Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:14 13.07.25 
Техника
   >> Радио комуникации
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблеми със съседите ?нови  
Автор Ramirez (радиоактивен)
Публикувано30.06.05 21:27

Някой имал ли е проблеми със съседите по отношение на антените и какво правите в такива ситуаций ?

В момента имам проблеми от такъв род с комшийка (около 50 годишна ... хмм ... леля ... айде да не е баба) която на всичкото отгоре не е в особенно добро душевно здраве. Крайния резултат за момента е 0 на брой антени и работа само с "гумена антена" като опит да се подобрят отношенията с комшийката.

Всичко започва от случка че ме е чула по някакъв начин през нейния телевизор който е бил настроен на канал с много слаб сигнал (бТВ на 39 канал) докато аз излъчвам на 145 MHz с мощност около 40 вата. На следващия ден при направените проби се оказа че нищо не се чува. Вероятната причина за мен лично е мокра антена в момента на получилия се (д)ефект. Когато свалях УКВ антената забелязах че част от силиконовата изолация по местата на свързване на кабела и елемента са се оголили и корозирали.

От тогава започнаха скандалите и постоянни натрапвания за здравословното и състояние които не искам да цитирам тук.

Някой имал ли е подобни главоболия и как са завършили ?

Тема Re: Проблеми със съседите ?нови [re: Ramirez]  
Авторukw_kj (Нерегистриран)
Публикувано30.06.05 23:28

Ne qdosvaj zenicata :) samo shte si dokarash poveche qdove na glavata

po dobre obqsni problema na nqkoja druga sasedka pa tq na neq :)

inache moje da hvarlish edin pogled po forumite kak se sprabvqt Bratushkite s toq problem

Тема Re: Проблеми със съседите ?нови [re: ukw_kj]  
Публикувано01.07.05 01:17

Няма оправия. Тая е луда. Понеже се справи с моите антени, с антената на телефонния удължител на комшията, сега почна да плюе по кабелите на кабелната телевизия и интернетските кабели които са опънати наоколо. Пък ще видим, най-вероятно ще си сложа едно GP на терасата, пък да ме гони от там колкото си иска ...

АвторHamcho (Нерегистриран)
Публикувано01.07.05 04:11

Shto ne i kupish niakolko metra koaksialen kabel, edna ewtina tv antena, instalirai i antenata i ia nasochi da hwane swesten signal, sloji i nekakuw band-pass filter za kanalite deto gleda i shte miriasa. Poniakoga si struwa chowek da investira malko pari + trud w zamiana na udobstwoto da si instalira kakwato iska antena.
Naprawo i go predloji kato sdelka ako si siguren che moje da izwadish dobra kartina i tia ne polzwa niakoi lampow telewizor "Opera". Kaji i - az ti kupuwam i ti slagam antena da gledash kato horata - ti prestawash da se zanimawash s moite anteni

Тема Re: Проблеми със съседите ?нови [re: Hamcho]  
Публикувано01.07.05 17:15

Проблема не е в телевизионното приемане. Проблема е в нейното "потрошено здраве" което е в резултат на моите антени и излъчването !!! Това по нейните думи.

АвторHamcho (Нерегистриран)
Публикувано01.07.05 19:14

HAHHAHA
E togawa reshenie moje da e metoda na "desensitizing" . Narejdash niakolko Yagi-ta i parabolichni anteni na balkona i gi nasochwash tochno kum neinia apartament. Nakichwash gi s niakolko bawno migashti swetlini (cherweni) - da izgelejda che predawash ili neshto ot toia tip. Towa w produljenie na mesec. Moje i goworitel da slojish da "brumchi". Sled twa i predlagash da gi mahnesh ako ne suzdawa problemi za anteni na pokriwa.

Тема Re: Проблеми със съседите ?нови [re: Hamcho]  
Публикувано01.07.05 20:42

Новата и простотия вече е насочена към UTP кабелите за интернета, както и коаксиалите на кабелната телевизия. Това чувам от другите комшии с които е говорила и явно "навива" на нейния акъл. Тука обаче вече удари на камък щото незнам как ще се справи с кабеларката. Най-много ми се иска поне те да и кажат че е време да ходи на психиатър.

Временно си реших проблема с магнитна антена на терасата

Автор lce Tea ()
Публикувано02.07.05 15:37

raboti si smelo i ne obrashtai vnimanie. Ne spomenavai prekaleno lichna informacia v efira, taka che da ne te razpoznaiat sasedite.

kaji i che tova ti e rabotata i che shefa na grupirovkata vi shte doide lichno da se razpravia s neia.

ili

pokaji i dokumentite ti za registracia na stanciata i che tova koeto pravish e absolutno zakonna deinost, i ako iska da ti prechi, neka otide da se razpravia sus slujbite otgovorni za tova.

"C бездействие ще намаля загубите"

Тема Re: Проблеми със съседите ?нови [re: lce Tea]  
Публикувано02.07.05 15:51

Направих точно второто - показах и лицензията. Но както споменах - с луди хора не ми се занимава. Поне на този етап ще е така, а като му дойде времето ще си сложа КВ антената опъната от моята тераса до някъде, след което и да иска няма да може да ме накара да си махна антената тъй като е в моя собственост. От там нататък който иска да вика тъй като съм си лицензиран.

Авторukw_kj (Нерегистриран)
Публикувано02.07.05 22:20

na edna ot firmite deto prekarvat kabelen internet pri nas sasedite kazali - iskate kabelite da minavfat prez pokriva na bloka - dobre ama ako napravite na novo hidroizolaciata :)))

a i kvo bilo tova internet mojeli li da si sa zakachat samichki i t.n.

Hora vsqkvi - ne si habi nervite naprazno

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.