|
Тема
|
Пуснаха градския часовник
|
|
Автор |
vivanov (оптимист) |
Публикувано | 22.09.03 23:37 |
|
Политическата коалиция “Нов избор” ремонтира и пусна през уикенда Градския часовник на Русе. Той заработи отново точно в 12 часа в неделя. “Ако времето за русенци досега беше спряло, ще се постараем да върнем града в нормалния ход на събитията и дано най-после Русе да тръгне напред, заяви кметът Елеонора Николова. “Отлично протекоха експлоатационните проби и гарантирам, че един от най-старите символи на Русе-Градският часовник, който от десет години не е изправен, ще работи и ще отмерва точно времето” каза инж. Александър Абаджиев. Той ремонтира и ще поддържа технологично реликвата, която има славна сто годишна история. През 1881 година тук е била издигната първата частна банка “Гирдап”, която изгоряла през 1913 година. По-късно зданието е било възстановено с часовника.
| |
Тема
|
Re: Пуснаха градския часовник
[re: vivanov]
|
|
Автор | нeдoyмявaщa (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.09.03 00:59 |
|
леле,супер е тая новина.Не бях обръщала внимание,че това чудо пак работи. А понеже съм анти-медия не съм чула ничие изказване по този повод. Какво казвате...ще работи както работи "възобновения театър" или да=времето ще продължи да е спряло за русенци? Сто процента е ремонтиран с 1/5 от отпуснатия за това бюджет...---> аз съм песимистка
| |
|
Ex naj-nakraja 4asovnika shte se polzva i za neshto drugo
osven za 4ukvane na sreshto v 5 sledobed
| |
Тема
|
[re: vivanov]
|
|
Автор |
isis (непознат) |
Публикувано | 23.09.03 14:22 |
|
Само на мен ли ми мирише на избори?
| |
Тема
|
[re: 4i4o bu4]
|
|
Автор |
vivanov (оптимист) |
Публикувано | 23.09.03 22:37 |
|
Часовника ще си остане място за срещи, но най-сетне ще се оживи както трябва. Как изглежда картинката градския часовник където масово се срещат хора да стои спрян 10 години, и това в центъра на Русе.
Време си му беше, естествено "виновни" за това са и предстоящите избори.
| |
|
|
|
|