Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:18 14.10.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема имам нужда от помощ - РАК НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВОнови  
Автор IANNNA (непознат )
Публикувано25.02.11 09:48

От 8 месеца влизам тук и чета всичко написано от Вас.Благодарна съм че има такъв клуб.Давате ми сили и да се боря.В последно време болките ми са силни, и което е най-лошото че плача по цели дни,което естествено травмира децата ми.Не мога да се примиря с болестта.....Всъщност рак на дебелото черво....Имам чуство че всичко е напразно...ходенето по болници,операции и най вече сълзите...Само ако можех да спра да плача.Слушам клиповете които сестрата на Весела е
пуснала по повод годишнината й, но ,помогнете ми....тези сълзи и тази мъка ...не е само болката..

Редактирано от *jull** на 25.02.11 15:31.

Тема Re: имам нужда от помощнови [re: IANNNA]  
Автор tininita ( непозната )
Публикувано25.02.11 10:15

Мила,трябва да намериш сили да се бориш както заради децата си,но най-вече заради себе си.Животът ни е даден веднъж и човек не бива да се предава,защото от там идват всички беди.За болките има обезболяващи,които би трябвало да помогнат.Знам,че всичко звучи крайно сухо,но съм преминала през това,не лично,а с човека,който обичах и който значеше всичко за мен.Той беше изгубил вяра в собствените си сили,а тогава е крайно зле за всички. Беше се затворил в себе си и се дразнеше,когато влизах в клуба,който ми помогна да намеря приятелка и който ми даваше сили,когато ми бе най-тежколМиличка-знам,че е много трудно,но намери сили,виж,колко хора се борят и знай,че не си сама-около тебе е твоето семейство,твоите деца,които се нуждаят от тебе и заради,които си струва да не се отчайваш,а да продължиш борбата

Автор elen78 (оптимист )
Публикувано25.02.11 10:38

Здравей, IANNNA

Разбирам болката ти, и те прегръщам виртуално!
Поплачи и сподели болката, страховете си и всичко, което те мъчи, но....
Няма да се оставяш на тази-гадина да те победи

Напиши си точната диагноза, лечение-конвенционно, алтернативно.
С по компетентните момичета ще обсъдите направеното до сега и какво може да се направи-за в бъдеще.

Хайде, мила-време е да обмислиш следващата си битка с врага

Тема Re: имам нужда от помощнови [re: tininita]  
Автор IANNNA (непознат )
Публикувано25.02.11 10:43

Благодаря,за отговора...Толкова е хубаво да успея отново да се боря,но и аз като човека когото си обичала,започнах да се затварям в себе си, да се дразня.От 8 месеца непрекъснато пия или ми бият Трамал,но не съм сигурна дали той не е една от причините да спрат да функционират бъбреците ми...Толкова ми е объркано всичко.Лекарите ми казват че след 2 операции ще се оправя,но знам че няма да е...Досега са минали 11 операции...едва ли.Благодаря ти...много и от сърце съжалявам за загубата ти.Бъди здрава.

Тема Re: имам нужда от помощ [re: elen78]  
Автор IANNNA (непознат )
Публикувано25.02.11 10:51

Благодаря за прегръдката...Имам нужда..Откъде да започна.На 21 май ме оперираха с диагноза карценом на дебелото черво. След 2 дни получих перитонит.Оказа се че по време на операцията погрешно са отрязали десният уретер.По погрешка са отрязали стена която служи като преграда между ануса и влагалището.Втори случай в световната практика.В продължение на месеци поддържах висока температура,и от ануса и влагалището изтичаше гной.Станах 38 кг.След неколкократни отваряния намериха местото където се събираше гнойта ,изчистиха го и температурата спря,за да се появи отново заедно със спиране на функцията на бъбреците.Сложиха ми стендове...но нещо не върви,сменят ги няколко пъти...имам ужасни болки.Сега ми предстоят две нови операции.Всъщност имам и стома....Дано да не съм Ви отекчила....

Автор mimozitta (щастлива)
Публикувано25.02.11 11:17

Миличка, не искам да ти отнемам надеждата, но ако в света имаше лекари, които биха излекували някого, то нямаше в целия свят да умират хора. Естествено, че има добри специалисти, но те не са Бог. По прогнози на лекарите аз бях безнадежден случай, оперираха ме, минах всички задължителни терапии, дадоха ми 5-6 месеца живот, но живея вече 3-та година, работя, здрава съм и никога не съм се съмнявала, че ще живея! Изкарай първо страха от себе си, казваш думи, които блокират подсъзнанието ти. Винаги има начин за отселяване, просто трябва да го намериш САМА. Смятам, че основното лекарство е в самите нас, във вярата ни, в ЖЕЛАНИЕТО НИ ДА ЖИВЕЕМ и никога човек не трябва да се страхува. Имаш близки хора заради които си длъжна да продължиш напред. Много хора от този клуб са били отписвани от всички лекари, но са намерили сами сили да станат и да продължат. Намери ги и ти миличка, не се предавай и недей да мислиш за най-лошото. Винаги има изход от всяка ситуация, но това зависи само и единствено от нас самите. Знам, че не е лесно, аз също познавам страха и ужаса от болеста. Очите ти не виждат светлина в тунела, но аз вярвам че всеки има сили в себе си, които трябва да отключи за да продължи да съществува. Без традиционната медицина не може, не я отричам, но за мен лекарите са просто хора и не могат да променят душите ни и мислите ни, а те са най-важното лекарство. Това е моето скромно мнение, и не е задължително да се съгласяваш с мен. От сърце ти пожелавам кураж и сили да се бориш. Ако живота беше толкова хубав, то той нямаше да започва със сълзи

Автор sara123 (новак)
Публикувано25.02.11 11:18

Здравей мила.
Къде си оперирана и кой лекар? Баща ми също е с рак на дебелото черво с анус претер е, в момента е с рецидив. Има проблем и с простатата. Ако не ти помага трамала за болките, поискай нещо по-силно. На него въобще не му го изписаха, казаха, че това е най-слабото обезболяващо от наркотичните и изписаха по-силно.

Тема Re: имам нужда от помощнови [re: sara123]  
АвторSadness (Нерегистриран)
Публикувано25.02.11 13:06

Здравейте....относно прерязването на стената между влагалището и ануса....моята бивсша съпруга ...също получи този проблем....след раждането по некъдърност и непредпазливост на израждащите лекари...след което и бе направена пластика в София от доцент Яръмов...вече може и професор да е..не знам....но се справи отлично....

Тема Re: имам нужда от помощ - РАК НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВОнови [re: IANNNA]  
Автор viara67 (непознат)
Публикувано26.02.11 12:08

Писах ти на лични!

Тема Re: имам нужда от помощнови [re: sara123]  
Автор IANNNA (непознат )
Публикувано27.02.11 08:33

Оперираха ме в Токуда -София.Изписаха ми Трамал защото ми предстоят още две операции,а преди това бях доста време на Морфин,намалиха на Лидол,Атропин и какво ли не. А аз все си мислех че ще се справя с трамала,надявах се болката да намалее.Сега ще ми изграждат стена,ако е възможно....Изобщо ..Как да ти го кажа.. да се оправи баща ти,ще се моля за него,и дано да няма болки като мен....те ме смазват.
Лек ден

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.