Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:09 16.06.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Архидонова киселинанови [re: kaloyana_-177704]  
Автор kaloyana_-177704 (рекордьор)
Публикувано14.04.15 20:44



Архидонова киселина




Живота е рисуване без гума за триене.

Тема ЗОНАТА - рецептинови [re: kaloyana_-177704]  
Автор kaloyana_-177704 (рекордьор)
Публикувано14.04.15 20:45



ЗОНАТА - рецепти



Живота е рисуване без гума за триене.

Тема Какво е ЗОНАТАнови [re: kaloyana_-177704]  
Автор kaloyana_-177704 (рекордьор)
Публикувано14.04.15 20:47



Какво е ЗОНАТА



Живота е рисуване без гума за триене.

Тема Рибено масло в Зонатанови [re: kaloyana_-177704]  
Автор kaloyana_-177704 (рекордьор)
Публикувано15.04.15 18:22



Рибено масло в Зоната



Живота е рисуване без гума за триене.

Тема Топ 5 на храните, които предизвикват ракнови [re: kaloyana_-177704]  
Автор kaloyana_-177704 (рекордьор)
Публикувано20.04.15 19:38



Топ 5 на храните, които предизвикват рак


Здравето на човека пряко зависи от хранителните продукти, които употребява. Ето пет от тях, които според учените най-често довеждат до възникването на рак.

1. Тестени продукти

Особено приготвените от интензивно обработено брашно, което не само е изгубило почти всичките си полезни свойства, но е било подложено и на въздействието на газообразен хлор за избелване. Този газ е летално опасен. Тестените продукти освен това имат висок гликемичен индекс, който повишава захарта в кръвта. От това се затлъстява и расте рискът от рак.


2. Алкохол

Редовната злоупотреба с алкохол предизвиква гарантирано различни здравословни проблеми, влючително диабет, затлъстяване и много видове рак. Учени установиха неотдавна, че жени след менопауза, които пият дори само по една порция алкохол дневно, заболяват от рак на гърдата с 30% по-често в сравнение с тези, които не пият изобщо. Алкохолът е втората по разпространение причина за възникване на тумори след цигарите.


3. Червено месо

Неголеми количества са допустими в менюто, но прекаляването с нето може да причини рак на стомаха и червата, смятат експерти.


4. Картофени чипсове

Много популярен продукт за повечето деца и възрастни, който обаче е наситен с мазнини и калории, което неминуемо води до затлъстяване. Като си прибавят съдържащите се в чипса трансмазнини и сол се получава иделната рецепта за сърдечни болести и рак.


5. Хидрогенизирани мазнини

Това се растителни мазнини, като палмовото масло, които след допълнителна химична обработка, са се отдалечили от естествените си свойства. Вредността и канцерогенния им характер са доказвани нееднократно.



От Майклиник.бг

Живота е рисуване без гума за триене.


Тема Д-р А. Ференци: Сок от червено цвекло лекува рак,нови [re: kaloyana_-177704]  
Автор kaloyana_-177704 (рекордьор)
Публикувано25.04.15 18:49



Д-р А. Ференци: Сок от червено цвекло лекува рак, ако го приемате правилно



Живота е рисуване без гума за триене.

Тема Противоракова диетанови [re: kaloyana_-177704]  
Автор kaloyana_-177704 (рекордьор)
Публикувано26.04.15 19:28



Противоракова диета






Живота е рисуване без гума за триене.

Тема Смутитанови [re: kaloyana_-177704]  
Автор kaloyana_-177704 (рекордьор)
Публикувано04.05.15 23:35





Живота е рисуване без гума за триене.

Тема десертинови [re: kaloyana_-177704]  
Автор kaloyana_-177704 (рекордьор)
Публикувано04.05.15 23:38





Живота е рисуване без гума за триене.

Тема Булгур със спанакнови [re: kaloyana_-177704]  
Автор kaloyana_-177704 (рекордьор)
Публикувано06.05.15 19:13



Булгур със спанак



Спанакът има едно огромно предимство пред другите любими зелени зеленчуци, каквито са копривата, лападът и киселецът, и това е фактът, че спанакът е достъпен не само през пролетта, а целогодишно. По пазарите и по магазините спанак има по всяко време на годината. Това превръща и рецептата за булгур със спанак в универсална, лесна и бърза рецепта, която е подходяща за експресен, вкусен и полезен обяд или вечеря по всяко време на годината. Булгур със спанак може да бъде постно ястие, подходящо за вегани, както и за постещите, а ако добавите и едно яйце , може да се превърне в още по-силно и засищащо ястие.

Необходимите продукти за булгур със спанак:

1. 1 чаена чаша булгур
2. 500 грама спанак
3. ½ връзка пресен лук
4. ½ връзка пресен чесън
5. ½ чаена лъжица джоджен
6. 4 яйца

Необходимо време за приготвяне:
40 минути

Рецептата за булгур със спанак в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за булгур със спанак е изборът и подготовката на продуктите. Винаги е по-добра идея да готвите с пресен спанак, ако имате такъв под ръка го измийте и почистете, след което го нарежете на ивици. Булгурът в търговската мрежа е най-разнообразен - цели зърна, или пък натрошен по-ситно или по-едро. Ако изберете булгура на зърна (като този на снимките), имайте предвид, че ще ви е нужно малко повече време, отколкото ако предпочетете натрошения. Измийте под течаща вода приготвеното количество булгур.

Измийте и почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Ако приготвяте булгур със спанак през зимата, спокойно може да замените пресните лук и чесън с такива на глави.

2.
В тенджера загрейте около ⅓ чаена чаша олио, след което изсипете нарязаните на ситно лук, чесън и спанак и разбъркайте добре. След около 4-5 минути, след като спанакът намали обема си добавете ½ чаена лъжица сол и сухия джоджен и разбъркайте. Добавете подготвения булгур, както и 2 ½ чаени чаши вода и оставете ястието да се свари на слаб огън, като периодично разбърквате, за да не загори.

3.
След като булгурът е сварен ястието е готово за консумация. По желание може да разпределите булгурът със спанак в гювечета, да добавите по едно яйце към всяко гювече и да запечете на фурна. Имайте предвид, че фурната в никакъв случай не трябва да е гореща, когато поставяте гювечето, тъй като то ще се пукне.

Рецептата за булгур със спанак е изпълнена!

От Супичка.ком

Живота е рисуване без гума за триене.


Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.