Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:25 13.07.25 
Техника
   >> Радио комуникации
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Малка школа за любители радистинови  
Автор jacart (непознат )
Публикувано04.02.10 16:11

Анкета: За желанието и интереса на младите хора от гр.Гоце Делчев и района за изучаване на морзовата азбука - прм/прд ,основи на радиосвръзката и видове свързочни средства. Дайте своите мнения,препоръки,съвети и критики тук.

Редактирано от jacart на 04.02.10 18:36.

Тема Re: Малка школа за любители радистинови [re: jacart]  
Автор HeroesPlayer (Vampir)
Публикувано04.02.10 22:08

Здрасти, пише ти млад радиолюбител от Гоце Делчев.
Инициал:Lz1CDK
Има голяма вероятност да се познаваме,че колегите от района които сме активни се броим на пръсти буквално.Хората с инициали са много,но тях не ги броим за радиолюбители.
Аз лично имам интерес към изброените от теб предложения.Но да накараш младите хора да се върнат към това хоби,в град като Гоце Делчев ще бъде плод на доста усилия и неясни резултати.Има колеги в района които биха те подкрепили,и аз в това число.Тъйче представи се кой си,имаш ли конкретни идеи,с каква апаратура разполагаш.Ако имаш желание може да се чуем на р1 или директна честота и да си побъбрим.
73!

Тема Re: Малка школа за любители радистинови [re: HeroesPlayer]  
Автор jacart (непознат )
Публикувано05.02.10 11:03

ЗДР Lz1CDK
Да възможно е да се познаваме.Аз не съм радиолюбител.До скоро бях"радиопрофесионалист",но...по план 2004-disarmed.Така и не намерих вриме да се явя на един изпит за любител.Иначе имам 2-ри клас,ама незнам дали важи за любител.Никъде не го пише.Никога не съм мислел,че така ще ми липсва радиозалата,ефира и тръпката.Нямам техника и инициали,просто искам да чуя мненията на хората за едно примерно клубче,на първо време обурудвано с 5 масички-всяка с ключ,ПУРЗ,комп.,няколко учебника и схеми.Спомням си едно време имаше такава заличка към ОСО.Много от моите познати и бивши колеги именно там научиха точките и тиретата.Пък на по-следващ етап може да вдигнем и антена.Това ми е идеята.

Авторlz1kz/1 (Нерегистриран)
Публикувано05.02.10 15:11

Oт този град имам само приятни спомени, а сега вече ми е роднински - сватовете ми са от там.
Според мен първо си намерете съмишленици - има ги доста от старите-нови радиолюбители, направете си едно периодично събиране в някое кръчме и след това вече търсете помещение. Мисля (без да ангажирам колегите!) че можете да получите съдействие от ИНМАК-2000 - Кольо Петков, който е редовен участник в ХОБИ РАДИО ЕКСПО в Казанлък и винаги е откликвал на нуждите на радиолюбителското движение, но разбира се в разумни граници.
Потърсете например LZ1BKB - Кирил, той мисля има ателие за рекламни материали, не си спомням каква му беше фирмата, но с негова помощ бяха инсталирани някои от репитрите в региона.
Успех и ще се радвам да помогна с каквото мога!

Авторti-taa (Нерегистриран)
Публикувано06.02.10 09:39

В краина сметка, нали трябва с нещо да си чешеме езиците....

Тема Re: Малка школа за любители радистинови [re: ti-taa]  
Автор13 (Нерегистриран)
Публикувано19.02.10 17:35

Дано успеете да се съберете поне. Винаги, когато обикалям района се обаждам на УКВ, но местните "срамежливо" мълчат. Не зависимо, че преди това са разисквали бурно някакъв житейски въпрос. А там има лицензирани над 70 лични любителски радиостанции. Та успех в начинанието и дано са чуем. 73.

Тема Re: Малка школа за любители радистинови [re: 13]  
Автор HeroesPlayer (Vampir)
Публикувано29.03.10 00:17

Отказа ли се?

Тема Re: Малка школа за любители радистинови [re: HeroesPlayer]  
Автор jacart (непознат )
Публикувано29.05.10 18:34

Да.На този етап.Ще го мислим за по-добри времена.Идеята е прекрасна,само дето няма средства.Но предполагам този период ще премине,да се надяваме-скоро.Не съм го отхвърлил като идея.

АвторLZ1VLM (Нерегистриран)
Публикувано01.07.10 17:17

Светна ми една велика мисъл в контекста на идеята за школа.

Доста поделения се закриха. В повечето имаше кабинети за подготовка на свързочници. Та, си мисля - Какво е станало с оборудването в тях? Дали МО ще се съгласи да дари техниката? Предполагам, че дори и да имат желание ще има законови спънки за това. Все пак ако има едно ЮЛНЦ (юридическо лице с нестопанска цел) би могло да се потърси съдействието я на ГЩ, я на МО.
Обаче не се сещам за ключови фигури, които да се навият дори да изслушат една такова предложение.

Тема Re: Малка школа за любители радистинови [re: LZ1VLM]  
Автор SoulDeaD (no comment)
Публикувано01.07.10 17:45

ОФФ: БББ :-)
НЕ-ОФФ: Съмнява ме техниката, която не става за нищо, да не е била бракувана и да не са намерили приложение на останалото...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.