Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:41 10.09.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Re: ЛЕЙОМИОСАРКОМАнови [re: mamaioni]  
Автор тokиo (непознат )
Публикувано13.06.09 16:28

благодаря Ви mamaioni,за споделеното от Вас,но това е истина нашите доктори,май не са много добре информирани за рядко срещаните болести,но проблема е и в това ,че не се и мъчат да прочетат някой ново научен доклад,да се запознават с иновациите,все пак всеки си мисли,че неговата работа е по-важна,но да не продължавам с тази тема,защото е безкрайна.Но Вие сте направили нещо много добро,като сте отишла в чуждестранно лечебно заведение,макар че и в другите държави може да се случи на лош специалист.Трябва ние да се държим,редовно ходене по здравни заведения за контролни прегледи,повече усмивки и живот без нерви

Тема Re: ЛЕЙОМИОСАРКОМАнови [re: тokиo]  
Автор ana8 (член)
Публикувано06.06.12 14:57

Оперираха майка ми от рак на дебелото черво на 02.04. Правихме хистологично изследване за ГИСТ, но се оказа отрицателен. Лекарите сложиха диагноза нискодиференциран лейомиосаркам. С тази диагноза ни обесниха, че нищо не може да се направи, просто чакаме, няма лъче и химия. Търсих във форума хора сблъскали се с този проблем, но не можах да намеря нищо.
Объркана съм. Майка ми се възстановява бавно, явно с такива операции възстановяването е наистина трудно.
Притеснява ме факта, че поддържа температура, не висока 37 -37,3.
Ако някой има подобен проблем нека пише.

Тема Re: ЛЕЙОМИОСАРКОМАнови [re: ana8]  
Автор ana8 (член)
Публикувано06.06.12 15:21

Явно съм пропуснала тази тема, изчетох я с голям интерес, благодаря ти Jull, винаги точна и в нужда...
Въпроса ми е къде точно да регистрирам майка ми в Младост или пък в Дървеница, има ли значение. А за туморни маркери никой ни не и споменавал до сега. Хирурга каза скенер на 9 месеца, но аз си знам от мъжа ми /опериран от тумор в мозъка/ прегледите са на 6 месеца - желателно. Към кого да се обърна за тези маркери, платени ли са.

Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано06.06.12 15:21

Наистина лейомиосаркомите са рядкост. На всичкото отгоре са много видове и досега съм чела за тях основно в руските сайтове. Като цяло, в повечето случаи не реагират на лъче- и химиотерапия. Важно е операцията да е извършена качествено. Ако до 2 години не даде рецидиви или метастази, процентът да се случи по-късно, рязко спада. Затова в началото контролните прегледи са изключително важни.
За температурата не знам - да не е някаква инфекция, какво казва хирургът? Ако искаш, препиши диагнозата с резултатите от хистологичното изследване и задай въпросите си в темата за лекарите (вкл. и за температурата).

"Совите не са това, което са..."

Тема Re: ЛЕЙОМИОСАРКОМАнови [re: *jull**]  
Автор MamaD (ентусиаст)
Публикувано11.06.12 12:46

Jul много добре е обяснила - при липса на метастази, вероятността за пълно излекуване е добра. Колкото до периодът през който се правят образните изследвания, той се определя от лек. онколог и зависи от това до колко се очаква в скоро време болестта да се завърне. Щом са казали през 9 месеца, значи прогнозите са много добри. Те зависят от големината на тумора, колко клетки в процес на деление са преброени в тъканта му, дали в тумора е имало некротични процеси, дали махането на тумора е направено с чисти резекционни линии (не се откриват туморни клетки в околната тъкан). Скенерите правете при един и същи рентгенолог. Потърсете добър специалист, по възможност с някакъв опит в проследяването на сарком.
Наскоро (26.04.2012) Американската Асоциация за Лекарства и Храни одобри "Вотриент" за лечение на някои видове сарком, очаква се ЕМА (Европейската Лекарствена Агенция) до края на годината също да го одобри и после чакаме ИАЛ да си свърши работата.
Възстановяването от коремни операции е бавно. Важно е и какъв тип е била операцията. За температурата трябва веднага да се посъветвате с хирурга. При нас също имаше покачване на температурата и хирургът назначи антибиотик и проблемът се реши. Нямаше препоръка която да не сме спазвали и пак нещата се нормализираха бавно. Когато температурата се овладее, възстановяването ще потръгне по-бързо.
Успех!

Тема Re: ЛЕЙОМИОСАРКОМАнови [re: MamaD]  
Автор ana8 (член)
Публикувано12.06.12 14:56

Ей момичета страшни сте, какво да кажа.
От това което ми каза хирурга и прочетох в епикризата разбирам, че би трябвало да няма метастази - цитирам - ""Не инфилтрира съседни органи и структури". Винаги съм се питала това, че има некрози какво означава - при майка ми патолога е написал - "обилно некрози" "Резекционни линии без бластомни елементи"
Другата седмица сме на преглед при хирурга, който ни оперира, надявам се да ни изпише нещо за тази температура.
Регистрирах я в онкодиспансера, но трябва да си изберем хирург, имате ли представа кой е добър.

Автор MamaD (ентусиаст)
Публикувано15.06.12 15:46

Предполагам, че не хирург, а онколог трябва да си изберете. Няма кой знае какво значение защото нито хирурзите ни, нито онколозите ни имат опит със саркомите - те са много рядко срещани. За тези заболявания обаче има много публикации из интернет и трябва да се ориентирате към лекар с некомерсиален интерес към професияте си. Това не е лесно. Ако не успеете, трябва цялото семейство да се образова и да вземе нещата в свои ръце. Това може да направите от сайтовете на международните пациентски организации, напр

. Много добра информация има и тук . Търсите саркома.

Тема Re: ЛЕЙОМИОСАРКОМАнови [re: MamaD]  
Автор ana8 (член)
Публикувано26.06.12 13:35

При нас нещата са ужасни. Изпратиха ни в къщи на доизживяване

За 2 месеца от операцията мама има рецидив - 2 тумора в далака , един в бъбрека , 2 огромни лимфни възли. Нямам обяснение как тази гад се е развил за толкова кратко време.
В началото си мислехме, че болките са от операцията. Затова решихме да се консултираме с хирурга.... а то се оказа най-ужасното.
Хирурга каза, че може да извади далака, но операцията и безсмислена, щом има поражения и в други органи.
Сега почваме болкоуспокояващите. Личната изписа трамодал, но той не действа от вчера й даваме долтард, ще видим как е с него.
Много е тежко

Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано26.06.12 16:08

Ох, мила Ана, напълно ти съчувствам, ужасно е това, което преживявате...

И след като лекарите вече не могат да помогнат, дали да не се насочите към алтернативи? Не знам дали ти е попадала книгата с рецепти на Мария Требен
(има я в нета), също и тази информация:
И на двете места ще намериш много съвети за лечение. Сега е моментът смело да ги прилагате - когато човек няма
какво да губите, може да се надява само да спечели...
Стискам палци!

"Совите не са това, което са..."

Тема Re: ЛЕЙОМИОСАРКОМАнови [re: *jull**]  
Автор ana8 (член)
Публикувано29.06.12 10:55

Не мога да приема това, което се случва. Аз съм отдавна в клуба. Сблъсках се с рака когато мъжа ми го оперираха от тумор в мозъка преди 4 години. Изживяла съм толкова много радост и мъка със всички вас. Наясно съм с толкова много неща, просто е много тежко. Хирурга ни отписа, но ми се иска да направя консултация с онколог, препоръчайте някой добър.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.