Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:13 06.07.25 
Хуманитарни науки
   >> Психология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Научно обяснение на силата на положително мислененови  
Автор Kinetica (непознат)
Публикувано08.03.10 01:03

Може ли някой да ми препоръча имена/теории, които се опитват да обяснят и обосноват научно ефекта на положителното мислене върху човешкия живот?

Тема Re: Научно обяснение на силата на положително мислененови [re: Kinetica]  
Автор socratt (помагащ)
Публикувано09.03.10 10:32

,,Физика на вярата'' от Тихоплав
,,Хлорогравската вселана ''Талбот

Книгите ги има в Спиралата .

Автор Hoeл ()
Публикувано26.03.10 20:00

Зависи какво разбираш под "научно".Академичната наука не признава силата на позитивното мислене и смята,че даже е опасно,защото реалността не зависи от това как гледаш на нея и може доста болезнено да напомни за себе си и с това да ти донесе депресия.

Това разбира се не значи,че е (винаги) така.Академичната наука не е отговора на всичко и няма и право да претендира за Върховната истина.Все пак най-близкото до нея(въпреки че и то е отхвърляно от нея) е НЛП,можеш да прочетеш материали по темата,по-специално за филтрите на съзнанието и вниманието.За мен това е най-близо до логиката.

Тема Re: Научно обяснение на силата на положително мислененови [re: Hoeл]  
Автор socratt (помагащ)
Публикувано29.03.10 16:38

защото реалността не зависи от това как гледаш на нея

Квантовата физика доказава точно това ,че реалността зависи от теб.
Самият факт, че елементарната частица се наблюдава я кара да премине от вълнова в материална форма и обратно.Тоест самият наблюдател без да прави нищо само с факта ,че наблюдава изменя реалността .Описано е в цитираните книги.

Тема Re: Научно обяснение на силата на положително мислененови [re: socratt]  
Автор blood2 ()
Публикувано29.03.10 19:03

Всичко зависи от гените.Силният е силен заради гените си.Загубенякът е загубеняк защото гените му не са съвършенни като на силният.
Силата не зависи от нас.Жените са по-слаби от мъжете генетично.
А загубеняците като мен са по-слаби от жените също генетично.

Ужас.
Колкото и положително да мисля няма да съм силен.

Редактирано от blood2 на 29.03.10 19:03.

Тема Re: Научно обяснение на силата на положително мислененови [re: Hoeл]  
Автор thomas_anderson (някакъв човек)
Публикувано30.03.10 04:51

Зависи какво разбираш под "научно".Академичната наука не признава силата на позитивното мислене и смята,че даже е опасно,защото реалността не зависи от това как гледаш на нея и може доста болезнено да напомни за себе си и с това да ти донесе депресия.

Въпреки че не съм психолог, напълно се присъединявам към горното. Просто опитът ми е показал, че ударът е най-неприятен (и съответно може да отключи депресия) точно когато си мислил положително, т.е. си разчитал на добър резултат, а се е случило нещо лошо. Аз точно по тази причина съм си изработил подхода преди изпитания и по-важни събития мислено да пресъздавам в съзнанието си най-лошия възможен сценарий. Не просто си го представям, а направо мислено потъвам в него и се примирявам. След като постигна това състояние, вече нищо не може да ме събори психически, каквото и да се случи.
Иначе считам, че от положителното мислене има полза, но ако се приложи по-скоро като общ светоглед, т.е. като един преобладаващ оптимизъм по отношение на живота като цяло (а НЕ като положителни очаквания в конкретни ситуации). Според мен е невъзможно човек да е щастлив, ако е напълно лишен от оптимизъм. Но пак казвам: оптимизъм на генерално ниво и в дългосрочен план, а не във вид на наивни очаквания за конкретна ситуация.

Автор t.todorov (новак)
Публикувано05.04.10 11:21

Какво означава позитивно мислене според вас?

http://www.forum.positum-bg.com

Тема Re: Научно обяснение на силата на положително мислененови [re: thomas_anderson]  
Автор blood2 ()
Публикувано05.04.10 11:51

"оптимизъм на генерално ниво и в дългосрочен план"

Това пък какво е?В дългосрочен план всичко ще загине.

Сценарият е ясен.
Нали знаеш че в дългосрочен план всяка сграда ще падне и всеки човек ще умре?И всяка власт ще се замени.

Важното е другите хора да ни позволяват умело да изпълним ролите си в животът.
Това е позитивизъм.Да повярваш че другите хора ще ти позволят да живееш.

Или бъркам?

Редактирано от blood2 на 05.04.10 11:57.

Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано06.04.10 13:41

Виж

филм

Hot stuff

Автор NikiFin (рекордьор)
Публикувано06.04.10 14:03

смисълът от позитивното мислене е като смисълът от религията. Помага ти да преживееш трудните моменти. Друга полза не виждам

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.