|
Тема
|
Радиосинхрон или...?
|
|
Автор |
lz1kz ( Бригадир) |
Публикувано | 22.07.10 12:47 |
|
Напоследък, след спирането на голяма част от СВ предавателите не ми работи радиосинхрона, той е БГ модел, HRONOCOM на KRUS Electronics. Проблема е че от него се сверява времето на компютър, който управлява със статистическа програма, а там времето е важно до секундата. Има ли някой идея как да реша проблема без да купувам ново устройство? Интересува ме и мнение за синхронизиране на времето по интернет, ако има някой, който се е сблъсквал с тоя проблем...
| |
Тема
|
Re: Радиосинхрон или...?
[re: lz1kz]
|
|
Автор | 1VB (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.07.10 13:05 |
|
Мисля, че проблемите ти нямат връзка със спирането на нашите СВ предаватели. По-скоро е лятното влошаване на прохождението на ДВ. Но наистина по-добрия вариант е интернет. Вградения синхронизатор на Уиндоус сверява един път седмично, което сигурно ти е недостатъчно. Може да си инсталираш например тази програма и да си я нагласиш да синхронизира по-често.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Spaceham (новак) |
Публикувано | 22.07.10 18:54 |
|
Действително вградения синхронизатор на Уиндоус не е добро решение на проблема.
Други програми, които могат да свършат работа за по-честото сверяване на часовника се ползват и от любителите на метеорни връзки, ЕМЕ и други "слабо-сигнални" режими ..
Погледни на http://vhfdx.net/jt65bintro.html в раздела Step 3. Automatically synchronize the PC Time.
Освен цитираната Dimension 4 се сещам и за http://www.dualitysoft.com/dsclock/
Бъди винаги в крак с времето!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Spaceham (новак) |
Публикувано | 22.07.10 18:57 |
|
Допълнение
Вариантът с GPS не толкова скъп, намират се приемници на платка и по 12-15 долара в И-бей
Успех!
| |
|
До прединяколко години средно вълновите предаватели в ерата на тяхото доиживяване вземха за синхрон на честотата на носещата от румънския средновълнов предавател :БРАШОВ: по този начин се избягваше ФАДИНГА , не съм запозна точно със техиката ти , но ако го чуваш на радиото можеш да гоползуваш за синхон, на синхронизаторите има точно теническо описание + схеми.Ако те интересува мога да ги скенирам и да ти ги дам .Разработка са на БАН.Монтирани бяха на всички средно вълнови "предавала" в бг.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
741 (ветеринар) |
Публикувано | 23.07.10 21:00 |
|
На твое място първо щях да вдигна телефона и питам в Крус Електроникс. Ако това не свърши работа, щях да погледна модула и да му помогна да си намери отново сигнала на БНР, евентуално.
| |
Тема
|
[re: 741]
|
|
Автор |
lz1kz ( Бригадир) |
Публикувано | 26.07.10 09:18 |
|
Благодаря за мненията! Ще се възползвам от всички!
| |
|
|
|
|