|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
притеснение
|
|
Автор |
daisyflower (член) |
Публикувано | 27.11.09 13:24 |
|
Здравейте. Проблемът ми е притеснението. винаги съм си била така, въпреки че до някаква степен съм го преодоляла и съм горда от това. въпросът е , че пред изпитни комисии това винаги ми изиграва лоша шега. Всъщност не винаги, но напоследък. Панирам се, стресирам се и това, което знам се изпарява. Резултатът- по-киска оценка. А всъщност съм учила и съм подготвена. Какво да правя. Има ли някакви техники или нещо подобно, за отърсване от този стрес?
| |
|
Има - автогенен тренинг например.
| |
|
Това е зависимост и прихващане , т.е. зависима си от мнението на другите и имаш силно его , може би си чуствителна натура , лесно ранима , помисли си също дали е реална себеоценката ти , целта е да не взимаш нещата толкова насериозно както и да се абстрахираш от хората , от страховете си - ето ти един метод - мисли си колко кратък всъщност е живота и колко нищожни сме ние хората пред необятната вселена , че да си придаваме важност и прочее, стреми се да понижаваш нивото на егото си
Еволюция е да предаваш най-доброто от себе си ,а егоизъм е да го запазиш за себе си.
| |
|
съгласна съм с това което казваш, само ми стана интересно това за егото :) вярно е че всички го имаме и сме егоисти в една или друга степен; просто не съм достатъчно нахална явно, а какви хора има само, непукисти и нахални
| |
|
"а какви хора има само, непукисти и нахални "
Те са такива в твойте очи и възприятия ,защото ти самата не си такава , но ако имаш принципи ,които да защитават достойнтсвото ти от такива хора , защото те наистина са опасни за лабилните хора , ги спазвай стриктно , защото ,ако им поддадеш ще се чувстваш победена и слаба . Мисля , че си прихваната от точно този тип човек , а се разбираш с по чуствителните натури и в такъв случаи си бъди в средата , в която ти е удобно , ако говорим за работата -бъди себе си ,защото във всяка фирма има някакъв такъв нагъл индивид -егоист ,на такива гледай да не поддаваш , защото всяка тяхна атака я приемаш като провокация лично към теб и както ти ги усещаш ,така и те те усещат , но за тях ти си слаб човек , който не е заплаха .
Еволюция е да предаваш най-доброто от себе си ,а егоизъм е да го запазиш за себе си.
| |
|
Познати са ми казвали, че изглеждам много спокойна и много важна, даже мислели, че се надувам . Никой не може да повярва, че съм притеснителен човек. Това е хубаво, но вътрешно съм неспокойна! Искам да не се притеснявм толкова
| |
|
уверена ли си в себе си? от какво си неспокойна, какво е вътрешното ти себеусещане , в различни среди?
| |
|
По-скоро съм неуверена. А в различните среди е различно. Най-добре се чувствам сред приятелите си. С другите хора също мога да общувам свободно, но все пак си имам граници. Ако попадна в среда, в която всички се държат "тъпо" тогава просто не се чувствам в свои води.
| |
|
разбирам те напълно
| |
|
И аз съм така. От малка. Вроден характер, или как се казва там. Много съм страдала от това.
Според мен всичко се преодолява с времето. С възрастта започна все по-малко да ми пука за мнението на другите и започнах да се чувствам по-уверена. Макар че каквото ти е дала природата, никога не може напълно да се промени и да станеш 100% "непукистка" и "нахална". Това е мое мнение.
Аз се притеснявам най-вече на разни купони и събирания - наскоро бяхме на парти с колегите и отначало, както седяхме на масата, така се бях гипсирала, чак изтръпнах, въпреки че съм с тях всеки ден и се знаем. После ми поотмина, но никога, когато съм сред много хора, не мога да съм напълно спокойна. Не мога да се отпусна и да се забавлявам и ме е яд на себе си. А най-големият ми страх - нещо почти невъзможно за изпълнение - е да се изправя и да говоря пред хора или да презентирам нещо. Абсурд! Но се приемам каквато съм, знам, че имам пък други качества за сметка на това, и гледам вече да не ми пука.
Редактирано от jewel78 на 22.12.09 00:00.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|