Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:48 07.11.25 
Техника
   >> Радио комуникации
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Микровълново лъчение ...нови  
Автор Ramirez (радиоактивен)
Публикувано01.03.06 13:38

Вероятно принадлежи на летище Варна. Някой има ли повече информация ?

Намира се по пътя Варна-Добрич, над Аксаково, на най-високото място (картата е най-отдолу).

Тема Re: Микровълново лъчение ...нови [re: Ramirez]  
Автор дядo Koлeдa (вярващ в чудеса)
Публикувано01.03.06 13:46

Ние с тебе май по едни пътеки ходим ( имам предвид ония "антени" по канала. Това животно подозирам ( подчертавам че не знам ) вероятно е радар - метеорологичен или е някакъв за летището - микровълнов е :-) в смисъл топката само го пази от валежи сняг бури и подобни гадости.
Виждал съм същите топки и доста далеч от летища из БГ. Тая топка я има поне от 4 години там а надписът май го сложиха по късно .. доста се бъзикахме с един колега минавайки от там като си подвиквахме .. "Топкатаааа - пази топките"... подозирам че е метеорологчно чудо... Ще се оглеждам вече за снимащи хора когато минавам покрай странни съоражения из варненско - току виж сме се запознали без да искаме.. а.... може да стане около Кичево .. там има доста антенки.. част от които доста интересни

Прави каквото искаш и не пречи на другите да правят същото

Тема Re: Микровълново лъчение ...нови [re: дядo Koлeдa]  
Публикувано01.03.06 13:54

Последно време доста ми се налага да пътувам, а и колегите не се сърдят когато ги помоля да спрем за 5 минути да поснимам
Тия дни ще изкарам интересни снимки от Козаревец (малко преди Горна Оряховица, когато се идва от към Варна). Ще видим и дали има нещо интересно по пътя Търново - Русе.
Видях и няколко интересни обекта преди София когато пътувахме от Казанлък - единия обект имаше нещо като КВ яги антена, или може би логопериодик с доста внушителни размери. Другото което ме заинтригува беше по същия път, жирета с опънати диполи (вероятно) между тях, жиретата бяха доста и сякаш образуваха кръг. За съжаление и на двата обекта нямам сностни снимки. Трябва да изровя и да видя ако нещо изобщо става от това което съм снимал (снимах в движение, нямаше възможност тогава да спираме).

Публикувано01.03.06 13:58

На мен ми намаляха пътуванията напоследък. Като се замислиш напоследък има доста интересни радиосъоражения из БГ-то .. не че едно време нямаше ама имаше друг вид надписи от сорта "Стреля се без предупреждение" - и все съм си мислел че няма да гърмят по антените де ... нямам фото подръка напоследък..

Тема Re: Микровълново лъчение ...нови [re: дядo Koлeдa]  
Автор niki_lz1ncd (непознат)
Публикувано01.03.06 16:10

Това нее ли доплеров радар за следене за нисходящи въздушни потоци ???!
Тези ветрови потоци са причина за доста авио катастрофи и такива радари са задължителни за всички по-големи летища.
Рамирес снимаааай антените в БГ и давай да гледаме!!!!!
Поздрави

Редактирано от niki_lz1ncd на 01.03.06 16:12.

Тема Re: Микровълново лъчение ...нови [re: niki_lz1ncd]  
Публикувано01.03.06 16:36

вероятно си прав ... хеййй кво нещо... и аз може би съм познал ама изразите ми са ужасни Това животно е на подходящо според мен място за целта .. не че разбирам много де .. бтв край бургаското летище има пълен близнак на тая топка... обаче има и доста други топки из БГ където няма летища... затова си мислех за метеорологичната тема.. но то като се замисля авиация без метеорология...

АвторPaдиoakтивeн (Нерегистриран)
Публикувано01.03.06 19:03

Логопериодика отляво на пътя към София наистина е грандиозен. Мисля, че се пада към Мусачево или Горна Малина, значи са военните.

Тема Re: Микровълново лъчение ...нови [re: niki_lz1ncd]  
Авторham (Нерегистриран)
Публикувано01.03.06 21:40

Ей тук има антени за гледане (основно радио и телевизионни предаватели):

Избирате си обект с мишката и гледате какви антени има. То тоя сайт е известен, но може и някой да не го знае.

Тема По-специално за КВнови [re: ham]  
Авторxaм (Нерегистриран)
Публикувано01.03.06 21:51

Ето по-специално една късовълнова антена, РПС "Пъдарско", 20 км. североизточно от Пловдив:

Ето и "ротатора":

А предавателя, на който принадлежи тази антена е с мощност 1MW
Останалите снимки са тук:

Тема Re: Микровълново лъчение ...нови [re: ham]  
Публикувано01.03.06 22:17

Наистина има какво да се види и на предавател.ком, но пък аз гледам да пусна някой по-"екзотични" обекти с антени, които обикновенно не са свързани с радио (broadcast) и ТВ.

Тъкмо пуснах и новата тема със снимки на NDB радиофар.

----------------------------
Не чета шльокавица!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.