Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:21 04.07.25 
Техника
   >> Радио комуникации
*Кратък преглед

Тема Въпрос към Hamcho за мито USA-Канада...  
Автор DAMON (ралиджия)
Публикувано27.04.07 15:43

Въпроса ми е към Хамчо, тъй като живее в САЩ и най-добре ще знае. :) Искам да поръчам едно радио от техните магазини, но да бъде доставено в Канада на един приятел на адреса, който ще ми го донесе на ръка дотук.
Рових се из нета, но не можах да намеря достоверна информация ще има ли мито или не при преминаване на границата с Канада. Намерих инфо, че според някаква търговска спогодба в Северна Америка не се дължат мита за стоки произведени в САЩ или Канада, но радиата на Yaesu доколкото знам се правят в Япония. От hamcity.com не можаха да ми отговорят на въпроса дали ще има мито на границата... Та ако знаеш нещо ще се радвам да разбера.
Благодаря предварително.

Тема Re: Въпрос към Hamcho за мито USA-Канада...нови [re: DAMON]  
АвторHamcho (Нерегистриран)
Публикувано27.04.07 19:02

Ne sum mnogo dobre zapoznat s import/export s Canada. Kupuwal sum neshta ot Canada i ne e triabwalo da plashtam nikakwi taxi w US.
Do kolkoto znam kogato prashtash neshto za Canada naprimer s FexEx, triabwa da deklariash stoinosta mu po wreme na shipping-a i w Canada mitinicata opredelia na bazata na stoinosta mu dali triabwa da platish neshto. Te imat neshto koeto se naricha HST - Harmonized Sales Tax koeto e kum 15% i se dulji w niakoi prowincii, kogato kupuwash neshta ot chujbina (USA wkliuchitelno). Ako twoia priatel prawi pokupka ot US magazin, te shte polzwat international supping s FedEx ili UPS napriemer i shte si populniat nujnata dokumentacia - ako toi dulji niakakwi danuci w Canada shte triabwa da gi plati tam predi da si poluchi dostawkata. Ako kupuwa radioto ot chowek togwa e lichna pratka i stoinosta moje lesno da se zaniji.
Towa e koeto znam. Moga da te posuwetwam da email-nesh ili obadish do niakoi goliam magazin w USA kato naprimer Ham Radio Outlet, AES, Gigaparts ili Universal Radio i da gi pitash kak sediat neshtata - wse edno shte kupuwash ot tiah..siguren sum che te shte sa po-zapoznati ot hamcity - predpolagam che dosta po-chesto izprashtat neshta do Canada

Тема Re: Въпрос към Hamcho за мито USA-Канада...нови [re: Hamcho]  
Автор DAMON (ралиджия)
Публикувано28.04.07 13:13

Благодаря ти. Успях да намеря един канадски онлайн магазин http://radioworld.ca/. Всъщност аз го знам отдавна, но тогава не обърнах внимание, че цените са в канадски долари и ми се видя много скъп. :) Наистина цените са малко по-високи от щатските но все пак са ок. Така, че от там ще е най-лесно.

Авторlubitel (Нерегистриран)
Публикувано28.04.07 16:47

www.radioworld.ca se namira v Toronto - taka che zavisi za koia chast na Canada stava vypros. Za provincia Quebec ima oste edna firma http://www.elkel.com/ tia se namira v Trois-Rivières,Québec - tova e posredata mezdu Monteal i Quebec. Cenite pri tiah (elkel) sa po visoki otkolkoto pri "radiovorld" - naprimer IC700 e sys 100C$ poveche a IC7800 e sys 1000C$ (C$ e canadski $). Dokolkoto znam ima i drugi magazini za prodazba no ne im znam adresite (znam samo oste edin no toj e vyv Vancover- tova e na drugia kraj na Canadsa).
Taka che triabva da se napravi smetka ot koia chast na Canada sa tvoite poznati i ot kyde ste e po izgodno da se vzeme, osven tova pri dostavka po kurier dokolkoto znam ima zavisimost mezdu tegloto i cenata na dostavkata a i poniakoga vklucva i zaqstrahovki).

Poniakoga izliza che e po dobre da dades 100C$ poveche i da ne hodis do Toronto, no pyk v drugia sluchaj si zasluzava da se razhodis do Toronta (za 500C$ ste si napravis ekskyrzia i pak si na ikonomia)

Тема Re: Въпрос към Hamcho за мито USA-Канада...нови [re: lubitel]  
Автор DAMON (ралиджия)
Публикувано01.05.07 22:47

Моите хора са във Ванкувър. Вече няма значение тъй като радиото е поръчано от radioworld.ca и пътува. Доставката е безплатна за цяла Канада. Аз търсих, но не можах да намеря онлайн магазин във Ванкувър. Ако знаеш някой да погледна минал ли съм се или не. Става дума за FT-857D.

АвторDok (Нерегистриран)
Публикувано01.05.07 23:03

Колко ти излезе при поръчката ?

Тема Re: Въпрос към Hamcho за мито USA-Канада...нови [re: Dok]  
Автор DAMON (ралиджия)
Публикувано02.05.07 11:15

899 канадски долара

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.