|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
изпит за радиолюбители
|
|
| Автор |
4er (непознат
) |
| Публикувано | 13.11.07 21:26 |
|
|
Имам желание да положа изпит за радиолюбител, но не знам каква литература ми е необходима и от къде да си я набавя. Изтеглих от интернет някакви въпросници, но нямам литература от където да чета. Ако може някой да ми помогне ще му бъда много благодарен.
Предварително благодаря.
| |
|
Тема
|
Re: изпит за радиолюбители
[re: 4er]
|
|
| Автор | ham (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.11.07 21:41 |
|
|
Виж тук:
| |
|
Тема
|
[re: ham]
|
|
| Автор |
4er (непознат
) |
| Публикувано | 13.11.07 21:49 |
|
|
Благодаря много, но като разгледах сайта много от въпросите в въпросниците ги няма в сайта. Това ли е всичко което трябва да знам за изпита?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | HF (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.11.07 00:12 |
|
|
http://www.crc.bg/v1/files/bg/1881.pdf
http://www.crc.bg/v1/files/bg/1883.pdf
http://www.crc.bg/v1/files/bg/1885.pdf
но къде са отговорите - не знам.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Cтaн (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.11.07 09:59 |
|
|
www.crc.bg/v1/bul/index.htm Това е конспекта за първи клас, за втори клас е същия адрес, но вместо v1 e v2.Отговорите са маркирани с буква А, Б , В или Г непосредственно след въпроса. Разгледай внимателно и ще го видиш.Лично аз , когато реших да се явявам на изпит, нямах много време за да се подготвя. По-лесно ми беше да наизустя отговорите.Направих го, защото нямам солидни познания по електротехника и електроника.Чрез наизустяване взех втори и след 6 месеца взех и първи клас.След това вече се заех сериозно да си попълвам познанията -чрез Интернет , познати , приятели и така нататък.Освен това има едни книжки-изпитни въпроси за клас С, клас В и клас С.Това е по старата система.Сега са само клас 1 и клас 2.Там теоретично са обяснени част от нещата. Аз си ги купих от изложението на БФРА в Казанлък. Предполагам , че ако си от София можеш на место да си ги купиш- от офиса на БФРА, ако сметнеш за необходимо, разбира се.Освен това, сега се сещам, че по Интернет намерих същите тези въпросници, с теоретична обосновка.Записал съм ги на диска на другия компютър, по-нататък мога да ги постна. Горещо ти препоръчвам да прочетеш Общата лицензия- има я в този форум- " Новото в държавен вестник"- там са някои законови изисквания, които са зададени като въпроси на изпита.
| |
|
|
|
Най добре,научи отговорите на изуст от конспекта,падат се същите въпроси.Става лесно,на мене ми отне супер малко време.Повечето въпроси сигурно ще ги знаеш от обща култура.Изпита е много лесен,няма за кво да се притесняваш.Всичко е формалност
| |
|
Тема
|
[re: Cтaн]
|
|
| Автор |
4er (непознат
) |
| Публикувано | 19.11.07 23:14 |
|
|
много благодаря за написаното, мисля така да постъпя и да ги наизустя всички вапроси и отговори
още веднъж благодаря
| |
|
Тема
|
[re: HeroesPlayer]
|
|
| Автор |
4er (непознат
) |
| Публикувано | 19.11.07 23:17 |
|
|
много благодаря за отделеното внимание
| |
|
|
|
Въиии ами малко разбиране вложи бе човек.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
| |
|
Тема
|
[re: Djasta-Prasta]
|
|
| Автор | HAM-a (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.11.07 19:56 |
|
|
postaraj se po-natatak da nau4i6 i telegrafia,drugoto e ala bala
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|