Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:02 17.07.25 
Техника
   >> Радио комуникации
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема TV и радиопокритие в Рударцинови  
Авторkofi (Нерегистриран)
Публикувано02.06.05 17:18

Здравейте фенове ,
имам въпрос...във Рударци имам вила и всеки път като ходя почти нямам покритие на телевизия и радиопрограми, сигналът е кошмарен.....Терена там е малко като в дупка. Можете ли да ме посъветвате какво да направя. Каква антена да си взема...нужен ли е по специален усилвател към антената....
Благодаря предварително за съветите

Тема Re: TV и радиопокритие в Рударцинови [re: kofi]  
АвторDJ JORO (Нерегистриран)
Публикувано02.06.05 18:55

САТЕЛИТНА АНТЕНА ЩЕ ТЕ ОПРАВИ И РАДИО ЩЕ ИМАШ И ТЕЛЕВИЗИЯ!!!

1.Horizont
2.fresh
3,Mila Gold
4.Nova
5.Darik
6.Gong
7.Vitosha East
8.Vitosha Central
9.City Bulgaria
10.BG Radio
11.Jazz FM
12.Radio 1
13.hot fm
14.FM +
15.Express

Kat tv se aboniraj kam Bulsatkom a ina4e bez abonament se gledat

1.bTV bez filmite i sporta
2.TV Bulgaria
3.MM TV
4.BUlgaria Kabel
5.Kanal 3
6.E-tv
7.Skat tv
8.Veselina TV
9.Heros TV
10.Fen TV
11.Kanal 8
12.TV Evropa
13...

I oste nad 1000 programi

Prepora4vam ti Antena 1.50 konvertor Invacom 0.3 DB priemnik Especta ot 270lv ima idealen raboti i s karti na ITV partner

АвторHamcho (Нерегистриран)
Публикувано02.06.05 19:04

Triabwa ti normalna telewizionna antena (tip Yagi) za suotwetnia obhwat. Kolkoto poweche elementi (direktori) tolkowa po-goliamo e usilwaneto. Slagash ia na machta, kolkoto se moje po wisoko. Niama nishto koi-znae kakwo specialno. Prosto ne polzwai aluminiewite diskowe ot starite zapametiawashti mashini, koito horata rejat i prawiat na anteni - pochti iz wsiaka wilna zona mogat da se widiat :-).
Opitai se da nasochish dobre antenata. Twa e. Absoliutno niama nikakwa filosofia w cialata rabota. Ako moje da hwanesh dobur signal bez usilwatel e za predpochitane. Powecheto antenni usilwateli sa prosto shirokolentowi usilwateli i nared sus poleznia signal usilwat i shuma a i proizwjdat sobstwen shum. Poniakoga naistina ne moje da se mine bez antennen usilwatel - turisi usilwatel koito e tesno-lentow i usilwa samo suotwetnia obhwat. Polzwai koaksialen a ne simetrichen kabel. Ne znam kak e w dneshno wreme telewiziata w BG. Edno wreme w Sofia 1wa programa beshe na metrowia, a 2ra na decimetrowia obhwat - ako i sega se polzwat razlichnite obhwati shte ti triabwat dwe razlichni anteni.

Тема Re: TV и радиопокритие в Рударци [re: kofi]  
Авторsector (Нерегистриран)
Публикувано02.06.05 23:23

:) Батка значи сме комшии и аз имам вила там.
Некав ужас е за ТВ, ретланслатора(ебатти думата)
го изключват през 15 мин.

Ако ползваш ICQ мойто е 12255767, може да се видим някой път.

Автор Ramirez (радиоактивен)
Публикувано03.06.05 01:25

До колкото виждам от

Рударци се намира близо до София. Би трябвало да се вижда Черни Връх от там и до колкото имам някакви спомени там трябва да има телевизионен ретранслатор. Опитай да позавъртиш антените и да намериш най-силния сигнал.

Опитите ми да намеря някакъв списък с честотите/каналите на ТВ ретранслаторите в БГ не се увенча с успех, но може и да се дължи на това, че много ми се спи. Ако някой разполага с такъв списък, може да ти облекчи работата по намирането на най-подходящата посока.

