи мамалигарски и да дерзай...На мен лично министър Вълчев ми харесва.Най- малкото говори български гладко...А всъщност говори и логично....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.