|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Безразличие? Дали!?
|
|
Автор |
Sarayah (лунно-сребърна ) |
Публикувано | 08.05.13 01:05 |
|
Идвам за сверка на часовника и рефреш на понятието безразличие. Къде бъркам?
Ситуация, в която двама души взаимно се нараняват. А. го е правила несъзнателно. Много пъти след това се е опитвала да се извини. Да изглади отношенията. Да постигне в началото някакъв мир, някакво добро разбирателство. Когато осъзнава, че е невъзможно - А. изчаква да мине време и отново на няколко пъти подновява опитите за разговор и примирие. Вече с друг мотив. Да прости и да се прости с този човек. Да прекъсне нишката изцяло. Да навлезе в нов, следващ етап от живота си, да не живее с миналото.
А. вече е почти постигнала онова, което тя нарича "добронамерено безразличие". И към ситуацията, и към човека.
Б.на свой ред е наранявал А.много по-жестоко и умишлено. Но все още не осъзнава вината си. Не й е искал прошка никога и за нищо. Напротив, смята себе си за жертвата , а нея -за лошата. Има до себе си хора, които добре подхранват у него тая илюзия. Той не чувства нужда от открит човешки разговор с А. Само от разговори ЗА А. каква е и що е...много ясно, лошата :)
На А.й е писнало да я одумва сульо и пульо, но в крайна сметка тя достатъчно е осъзнала, че угодия няма. Така че продължава да работи върху безразличието и се надява да финишира до етапа, в който няма да има „почти“, а ПЪЛНО безразличие. Оня сив фон, в който бялото и черното ще се смесят, а цветове не са нужни. Особено агресивно червените такива.
Да, ама не! Понякога Б. неочаквано й се включва онлайн. За да й изпраща злобни и агресивни съобщения, в които да й напомня каква е и що е. И забележете, винаги придружени с уверението, че НЕ МУ ПУКА ЗА НЕЯ, БЕЗРАЗЛИЧЕН Е. А.обикновено не отговаря. Но днес кой знае защо реши да направи поредния си опит да внуши на Б.,че е време да се спре с негативизма и да се продължи напред. Отговорът: „Не ми пука, но...ти си такава, такава, такава...“
В крайна сметка А.си зададе въпроса за какво става дума тук? Питам интересуващите се от психология, защото за мен има нещо много, много гнило в Дания. Може ли да се нарече БЕЗРАЗЛИЧЕН човек, който е способен месеци наред / пет ли станаха вече.../ да подхранва у себе си негативните емоции? Защо е потребността да се изпращат истерични съобщения на А., ако тя не те интересува? Едни отношения затихват, когато не се подхранват – това за А.е безразличието. Защо тогава Б. ги подхранва все още!?
Хайде да поразсъждаваме... Б.не е злобар по природа, по-скоро е незрял, не особено интелигентен и доста примитивен. За мен той от една страна проектира върху А.собствената си вина. Не я осъзнава, не иска да я осъзнае, безкрайно по-лесно му е да се вживее в ролята на жертва и съдник. Тя му е крива и го дразни, защото вижда у нея неща, които предпочита да не вижда у себе си...От друга страна А.все още поражда у него бурни емоции. Което също не иска да си признае. С минусов знак за момента, но въпреки това силни! Затова и той понякога пише тези съобщения...напомня за себе си...търси сблъсък...търси противника, когото да победи...демонизираната в съзнанието му А....призрака, с който някак си трябва да се справи / в собствената си глава най-вече!/
Кажете ми на прав път ли съм. Или ако бъркам-къде.
Надявам се да се получи хубав разговор с интересни включвания.
| |
Тема
|
Не е безразличие,
[re: Sarayah]
|
|
Автор |
nbb (весела) |
Публикувано | 08.05.13 13:52 |
|
а неосъзната любов. Но я си признай - не провокираш ли тези съобщения ?
| |
|
"Защо е потребността да се изпращат истерични съобщения на А., ако тя не те интересува?"
Защото няма ново гадже.
| |
|
не пуснеш темата в съседния клуб ? Тук почти никой не влиза, а ми е интересно какво ще се каже по нея. Аз бих ти написала моите, но искам да видя другите какво ще кажат.
| |
Тема
|
Re: Не е безразличие,
[re: nbb]
|
|
Автор |
Публикувано | 09.05.13 10:19 |
|
Дърпане на плитките яростно като в училище, така ли?
Нищо не провокирам в момента, не и тая демонстративна неприязън и желание да наговориш неща, с които да накараш другия да се почувства зле.
Но това натякване нон стоп за миналото...
Атаки, засягащи личния ми живот...
Човек натяква и преекспонира теми, които всъщност го вълнуват него самия...
| |
Тема
|
Re: Безразличие? Дали!?
[re: Обичам]
|
|
Автор |
Публикувано | 09.05.13 10:29 |
|
Бе все натам явно ще клонят отговорите, но може и прави да сте...
Човекът има проблем със смислените връзки.
Много държи в очите на хората да се представя като вървежен пич, който ги забърсва с лекота.
Даже и в момента в постоянното му обкръжение около него гравитира една бивша и една, която се опитва да включва в съобщенията си като оръжие срещу мен.
Разбира се, той НЕ Е вървежен пич. И аз добре го знам.
Не е дори и зрял мъж, защото ебаси, един зрял мъж няма да си играе на такива глупости. Ще вземе да ме покани на среща и ако нещата не са точно свалка, поне ще има дупето в очите да ми наговори тия глупости. Но не му стиска...
а, не бе...НЕ ЖЕЛАЕЛ да ме вижда.
| |
Тема
|
Re: Защо
[re: nbb]
|
|
Автор |
Публикувано | 09.05.13 10:31 |
|
В Психотерапията ли?
Аз там първо отидох. Но зачетох първа страница... драчене, дядо, ей такива неща...
Търсех по-френдли атмосфера.
Подай линк към нея, ако някой желае -да намине :)
| |
|
Всеки мъж се нуждае няколко часа седмично да сваля някоя жена. Не разбирам какво странно има. Това няма нищо общо със секса, а с любовта. С чувството за социалност, принадлежност и така нататък.
И аз изпитвам такива нужди.
| |
Тема
|
Re: Безразличие? Дали!?
[re: Обичам]
|
|
Автор |
Публикувано | 09.05.13 10:59 |
|
А колко точно се издига човек в собствените си очи, ако се опитва да принизява другия и в конкретния случай -мен!?
Въобще...според теб ако наречеш гроздето кисело, спираш ли по-малко да го искаш?
| |
|
Всеки мъж има нужда от женско внимание по няколко часа на седмица. Той те принизява, защото ти не го извисяваш. Как да общуваш с жена, която не те смята за ценен, смята те за неуспял и навлек? Нима твоето поведение е по-възвишено?
Я ни обясни ти получаваш ли няколко часа мъжко внимание и свалки на седмица, освен от този който ти пише?
И защо го виниш, след като ти получаваш това което той се опитва да получи от теб?
Редактирано от Обичам на 09.05.13 11:18.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|