За получаването на най-добър резултат ти е необходимо следното:
1. Поне минимална информация за ретранслаторите които са наблизо
2. Каналите на които работят
3. По възможност антена за канала на който искаш да приемаш. При липса на антена за нужния канал ти препоръчвам широколентова логопериодична антена която въпреки че има по-малко усилване, има широка честотна лента
4. Всички ТВ предаватели в БГ работят с хоризонтална поляризация, слагай антената хоризонтално (това сигурно си го направил, но все пак да го сложа тука )

Пускай сканиращата настройка на ТВ докато спре на ТВ сигнал, премини на ръчна настройка и докарай най-доброто възможно приемане (обикновенно търсещата настройка не спира добре <или изобщо не спира> точно върху сигнала ако е слаб). Върти антената по максимум, после пак с финната настройка. Запомни положението - ъгъл/настройка и продължавай на следващия канал където има сигнал, и така докато докараш максималното възможно. Ако и най-доброто до момента не е добре - гледаш на кой канал е, проектира се антена за нужния канал и се слага такава.
Отдели време и внимание на правилното съгласуване на антената с кабела. Използвай кабел на който знаеш параметрите и по-възможност с по-малко загуби. Ако можеш пробвай и със антенен усилвател (дано не е някое менте).

Успех!

АвторГeoprи (Нерегистриран)
Публикувано03.06.05 11:18

С добра (многоелементна) антена можеш да гледаш с добър сигнал освен нашите програми, предавани от Копитото, и 3-те сръбски:

- РТС 1 на 8 канал VHF (метров обхват);
- РТС 2 на 49 канал UHF (дециметров обхват);
- РТС 3 на 59 канал пак на UHF.

Тоест, ако не те мързи, и за да гледаш всичките тези програми ти требват 2 антени ( VHF, UHF ) . В зависимост от баира, на който ти се намира вилата може да ти излезе и сигнал от Скопие....

Поздрав!

Авторkofi (Нерегистриран)
Публикувано03.06.05 12:38

Здравейте ,
благодаря на всички ви за съветите...ще опитам всичко...
вилата се намира точно на границата между Мърчаево и Рударци, на езерото, малко е в дупка. Никой от съседите не може да хване тв или радиоканал...всички са с кабелна телевизия, но не ми трябват толкова много канали....доволен съм и на ефирните, само да ги хвана де ...

Тема а що не пробваш с пасивен...нови [re: kofi]  
Автор After_Dark (бироунищожител)
Публикувано03.06.05 16:53

.. ретранслатор ?
просто две антени на една мачта - качваш ги на върха и едната към предавателя , другата към теб - ни захранване ще искат ни подръжка
само някой да не си ги хареса де ...

Тема Re: а що не пробваш с пасивен...нови [re: After_Dark]  
АвторDJ JORO (Нерегистриран)
Публикувано05.06.05 16:38

Ох Георги стига дрънка !!! РТС няма как да излезне пак камоли МТВ . Ртс 1 излиза в Перник но Ртс 2,3 аре стига дрънка ! Ставаш смешен !!! За Радио айде би могло ама за ТВ и дума да не става ..Ти да не кажеш че у Иван Вазов се гледат РТС 1,2,3 МТВ 1,2,3 че ще падна за МТВ 2 когато спре Нова ТВ от Кюстендил може да я видиш ама и с 20дб усилвател иска още много !!!!!!!!!

Аз радио от Сръбско така и не чух по ефира така и не каза с колко антетни ловиш.Едно време дамн на 98.8 нещо се чуваше ама едно време сега НЕ

А и вече кой лови по ефира никой по добре е Сат и гледаш без грешка !!!

Тема Re: а що не пробваш с пасивен...нови [re: DJ JORO]  
Автор Щepбak (predavatel.com)
Публикувано21.06.05 15:51

Здрасти!
о твреме на време чета вашия клуб и направо съм впечатлен! може би е един от най приятните в цялото клубс.дир.бг :)))) Аз правя сайта www.predavatel.com, в който публикувам актуална информация за всички УКВ радиостанции в България (търговски и обществени), а откоро започнах да публикувам и данни за ефирните телевизии. В сайта има пълен списък на предавателите и ретранслаторите на Канал 1 - канал, място и мощност ... за съжаление не съвсем актуален - от преди 1 или 2 години, но може и да ви свърши работа :) За bTV информацията ми е съвсем непълна, само за Нова ТВ списъка е точен и съвсем актуален, както и за няколкото други ефирни ТВ в страната - може да видите в сайта, постоянно се обновява, а до месец очаквам и официалните списъци на всички ретранслатори :)
А конкретно Рударци май попада в сянката на Витоша и Копитото няма да се хваща, задължително трябва да се пробва насочване на северо-запад към:

Брезник, Канал 1 - (8 канал, метров обхват), излъчва с 324 W
Брезник, bTV - (39 канал, дециметров обхват), излъчва с 95 W

в района на Рударци има и ретранслатор, които предава:
Канал 1 - (3 канал, метров обхват), излъчва с 31 W
bTV - (39 канал, дециметров обхват), излъчва с 46 W

До язовир Студена също има ретранслатор:
Канал 1 - (3 канал, метров обхват), излъчва с 23 W
bTV (39 канал, дециметров обхват), излъчва с 41 W

Редактирано от Щepбak на 21.06.05 16:05.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.