Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:15 09.07.25 
Техника
   >> Радио комуникации
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Това възможно ли е? с 5 км обхват за 40 леванови  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано18.12.04 00:33

Намерих една обява в онлайн магазин (eshop.bg). Dва еднакви приемо-предавателя на радиосигнали, 8 радиоканала с по 38 подканала, максимален обхват 5 км при оптимални условия,многообразни функции за наблюдение на бебето: функция VOX- автоматично включване на предавателя при наличие на акустичен сигнал (гласа на бебето), автоматично възпроизвеждане на думи, които ще успокоят бебето, защитна блокировка на бутоните
Цена без ДДС в eShop.bg: 32.50 лв.

Аз не виждам каква връзка има с бебетата и по какво се различава от другите радиостанции. Между другото навигацията в сайта е много лоша. Където и да кликнеш, то те препраща, където си поиска, но не и там, където би трябвало.

Тема Re: Това възможно ли е? с 5 км обхват за 40 леванови [re: aз]  
Автор Илko ()
Публикувано18.12.04 20:44

Аз днес се разхождах до Технополис и мернах ето това:

Това е същия клас устройство PMR446 но мисля че е по изгодно защото се продава комплект с докинг станция за зареждане, адаптор, 8бр. акумулатори, хендсфрии и клипс за колан.
А струва 59 лева

Иначе на батерии не е работа - за 1 ден свършват ...

Тема Re: Това възможно ли е? с 5 км обхват за 40 леванови [re: Илko]  
Авторпak aз (Нерегистриран)
Публикувано19.12.04 00:51

8 бр. акомулатори? Че те колко презареждания биха издърйали, че са 8. А иначе, когато са с батерии не става ли дума за такива като на GSM-ите, които могат да се зареждат от специално пригодено зарядно устройство?

Тема Re: Това възможно ли е? с 5 км обхват за 40 леванови [re: пak aз]  
Автор Илko ()
Публикувано19.12.04 01:24

Ами всяка от тези играчки работи с 4 батерии тип AAA. Затова са 8 ...
Тези за които изрично не е посочено че се продават с акумулатори трябва да им купиш 8 батерии за да работят.

Ето още една марка която се намира по нашите магазини:

Ето този комплект в технополис струваше към 75 лв. Както виждаш батерии няма ...

А това беше към 115 ...

Тема Re: Това възможно ли е? с 5 км обхват за 40 леванови [re: пak aз]  
Автор Илko ()
Публикувано19.12.04 01:38

Ето ти един полезен линк:

Авторaз дe (Нерегистриран)
Публикувано19.12.04 01:41

Имам един мноу улигуфрендски въПРОЗТ към теб.

Мога ли да използвам радиостанциите и като зарядни. В смисъл да слагам там акумулаторни батерийки, да ги зареждам и след това да ги извадя и да си ги позлвам примерно за уокмен? Нали батерийките са си стандартни (еЛ 6 ли не съм сигурен така ли се водят) или са някакви по-нестандартни като за GSM-ите? Може да е супер тъп въпроса ми, но ми хрумна ей така изневиделица. Имам много изобретателско мислене. (Не че се хваля, ама да си кажа.)

Авторac (Нерегистриран)
Публикувано19.12.04 01:42

прочети ми последното мение, че сме го постнали едновременно и нямаше да го забележиш предполагам

Тема Re: Това възможно ли е? с 5 км обхват за 40 леванови [re: aз дe]  
Автор Илko ()
Публикувано19.12.04 02:02

Мислях си и това да напиша - има няколко вида:

такива които не могат да зареждат акумулатори - нямат никакъв извод за включване на външен източник на ток (това са най ниския клас)

други които зареждат но през докинг станция - там акумулатора се зарежда от външен чарджер и станцията има специални изводи с които закача директно акумулатора за нея - все едно е изваден - такива са тези които имат докинг станция за зареждане (тези които съм ти посочил в техмаркет са такива)

има и трети вид които сами си зареждат акумулатора когато включиш към тях адаптер. тогава хем работят от мрежата хем зареждат (с уговорката че не предаваш)

Ако ще ги ползваш за зарядно на акумулатори не мисля че е добра идея защото заряда става първо с малък ток а и самия чарджер е направен по най елемнтарния начин което не гарантира дълъг живот на акумулаторите. Най добре акумулаторите да се зареждат с фабричен чарджер който съответства на типа им (дори и на марката ако трябва да сме точни защото химията при различните производители е различна). Аз има зарядно SONY на което пише че зарежда само SONY акумулатори. Същото пише и на акумулаторите - зареждат се само в него.

Навсякъде където съм казал акумулатор разбирай презареждаем елемент а където съм казал батерия - елемент за еднократна употреба (купуваш ползваш докато се разреди и хвърляш)

И заглавието на темата не е много точно - най честото посочвано разстояние на връзка е 3 км. и е естествено че може да варира ...

Тема Re: Това възможно ли е? с 5 км обхват за 40 леванови [re: ac]  
Автор Илko ()
Публикувано19.12.04 02:08

Още нещо - модела от техномаркет наистина ползва 4 ААА акумулатора но те са направени в един пакет (вътре в него елементите са свързани последователно) и са им изведени изводи за зареждане т.е. ако замениш този пакет с 4 отделни акумулатора те няма да могат да се зареждат - ще трябва лека преработка ...

АвторaZ (Нерегистриран)
Публикувано19.12.04 02:18

Илко, мерси много за изчерпателната информация относно радиостанциите и батериите. Между другото с тази дума "акумулатори" леко ме заблуди, но те разбрах. Аз под акумулатор тазбирам най-вече акумулатор за кола, а на "твойте" акумулатори им викам акумулаторни батерии - смятам, че е по-лесно за разбиране.

А темата си е много точна, тъй като съм цитирал информацията от сайта. Не случайно питам "възможно ли е", защото изглежда съмнително да струват 40 лева, а да са с цели 5 км обхват. Ти видя ли сайта? Много е оплескан като навигация, дизайна в случая не е важен.

Въпрос относно обхвата:
Ако според производителя на съответната радиостанция обхвата е 3 км, колко би бил обхвата, ако двамата сме в град в домовете си? 1 км поне ще хване ли? А 2 км? Или за 2 км вече е абсурдно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.