Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:49 01.12.25 
Хуманитарни науки
   >> Психология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема как да се предпазя отпсихически и физически тормознови  
Автор KapyHa ()
Публикувано06.08.10 19:26

Здравейте. какво кара човек,който уж те обича да иска да те доминира,мачка,обижда унижава и манипулира? Като кажа,че ми е неприятно следва отговора "Ти обичаш да те мачкат,просиш си го". как да го разбирам това? Също така казва "ами и ти е обиждаш" и извърта нещата в своя полза. Но истината е, че колкото и да се старая да реагирам спокойно и да заявявам спокойно "не ми е приятно да говориш потози начин", това само кара обидите да се изострят. Когатопъки аззапочна даобиждам нещата ескалират и всичко свършва с моя рев. Разделих се с него преди доста време, не си говорихме продължителен период, но после се опитахме да имаме добри отношения. Но той се опитва да ме мачка и унижава отново при всеки удобен повод. Прекъснах отношения с един друг приятел(не гадже, а простоприятел), защото той не се държеше уважително и той също се опитваше по някакъв начин да ме доминира. Така и не разбра да престане и прекъснах всякаква комуникация. Как да пречана хората да издевателстват над мен без да се налага да се стига до раздяла. Все миказват "еми ти импозволяваш да се държат така",но не знам какво значи да не позволявам някой да се държи еди как си. Ще спомена, че съм отрасналав семейство,вкоето баща ми издевателсваше и насилвашемайка ми и физически и психически и тя никога не е реагирала никак на обиди, освен да млъкне. Накрая го напусна. Но така и не съм видяла какво значи да "не позволяваш" без да разваляш отношенията. сега и този келеш ще го резна тотално, но искам да знам за да не се повтаря

Редактирано от KapyHa на 06.08.10 19:28.

Тема Re: как да се предпазя отпсихически и физически тормознови [re: KapyHa]  
Автор ьтrhжzщw ()
Публикувано09.08.10 13:15

Трудна работа. Нали знаеш израза "изписано му е на лицето". На повечето хора е изписано на лицето дали са зли, добри, умни, глупави, търпеливи, нерваци.

Явно на твоето е изписано "Аз търпя да ме мачкат".

Сигурно си забелязала, че точно определени деца биват масово тормозени и точно определени деца са винаги тормозници. Останалите се преливат ту към едните, ту към другите.

Какъв е начинът да го избегнеш? Опитай се да осмислиш какво точно провокира другите да те тормозят и се опитай да го промениш.

Лесно е да се каже, трудно да се нпарави, но човек е в състояние до голяма степен да промени поведенито си и от там отношението и поведението на другите към него.

Тема Re: как да се предпазя отпсихически и физически тормознови [re: ьтrhжzщw]  
Автор Пътниk kъм Aдa ()
Публикувано09.08.10 18:09

Това са глупости. Хитлер тормози целият свят. Управляващите също.

Този който е тормозил, винаги ще тормози. Това му е целта на живота. Независимо дали ще тормози физически или психически или с наглото си поведение-той винаги ще тормози. Такова му е ДНК-то.

Тема Re: как да се предпазя отпсихически и физически тормознови [re: ьтrhжzщw]  
Автор KapyHa ()
Публикувано10.08.10 14:26

там е работата, че мен никога не са ме тормозили като дете. просто нямам изградени механизми за защита. опитвам се да осъзная какво кара някои хора да ме нарочват за жертва, но ми е трудно. Самата аз не съм агресивна, не съм и свита. Единственото,което според мен доста ме различава от средния човек е, че съм много емоционална и реактивна. Тоест реагирам на мачкане по много емоционален начин. Друго не ми хрумва. бих могла да разпитам хората, но не се надявам на откровени мнения. Също така аз съм много различна с любим и просто с познат. Познатият ще го изям с парцалите, но колкото ми е по-близък човекът и обичан от мен, толкова ми е по трудно...

Автор KapyHa ()
Публикувано10.08.10 14:35

prosto mi triabvat konkretni primeri i tehniki. kak reagirash ti kogato niakoi se opitva da te smachka? ама не общи приказки. да кажем близък човек ти казва "страшно си неатрактивна, всички така смятат." или "не можеш нищо да свършиш като хората, всички така смятат, но не ти го казват" или "ти си к$рва, всички така смятат", комплексарка си всички така смятат и тн и тн и тн. Как се реагира на подобни думи за да покажеш, че няма да ги толерираш? Не върви да кажеш "това няма да го толерирам", защото какво значи да не го толерираш - ти не можеш да го набиеш...

Автор t.todorov (член)
Публикувано10.08.10 15:04

Първо да кажете на колко години сте. Това е доста важно. Иначе отговора на така зададеният въпрос " как да не се оставям да бъда мачкана", травя да дойде след като дойде отговора на този въпрос: " какво печеля, когато се оставям да бъда мачкана?"
Това наистина е парадоксално и на пръв поглед човек нищо не печели от това. Но печалба винаги има.
Във вашата сложна ситуация в първичното семейство отражение би могло да даде всичко. Само с дадената информация няма как да се стигне до "работещ" съвет от другите.

http://positum-bg.com

Автор Пътниk kъм Aдa ()
Публикувано10.08.10 15:04

Ха, честно ли е да го набиеш? Че психичните проблеми с бой ли се решават или с диагноза? Като не са го освидетелствали психолозите какъв е, ти ли си виновна? Естествено , че вината е на Държавата. Защото тя приема неговото поведение за адекватно.

Редактирано от Пътниk kъм Aдa на 10.08.10 15:05.

Тема Re: как да се предпазя отпсихически и физически тормознови [re: t.todorov]  
Автор KapyHa ()
Публикувано10.08.10 15:22

на 25 съм. когато някой ме атакува вербално се опитвам да му обясня, че ми е неприятно, както и да му обясня, че е неправ или , че това е просто гледна точка, с която аз не съм съгласна. Тоест, че според мен не е обективната реалност. Въпросът е, че първо мога и да се разплача. например 'ти си идиот" аз мога да се разплача, но винаги ще кажа "това е обида, и ти целиш да ме обидиш и не отговаря на обективната истина, защото тралалала" и изброявам факти, които да кажем показват, че не съм идиот. говоря примерно, защото е ясно, че да ти кажат идиот не е психически тормоз.

Тема Re: как да се предпазя отпсихически и физически тормознови [re: Пътниk kъм Aдa]  
Автор KapyHa ()
Публикувано10.08.10 15:24

да, но въпросът е как да се справя човек с подобни ситуации?

Тема Re: как да се предпазя отпсихически и физически тормоз [re: KapyHa]  
Автор Пътниk kъм Aдa ()
Публикувано10.08.10 15:32

Никак. Те намират вратички в закона и в човешкото поведение и се възползват.

Гарван гарвану око не вади.

Стани Изрод и тормози любимия, който ще си намериш.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.