Тема
|
Проблеми със съседите ?
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 30.06.05 21:27 |
|
Някой имал ли е проблеми със съседите по отношение на антените и какво правите в такива ситуаций ?
В момента имам проблеми от такъв род с комшийка (около 50 годишна ... хмм ... леля ... айде да не е баба) която на всичкото отгоре не е в особенно добро душевно здраве. Крайния резултат за момента е 0 на брой антени и работа само с "гумена антена" като опит да се подобрят отношенията с комшийката.
Всичко започва от случка че ме е чула по някакъв начин през нейния телевизор който е бил настроен на канал с много слаб сигнал (бТВ на 39 канал) докато аз излъчвам на 145 MHz с мощност около 40 вата. На следващия ден при направените проби се оказа че нищо не се чува. Вероятната причина за мен лично е мокра антена в момента на получилия се (д)ефект. Когато свалях УКВ антената забелязах че част от силиконовата изолация по местата на свързване на кабела и елемента са се оголили и корозирали.
От тогава започнаха скандалите и постоянни натрапвания за здравословното и състояние които не искам да цитирам тук.
Някой имал ли е подобни главоболия и как са завършили ?
|
|
Тема
|
Re: Проблеми със съседите ?
[re: Ramirez]
|
|
Автор | ukw_kj (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.06.05 23:28 |
|
Ne qdosvaj zenicata :) samo shte si dokarash poveche qdove na glavata
po dobre obqsni problema na nqkoja druga sasedka pa tq na neq :)
inache moje da hvarlish edin pogled po forumite kak se sprabvqt Bratushkite s toq problem
|
|
Тема
|
[re: ukw_kj]
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 01.07.05 01:17 |
|
Няма оправия. Тая е луда. Понеже се справи с моите антени, с антената на телефонния удължител на комшията, сега почна да плюе по кабелите на кабелната телевизия и интернетските кабели които са опънати наоколо. Пък ще видим, най-вероятно ще си сложа едно GP на терасата, пък да ме гони от там колкото си иска ... 
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Hamcho (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.07.05 04:11 |
|
Shto ne i kupish niakolko metra koaksialen kabel, edna ewtina tv antena, instalirai i antenata i ia nasochi da hwane swesten signal, sloji i nekakuw band-pass filter za kanalite deto gleda i shte miriasa. Poniakoga si struwa chowek da investira malko pari + trud w zamiana na udobstwoto da si instalira kakwato iska antena.
Naprawo i go predloji kato sdelka ako si siguren che moje da izwadish dobra kartina i tia ne polzwa niakoi lampow telewizor "Opera". Kaji i - az ti kupuwam i ti slagam antena da gledash kato horata - ti prestawash da se zanimawash s moite anteni
|
|
Тема
|
[re: Hamcho]
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 01.07.05 17:15 |
|
Проблема не е в телевизионното приемане. Проблема е в нейното "потрошено здраве" което е в резултат на моите антени и излъчването !!! Това по нейните думи.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Hamcho (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.07.05 19:14 |
|
HAHHAHA
E togawa reshenie moje da e metoda na "desensitizing" . Narejdash niakolko Yagi-ta i parabolichni anteni na balkona i gi nasochwash tochno kum neinia apartament. Nakichwash gi s niakolko bawno migashti swetlini (cherweni) - da izgelejda che predawash ili neshto ot toia tip. Towa w produljenie na mesec. Moje i goworitel da slojish da "brumchi". Sled twa i predlagash da gi mahnesh ako ne suzdawa problemi za anteni na pokriwa.
|
|
Тема
|
[re: Hamcho]
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 01.07.05 20:42 |
|
Новата и простотия вече е насочена към UTP кабелите за интернета, както и коаксиалите на кабелната телевизия. Това чувам от другите комшии с които е говорила и явно "навива" на нейния акъл. Тука обаче вече удари на камък щото незнам как ще се справи с кабеларката. Най-много ми се иска поне те да и кажат че е време да ходи на психиатър.
Временно си реших проблема с магнитна антена на терасата 
|
|
|
raboti si smelo i ne obrashtai vnimanie. Ne spomenavai prekaleno lichna informacia v efira, taka che da ne te razpoznaiat sasedite.
kaji i che tova ti e rabotata i che shefa na grupirovkata vi shte doide lichno da se razpravia s neia.
ili
pokaji i dokumentite ti za registracia na stanciata i che tova koeto pravish e absolutno zakonna deinost, i ako iska da ti prechi, neka otide da se razpravia sus slujbite otgovorni za tova.
"C бездействие ще намаля загубите"
|
|
Тема
|
[re: lce Tea]
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 02.07.05 15:51 |
|
Направих точно второто - показах и лицензията. Но както споменах - с луди хора не ми се занимава. Поне на този етап ще е така, а като му дойде времето ще си сложа КВ антената опъната от моята тераса до някъде, след което и да иска няма да може да ме накара да си махна антената тъй като е в моя собственост. От там нататък който иска да вика тъй като съм си лицензиран.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | ukw_kj (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.07.05 22:20 |
|
na edna ot firmite deto prekarvat kabelen internet pri nas sasedite kazali - iskate kabelite da minavfat prez pokriva na bloka - dobre ama ako napravite na novo hidroizolaciata :)))
a i kvo bilo tova internet mojeli li da si sa zakachat samichki i t.n.
Hora vsqkvi - ne si habi nervite naprazno
|
|