Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:25 13.07.25 
Техника
   >> Радио комуникации
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Въпрос за честотанови  
Автор ls1 (Варна)
Публикувано20.02.09 00:34

Здравейте,

Поръчах си от ибей радиостанцийки-часовник (такива за китка). В обявата пишеше че могат да се настройват обхватите според местоположението - т.е. в разрешения PMR диапазон за България (и Европа). За съжаление обаче май само така пише на кутията. Вътре ръководството е на китайски и има няколко таблици с честоти, предполагам за различните модели. Т.е. различните честоти не се настройват според както искаш - а според както е произведено. Станцийките имат 20 канала и според таблицата това отговаря на честоти между 409.7500-409.9875 . Предполагам мегахерца, простете, лаик съм.

Та въпроса ми е да ги хвърлям на боклука понеже влизам в забранена честота или...? Реално хвърлят на 100 метра и идеята е да ги ползваме с жената примерно в Метро или пък да си сигнализираме с позвъняване.

Знам че реагирате остро на подобни ситуации и убеден съм че е с право, но точно желанието да не бъда опасен ме кара да ви задавам този въпрос.

Тема Re: Въпрос за честотанови [re: ls1]  
Автор scannerМодератор (старо куче)
Публикувано20.02.09 05:38

Вероятно си си поръчал така наречените

. Със сигурност работят на служебни честоти. Ползвай си ги на своя отговорност.

Тема Re: Въпрос за честотанови [re: scanner]  
Автор ls1 (Варна)
Публикувано20.02.09 09:23

Аз поръчах от легалните, обаче ми пратиха от тези :-(. Язък, толкоз пари в кошчето :-(.

Автор Bapнaтa (непознат )
Публикувано20.02.09 11:22

Ами този пост трябваше да го пуснеш преди да си ги поръчаш.Сега е безмислено. Като ходите на метро с жена ти си вземете УНИДЕН радиостанции.Комплекта струва 70 лв. и са най-добрите.Ползвал съм всякакви, тези са - бетон!

Тема Re: Въпрос за честотанови [re: Bapнaтa]  
Автор ls1 (Варна)
Публикувано20.02.09 11:29

Е, ако го бях пуснал преди да ги поръчам какво - щяхте да ми кажете 'Пише че е в легалния обхват - вземи си'.

Иначе ние имаме Моторола станцийки (от легалните), но са големи тукмаци, точно затова взех радиостанция-часовник, слагаш го на китката, едно хендсфри на ухото и готово.

Автор LZ5UE (***************)
Публикувано20.02.09 14:08

В сайта на И-БЕЙ има място,където можеш да опишеш проблема. В повечето случаи се намира някакво решение. Пробвай !!!

„Умът е не само в знанието, но и умението то да се прилага.“

Тема Re: Въпрос за честотанови [re: LZ5UE]  
Автор ls1 (Варна)
Публикувано20.02.09 14:19

Да, влязох в контакт с китаеца да го питам защо описанието не съвпада с продукта, казвам му че за Европа са позволени 8 канала на еди какви си честоти, а машинката е с 20 на забранени честоти, посъветва ме да настроя на осми канал :-). Човека няма идея за какво иде реч, всъщност и на кутията пише че е '22 FRS/GMRS Channels, 8PMR channels for Europe' така че вероятно просто е преписал описанието на кутията. Надеждата е да има превключвател на различните стандарти, писах му, но малко ме съмнява да е в час, а аз не виждам нищо което би могло да превключва. Ще го изчакам да видя какво ще пише и ще ги отворя с надеждата да е некое ключе, но честно казано се съмнявам.

Автор lz1kz ( Бригадир)
Публикувано20.02.09 15:40

Я пак превърти каналите - от едно до 20 и след това в същата посока, друго възможно - с някое от командните или функционални клавиши е възможно да се превключват на PMR стандарт, обърни внимание какво се индицира на дисплея, вгледай се в описанието, ако ще да е на китайски, латинските съкращения и цифрите в таблиците се четат, нали? Въобще - не губи надежда, понякога решението е очевадно, ама на китайски...

Автор Joy_Boy (Изтрещял)
Публикувано20.02.09 17:23

Ако наистина това пише на кутията :). не е невъзможно да са го направили и за 2та стандарта и да се превключва.. звучи добре, но ме съмнява.. някъде "спецификацията" на пмр "стандарта" пишеше дори, че пмр радиото трябва да е с несменяема антена.. та едва ли ще минава за лицензно радио, което може и обхвата да сменя.. по скоро да го има в 2та варианта и да си го поръчваш според от където си.. ама пък то китайци, нищо не би ме изненадало :)

а още нещо, табличката с честоти която гледаш.. ако наистина работи около 409мгхц

то нито в сащ нито в европа ще е законно

Редактирано от Joy_Boy на 20.02.09 17:29.

Тема Re: Въпрос за честотанови [re: Joy_Boy]  
Автор ls1 (Варна)
Публикувано20.02.09 17:40

Ами ето я обявата

Сега ми прави впечатление че и за 38 прайвъси кода пише - а то просто няма откъде да се сменят, да не говорим че на самия екран няма място където да се изписва.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.