|
Тема
|
може ли някой да ми даде някаква яснота?
|
|
Автор |
ge6eft (непознат
) |
Публикувано | 24.11.09 00:16 |
|
Здравейте, от материали по интернет установявам, че имам ананкастно личностно разстройство в което съм сигурен, а от друга страна обаче имам симптоми и за биполярно афективно разстройство. Възможно ли е наличието на двата вида разтройства защото като непрофесионалист се обърквам в разните термини , класификации и тем подобни дивотии? Пък за разликата м/у психолог и психиатър хептен се обърках, така че не знам дали въпросът ми е за този форум. Все пак ако може някой да ми даде някаква яснота ще съм благодарен.
| |
Тема
|
Re: може ли някой да ми даде някаква яснота?
[re: ge6eft]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 25.11.09 11:38 |
|
А защо не се обърнеш към специалист
Hot stuff
| |
Тема
|
|
|
Автор |
OcA3нaт (отседнал ) |
Публикувано | 25.11.09 19:53 |
|
Просто имаш много време ,което пропиляваш в размишления и от там си влязъл в този кръг , защото не само ти имаш проблеми , номера е да се правиш че всичко е наред
Еволюция е да предаваш най-доброто от себе си ,а егоизъм е да го запазиш за себе си.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Meceчka (hallucination) |
Публикувано | 26.11.09 09:00 |
|
Слънце, не е невъзможно да имаш симптоми и от двете, маа хич не е препоръчително да си поставяш сам диагнози, особено пък въз основа - прочетено от Интернет.
Иначе т.нар ананкастна психоза е старо наименование на обсесивно-компулсимното разстройство, което най-общо се изразява в повтарящи се натрапчиви мисли (обсесии), които вдигат тревожността и повтарящи се действия (компулсии), чиято цел е да намалят тая тревожност.
При биполярното афективно разстройство се наблюдават епизоди на т.нар "мания" и "депресия", като се редуват приповдигнато и потиснато настроение.
А ти най-добре иди първо при някой добър психотерапевт, а ако той те насочи при психиатър - и при него.
| |
Тема
|
[re: Meceчka]
|
|
Автор |
ge6eft (непознат
) |
Публикувано | 26.11.09 11:46 |
|
Мерси за отговорите. Абе за кво да им пълня гушите на психолозите ?! Човек като си пусне някой хубав филм, или има достатъчно пари в джоба си може да се почуства много по-добре от ходенето на психолог. Пък и хапчетата на психиатрите май дават само временен ефект. Като ги гледам някои от най- популярните психоложки колко са инфантилни (участващи в тв шоута) как да ги взема насериозно? Май единствената им цел в живота е да ги показват по телевизията.
Редактирано от ge6eft на 26.11.09 12:05.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Meceчka (hallucination) |
Публикувано | 26.11.09 12:54 |
|
Аз не познавам някого, който да се е излекувал от личностново разстройство чрез гледане на филми. Но изборът си е твой.
Само че ако си проверяваш реалността чрез гледане на телевизия, можеш да изпаднеш в твърде дълбока самозаблуда. Реалността е да идеш и да видиш.
| |
|
Абе за кво да им пълня гушите на психолозите ?! Човек като си пусне някой хубав филм, или има достатъчно пари в джоба си може да се почуства много по-добре от ходенето на психолог. Пък и хапчетата на психиатрите май дават само временен ефект. Като ги гледам някои от най- популярните психоложки колко са инфантилни (участващи в тв шоута) как да ги взема насериозно? Май единствената им цел в живота е да ги показват по телевизията.
Човече, не знам какво си чел и какво си гледал, но явно си с пъти по-напред от психиатрично-чичковска и психологично-лелчинската клика. Казвам ти го като завършил психолог. Так держать! Не им вярвай на психо-лелките и мед-чичковците и техните виртулани ученички. Искат да ти вземат парите и като бонус да те класифицират и картографират в протоколите. Като техен бонус, де, не твой.
Ако търсиш попа, питай най-напред в кръчмата. (народна пословица)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bидa () |
Публикувано | 08.12.09 09:18 |
|
Ако продължиш да четеш материали по интернет, още много болести ще си откриеш. Гледай поне да не са много стари тези материали,защото и названията, и леченията се актуализират непрекъснато.
Ако нямаш доверие в психолози и психиатри, няма смисъл наистина да ходиш при тях . Защото доверието,вярата на пациента към лечителя лекува, после хапчетата и въобще лечението като такова.
Нямай си вяра на психолечителя. То си е твоя работа. Ама не ти ли идва на акъла,че те може да се обидят като четат това ,което си написал за тях,че уж само ти взимат паричките,пък не лекуват и да не благоволят въобще да ти отговорят на въпросите. Което според мен изобщо не е вярно и дори си е завоалирана клевета. И се чудя как очакваш те да ти отговорят тук на твоя тъп въпрос, след като ти така ги обиждаш.
Прави чест на Месечка,че въобще ти е отговорила. Аз не бих.
Само че аз се чудя към кого тук си задаваш безсмисления въпрос? Специалистите няма да ти отговорят. Лаиците и да ти отговорят,може да те заблудят още повече.
Научи се да си постелеш,човече, преди да влезеш.
| |
Тема
|
[re: Meceчka]
|
|
Автор |
specular (член) |
Публикувано | 08.12.09 17:17 |
|
Аз не разбрах какъв е проблемът да има и двете? Човекът може да изпада в обсесии които подтикват към депресия, после да отшумяват от само себе си или с усилия на волята. Да преминават в позитивизъм, като начин за противопоставяне и справяне с тях, който на свой ред отново бива разрушаван от нещо (първоизточника на проблема с който не може да се справи) и водят отново до същите обсесивни мисли и депресия. Всъщност човека може би си е направил много точно самоанализа, но грешката му е, че се опитва да я натика в някакви книжни понятия, които не е ясно колко са разбираеми и на тия които са ги напъхали там, да не говорим за другите които само са ги прочели...
Фактът е, че много от проблемите с които човек се сблъсква не зависят от него. И в някаква степен на човек му остава само да не ги взема толкова насериозно и да се научи да живее с тях. Ако е достатъчно неинтелигентен, за да го убеди някой психолог/приятел в някаква "правилна" нагласа и отношение, още по-добре за него. Иначе нищо не му остава освен да се справи сам или да потъне...
| |
|
|
|
|