Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:05 04.11.25 
Градове
   >> Разград
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Разград 36 000 души!  
АвторДeмorpaф (Нерегистриран)
Публикувано11.09.06 13:04

Това се казва западане!

Тема Re: Разград 36 000 души!нови [re: Дeмorpaф]  
АвторPюpa (Нерегистриран)
Публикувано13.09.06 12:04

Ако влезеш в сайта на Разградска община-www.razgrad-bg.org,ще срещнеш една друга статистика,според която към началото на годината сме били 47 000 души!Незнам как си водят статистиката(не помня да е имало преброяване),но според сайта сме си доста.Има и доста интересна информация за етническата принадлежност в Рз.Българите сме 70%(вярваш ли?),турците само 27%,а циганите 3%. Според скромните ми наблюдения май има някаква грешчица...

Тема Re: Разград 36 000 души!нови [re: Pюpa]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано13.09.06 15:44

Рюра,ти май не правиш разлика между община и град.Община Разград обхваща града + всички села и паланки в радиус от поне 10 км.За броя на турците наистина е смешно.По мои наблюдения те са поне 40 % от населението,а броят на българите намалява в геометрична прогресия.Но както всички знаем Разград стана град по времето на комунизма,когато беше избран за областен център.Тогава се наляха страшно много пари в инфратруктура, жилищно и промишлено строителство за да се привлекат много хора в бъдещата гордост на комунистите.Попадал съм на интересна статия според която мегаломанският х-л Разград никога не е пълнил и 2 етажа,дори когато в Разград са се изсипвали на посещение всички партийни величия.Така че няма нищо чудно,че постепенно населението на града намалява и се връща на естественото равнище от 25-30 хил. души.

Тема Re: Разград 36 000 души!нови [re: aз]  
Публикувано13.09.06 22:31

Абсолютно съм съгласна с теб,че града ни "оплешивява" от към хора,или по-точно от към разградлии('штото селении бол),но за хотела мога да поспоря.При колоездачната обиколка се пълни почти до горе само защото няма кой друг хотел да побере няколко стотин души.Ама май само с това можем да го похвалим,иначе е полупразен.

Тема Re: Разград 36 000 души!нови [re: aз]  
Публикувано13.09.06 22:34

А по отношение на статистиката съм запозната с разликата между град и община.Май не си гледал статистиката,а?Разград-46 311 души,Разградска община-70 743 души.

Авторvanadii (Нерегистриран)
Публикувано13.09.06 22:51

ухааааа НЯКОЛКО СТОТИН ДУШИ. Броят на колоездачите е около 60 и с помощния екип и съдиите надали надхвърлят 100-120 човека.

Тема Re: забравих!нови [re: vanadii]  
Авторvanadii (Нерегистриран)
Публикувано13.09.06 22:53

по последни сведения населението в Разград (само в Разград) е 27 000 души. Това е неофициална статистика.

Тема Re: Разград 36 000 души! [re: Дeмorpaф]  
Авторdreamer (Нерегистриран)
Публикувано14.09.06 11:31

Знаете ли защо е така - защото голямя част от младите заминават да учат в големите градове и не се връщат. Някои циврят по форумите, че им е мъчно, други(свидетел съм) лъжат че са от Варна.Но никой нищо не прави за РОДНИЯ си град. Аз съм си обещала, че няма да "храня" софиянци, и без това си живеят добре, ами ще се прибера и ще приложа всичко което съм научила тук(в София).

Тема Re: Разград 36 000 души! [re: dreamer]  
Публикувано14.09.06 14:59

Споделям идеализма ти.Аз също се опитвам да прилагам всичко което съм научила тук,но е малко трудно да намериш въобще къде да го приложиш.Желя успех на всички,които все още вярват,че си заслужава да живееш в Разград!!!

АвторEquimanthorn (Нерегистриран)
Публикувано25.09.06 15:13

Па я като съм програмист къде да си прилагам знанията ??

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.