|
Тема
|
разрешително за линк/репитер
|
|
Автор | лин/peпитep (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.07 18:18 |
|
Някой може ли да изясни какъв е реда за получаване на разрешително за репитер или линк?
Същата ли процедура е и за връзването му към интернет?
Какви такси има?
| |
Тема
|
Re: разрешително за линк/репитер
[re: лин/peпитep]
|
|
Автор | ham (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.07 20:29 |
|
Трябва да се регистрира в КРС. За отговорник трябва да е назначен радиолюбител с клас 1.
| |
Тема
|
[re: ham]
|
|
Автор | линk/peпитep (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.07 21:40 |
|
Това е ясно.
По точно за апаратурите как стоят нещата?
Таксите?
И за връзването им към интернета,пак ли се иска разрешително/това не е регламентирано в общата лицензия/?
Защото виждам че се е увеличил броят им.
| |
Тема
|
[re: линk/peпитep]
|
|
Автор | ham (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.04.07 21:11 |
|
За таксата за регистрация потърси в сайта на КРС: . За свързването към интернет не знам как стои въпроса. За любителските радиостанции е забранено свързването с други далекосъобщителни мрежи, ама дали това важи и за репитрите и интернет...
| |
Тема
|
[re: ham]
|
|
Автор | ham2 (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.04.07 17:48 |
|
И аз искам да резбера точно как стоят нещата с разрешителни и таксите /включително и да ли е законно да свързването на репитрите в интернет и има ли отделно разрешително/.
Най-добре могат да го кажат тези които скоро са включва ли в действие репитри.
| |
Тема
|
[re: лин/peпитep]
|
|
Публикувано | 28.04.07 15:39 |
|
Какво става никой ли не иска да каже?
Ясно е че има знаещи.
| |
Тема
|
[re: линk/peпитep]
|
|
Публикувано | 07.05.07 20:09 |
|
Какво става никой ли не иска да каже?
Ясно е че има знаещи.
Или е излишен въпроса и някой го е страх да не го изключат и да му вземат лиценза.Защото относно връзването на репитер с интернет още не е регламентирано в България.
| |
|
Най добре да попиташ в КРС.Там ще ти дадът най-точният отговор,стига да не попаднеш на едни лелички които си нямат грам понятие от радиолюбителство,репитри и т.н Сайтът им е: http://www.crc.bg/
В интернет(echolink)има вързани Български репитри,но най-вероятно, за да си пуснеш репитера в нета,трябва да имаш лицензия за него.А за да пуснеш репитер на територията на България ти трябва разрешение от КРС,но не всичко го спазват.Аз лично знам един репитер който от години работи без да има лицензия от КРС,но досега никой не е правил проблеми,може би има и други такива.Според мене да си пуснеш репитер може да минеш и без разрешение от КРС стига да не пречи на някого,а за да си пуснеш репитера в нета ще ти трябва лицензия от КРС.Нека по-знаещите да ти отговорят.
| |
|
|
|
|