Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:14 16.06.25 
Техника
   >> Радио комуникации
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Служебни честотинови  
Автор scannerМодератор (старо куче)
Публикувано13.05.09 12:03

Старата тема за служебните честоти е изтрита от администрацията на dir.bg.

Моля размяната на честоти в открит вид да става само на ЛС и по други канали. Теми с честоти ще бъдат изтривани.

Моля всичко по този въпрос да бъде отправяно към администрацията, а не към мен като модератор.

Оставям тази тема отворена, моля да не се спекулира и прекалява с офтопика.

Тема Re: Служебни честоти [re: scanner]  
АвторLZ1LSD (Нерегистриран)
Публикувано13.05.09 20:12

След разговор с модератора и администратора на дир.бг темата е изтрита по мое настояване.

Аз съм LZ1LSD и смятам, че такава информация не е редно, да се рапространява свободно в отворвн форум.

73!

Редактирано от scanner на 13.05.09 20:22.

Тема Re: Служебни честоти [re: LZ1LSD]  
АвторHamcho (Нерегистриран)
Публикувано13.05.09 22:51

Коя е тази "такава информация"? Информацията, която всеки притежател на скенер може да събере за няколко дни? След като си "взел" в ръцете си инициативата да бъдеш индиректен цензор на форума, мисля че е редно да обясниш мотивите за действията си, а не просто едно "смятам, че такава информация не е редно, да се рапространява свободно".
Аз например смятам, че тези които държат информацията, която разменят в ефир да не е достъпна свобдоно за слушане са си отговорни да я кодират по съответния начин. Не вярвам да разчитат на LZ1LSD да ги пази в общественото пространство на Интернет. Това е форум за радио комуникации и честотите и тяхната употреба са неразделна част от материята на форума.
Мисля че е наивно да сматяш че си направил нещо "положително" като си унищожил един информационен ресурс който съдържа, както казах информация което не е невъзможно всеки един да събере сам!
Хубаво е също да цитираш и някой закон който забранява публикуването на честотна информация и да подкрепиш действията си или всички читатели на форума ще разчитаме на това което си "сметнал"?
За съжаление администрацията на дир.бг надали е наясно а и има време да проверява обоснованоста на всяко твърдение и е достатъчно някой да им размаха инициала си пред очите и това да го направи експерт в това какво е разрешено и какво не е...
Аз също не съм наясно та ще се радвам като читател и потърпевш на действията ти да бъда ограмотен ... признавам си - нямам на бюрото си сборник със закони - прото когато се отнема от някого колективен ресурс (за съществуването на който даже и не е допринесъл) искам да знам че е направен със законно основание а не базата на "смятам"

В случай че няма обаче закон който да регулира публикуването на честоти бих искал да помоля скенер да уточни това с администратора. Иначе утре някой ще "сметне" че нещо друго е за триене...

Автор hidrazin4o (ентусиаст)
Публикувано13.05.09 23:12

Редактирано от Kиpo на 15.05.09 09:29.

Тема Re: Служебни честоти [re: hidrazin4o]  
Автор hidrazin4o (ентусиаст)
Публикувано13.05.09 23:15

Тук е малко по-прегледно:

Редактирано от hidrazin4o на 13.05.09 23:15.

Тема Re: Служебни честоти [re: Hamcho]  
Публикувано13.05.09 23:28

Понеже стана голямо мазало с обясненията, ето какво се случва:

В разговор с LZ1LSD вчера (12 май) бях помолен да бъде изтрито мнението съдържащо голям списък със служебни честоти. Искането за това е поради това, че списъка е пренадлежал на радиолюбител и е видял бял свят по форумите. тук е момента да поясня, че въпросния списък е бил публикуван и все още присъства в затворения подфорум за радиолюбители на офроудския форум. Аз отказах изтриване на темата с мотива, че от януари месец до днес е минало прекалено много време и от изтриване няма никакъв смисъл. Списъка така или иначе отдавна се е размножил.
Днес преди обяд получих ЛС от администрацията, че темата трябва да бъде премахната, което и направих. Мотивите за това са, че присъстват служебни честоти.
Искам да подчертая, че лично аз съм ЗА оставането на темата, но има неща с които трябва да се съобразявам.

Между другото, същия този списък все още присъства на офроудския форум, верно, че само в радиолюбителския форум там, но присъства.

Тема Re: Служебни честоти [re: Hamcho]  
Авторmainata (Нерегистриран)
Публикувано13.05.09 23:30

LZ1LSD - това което си сторил е ......... нямам думи

Тема Re: Служебни честоти [re: hidrazin4o]  
Публикувано13.05.09 23:31

Доста пъти сме го пускали тука, но ето "извора":

Въпреки, че честотния план е по-скоро ориентировъчно пособие от колкото информацията, която беше натрупана в темата.

Автор lz1bor (непознат )
Публикувано13.05.09 23:34

правилно!
Ссписъка е там, но форума е ЗАТВОРЕН. До него се стига след изпращане на иницял до модератор и ауторизация от негова срана.

Нещата са много по различни.

Тема Re: Служебни честоти [re: lz1bor]  
Публикувано13.05.09 23:38

Кое му е правилното?

Като е затворен, какво е попречило на "анонимния" с ник "ДАНС" да го copy/paste от там тук ?

Така де, след като администратора там ауторизира радиолюбител да влиза и да чете въпросния подфорум, да не би случайно да го е задължил да подпише и декларация че няма да copy/paste информация ?

Редактирано от scanner на 13.05.09 23:40.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.