Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:32 07.07.25 
Техника
   >> Радио комуникации
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как се изчислява аудиторията за ТВнови  
АвторДaни (Нерегистриран)
Публикувано28.09.08 15:34

Здравейте днес докато четох една статия Nova vs BTV се зачудих как тка дават статистика по еди си кое време коя от телевизийте колко зреители е имала ... как се изчислява това нещо има ли начини апаратура някаква която може да покаже колко зреители гледат определена тв в момента ???

Тема Re: Как се изчислява аудиторията за ТВнови [re: Дaни]  
Автор scanner (старо куче)
Публикувано28.09.08 15:53

Нормалната телевизия - аналогова ефирна и кабелна плюс цифровите DVB-T са еднопосочни и няма обратна връзка. Не съм сигурен за цифровата кабелна телевизия.

Такива статистики се трупат с допълнително оборудване. По спомени, такова оборудване правеше "Тераком" - Русе.

Тема Re: Как се изчислява аудиторията за ТВнови [re: scanner]  
АвторMapин (Нерегистриран)
Публикувано28.09.08 18:30

Най-често "на око" според статистиката, или кой както си е платил, или кой както му оттърва. Никой не може да каже със сигурност аз какво гледам, дори и аз - като почнат рекламите вече не съм пред телевизора, дори той да си свети. Забравете за електрониката.

Тема Re: Как се изчислява аудиторията за ТВнови [re: Mapин]  
Автор max4O ()
Публикувано29.09.08 13:15

един вид си правят сами реклама -ето вижте колко сме добри- само нас гледат- уж. а колко е вярно -спорен въпрос

Тема Re: Как се изчислява аудиторията за ТВнови [re: max4O]  
Публикувано29.09.08 16:42

Въпроса беше за техническата страна ... ама тука гледам, че всички са най-компетентни в социологическата страна ...
Последните два коментара са за някой други клубове.

Автор max4O ()
Публикувано29.09.08 17:16

понеже съм в професията и знам че няма техническа страна

Тема Re: Как се изчислява аудиторията за ТВ [re: max4O]  
Автор 741 (ветеринар)
Публикувано29.09.08 18:31

Малко за техническата страна, дето знаеш, че я няма:

Тема Re: Как се изчислява аудиторията за ТВнови [re: max4O]  
Публикувано29.09.08 18:34

Нали това казвам, щом за теб няма техническа страна, мястото на твоя коментар не е в този клуб.

АвторMapин (Нерегистриран)
Публикувано29.09.08 21:03

1150 телевизора не определя измерването, и да не си математик, като направиш елементарна сметка колко ТВ приемника има в България и колко зрителски мнения се обработват, сам си направи изводите какво се отчита с тези устройства. Пак повтарям - всеки си нагласява резултатите както си иска и се прави, че мери нещо по най-задълбочени методи, които никак не струват. Цитирам "Поведението на зрителите ще се измерва с най-модерните устройства в света" - кого ще заблуждават - всичко е за покриване на финансовия план на измерването, което не се е състояло.

Това ми звучи като въпроса "как със спиртомер може да измериш напрежението в една електрическа верига?" Отговор - никак!

(Бива си ги тия, които са писали статията - би могла да баламоса всеки невярващ като мен. Обаче не сме от вчера :) просто .. не я дочетох)

Още един цитат: "Цената на едно от тях е към 2000 евро"
Кое в тия устройства струва толкова? Със злато ли са покрити платките му? Или е използва извънземна технлогия? Въздух под налягане и приказки за лека нощ - само че вече и децата не вярват на такива приказки.

Тема Re: Как се изчислява аудиторията за ТВнови [re: Mapин]  
Публикувано29.09.08 21:17

Абе хора, пореден отговор пиша, за да обесня, че ми е през оная работа коя медия колко зрители имали. Има едно единствено нещо което ме интересува - какво има в оная кутия и как работи. Не ме интересува колко злато има вътре, колко пари струва, и куп още неща.
Не се ли усещате, че клуба е "Радиокомуникации" а не "телевизия, зрители и статистика"?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.