Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:47 05.11.25 
Градове
   >> Русе
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема МЕЧКИТЕ НА ТЕКЕТОнови  
Авторняkoй cи (Нерегистриран)
Публикувано15.02.06 13:44

Защо вместо да се дават от общината пари за изхранването и гледането им не бъдат отделени много по-малко за да бъдат преместени в парка в Белица. Там където са сега никой не ги посещава и е напълно безсмислено да се оставят там. Живота при тези условия за мечките е само мъчение. Не мислите ли, че трябва да се направи нещо за да могат да живеят в близки до естествените си уловия и да спре изтезанието над животните

Тема Re: МЕЧКИТЕ НА ТЕКЕТОнови [re: няkoй cи]  
Автор Плaшимиp ()
Публикувано15.02.06 14:40

Да, така е.

Тема Re: МЕЧКИТЕ НА ТЕКЕТОнови [re: няkoй cи]  
Автор Mитaka® (индианец)
Публикувано15.02.06 15:38

Аз съм на противното мнение - че трябва да се отделят повече пари,изобщо да се създаде една прилична зоологическа градина в лесопарка Липник,а не да се местят мечките.Защото Русе е един от малкото големи градове без Зоопарк,едно от многото неща,които комунягите "случайно" са пропуснали да направят в града ни.Създаде ли се такава зоологическа градина,посещенията в самия лесопарк ще се увеличат многократно.

Тема Re: МЕЧКИТЕ НА ТЕКЕТОнови [re: Mитaka®]  
Авторняkoй (Нерегистриран)
Публикувано15.02.06 16:00

Когато се създаде, бъди сигурен че мечките няма да са живи вече. Докато не стане не им е там мястото обаче. Пък и ако се загледаш в световен мащаб ще разбереш, че не всеки град с около 100хил. жители има зоопарк.

Тема Re: МЕЧКИТЕ НА ТЕКЕТО [re: няkoй]  
Автор Mитaka® (индианец)
Публикувано15.02.06 16:23

За световен мащаб може и да си прав/права.Но аз гледам България,където доста градове дори много по-малки от Русе си имат Зоопаркове.Предполагам,че си някакъв вид природозащитник,но не смятам,че в страна като нашата където и в момента има десетки мечки,използвани от разни роми за припечелване,нещата могат да се променят в полза на животните толкова бързо.

Автор r-ru (непознат)
Публикувано15.02.06 16:41

Аз не съм съгласна с това, че малкият зоокът, ако мога така да го нарека , не е посещаван. Напротив, много хора се радват на малкото животинки , които са там. Това важи и за мен! Вярно е, че на животните не е предоставена подходяща среда за живеене
Според мен най-доброто което може да се направи е да се вложат пари за подобряването на условията, а също така и увеличаване броя и видовете животни. Това е един хубав природен парк и присъствието на различни видове животинки само би допринесло за неговото разкрасяване и по-голяма посетителност.

Тема Re: МЕЧКИТЕ НА ТЕКЕТОнови [re: r-ru]  
Авторняkoй (Нерегистриран)
Публикувано15.02.06 16:51

А ти кога за последно ходи там - явно не знаеш , че "малкото животни" са мечките и няколко кучета И на това ако му се вика зоокът.....
Колкото до циганите с мечки - в такива хора са останали не повече от 3 мечки в България.
Наистина ли вярвате, че това място може да стане в близко време посещавана зоологическа градина?

Тема Re: МЕЧКИТЕ НА ТЕКЕТОнови [re: няkoй]  
Автор r-ru (непознат)
Публикувано15.02.06 17:08

Наистина не съм ходила отдавна, но мисля че преди имаше повече животни.
Не говаря за зоологическа градина, а за малък кът, в които да има няколко поне вида животни.

Тема Re: МЕЧКИТЕ НА ТЕКЕТОнови [re: r-ru]  
Автор GBlO (доброжелател)
Публикувано17.02.06 14:26

Според мен цялата месност "Лесопарка" е оставена на произвола на съдбата включително и животните. Това е единственото място с по-чист въздух, където могат да се разходят децата, за да да видят някое живитинче. Сега обаче не е точно така, дето животни няма, а и тези дето са там са в окаяно състояние ами и потоянно препускат коли насам натам по алеите със скорости дето не са даже и за движение в населено място, а камоли в паркова зона.
Според мен трябва да се направи така че колите да стигат само до паркинга, а който изка да се разхожда в парка да го прави пеша. Редно е и всеки автомобил да плаща такса за този пакинг примерно 1лв. който да отива за животните или потдръжката за парка.

Автор chibopis (писанче)
Публикувано17.02.06 15:13

Наистина е по-добре да се отделят повече средства за един приличен зоопарк в Лесопарка, а не да си караме децата по други градове да видят животни.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.