|
Тема
|
Клишета за хората на изкуството.
|
|
Автор | Гoтин (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.12.08 18:42 |
|
Казват, че хората на изкуството, тези които харесват предмети като музика, рисуване, литература са разхвърляни и по принцип не са подредени. Но това не винаги е вярно. По-скоро е етикетче и клише. Ако си човек на изкуството можеш да видиш красивото и в перфектно подредена стая. Аз съм горе-долу, в смисъл в някои дни съм разхвърлян, а в други ме обхваща чистофайност и си подреждам стаята, като много често изхвърлям ненужни листове хартия със записки на лекции, тетрадки и други такива за вече изкарани предвмети. И въпреки това обичам музиката. Още повече обичам киното и телевизията, даже мисля да се снимам в един два филма и сериала. А ме влече силно рекламата ирекламния бизнес. Рекламата също се счита за изкуство и творчество. Какво мислите, дали всички личности със творчески уклон са непременно мърляви и разхвърляни и не обичат реда? Или е поредното клише както мисля аз? Аз мисля, че всеки човек е индивидуалност.
| |
Тема
|
Re: Клишета за хората на изкуството.
[re: Гoтин]
|
|
Автор |
numbers (непознат) |
Публикувано | 10.12.08 13:19 |
|
Не всички хора на изкуството са разхвърляни. Друг мит е и че хората на изкуството задължително са добри любовници, но си е само мит...
| |
Тема
|
|
|
Автор | :) (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.12.08 13:40 |
|
РЕКЛАМАТА Е МЕРЗОСТ!
И това е възможно най-меко казано.
За мен лично убийците са с по-малък грях от ония, които правят реклама. Понеже последните вредят на повече хора по много по-коварен начин.
За останалото - чувал ли си за "творчески хаос"...
Вземи се в ръце, изхвърли телевизора и компютъра. Пък ако те влече и имаш шанс да станеш актьор-гей... ти си знаеш, но аз не ти го пожелавам.
| |
Тема
|
[re: :)]
|
|
Автор | :)) (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.12.08 14:50 |
|
рекламата, като всеки друг вид манипулация е мерзост, но ти най-добре ги знаеш тия неща
| |
Тема
|
[re: :)]
|
|
Автор |
blood2 (ентусиаст) |
Публикувано | 10.12.08 14:50 |
|
Усмивка от твоите думи се намръщих.
Да не започнат думите на Готиния
"Хората не уважават отсрещния, държат се нетактично и недискретно. Псуват, хулят и кълнат"
да звучът правдоподобно и да отразяват деиствителността в интернет.
Смекчи малко тона
| |
Тема
|
[re: blood2]
|
|
Автор | :)) (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.12.08 14:53 |
|
аз мисля, че усмивка има нещо да сподели с нас, но не смее явно нещо дълбоко я/го притеснява и вълнува и затова е подхванал/а "лошавия тон" - агресия, подтискане, отхвърляне, но няма да се опитвам да анализирам какво точно атакува и защо
| |
Тема
|
|
|
Автор | help (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.08 15:52 |
|
Тази тема още веднъж излага на показ стереотипно мислене и невежество. Фактът, че задаваш въпроси показва, че навярно мозъкът ти не е напълно промит и има надежда да започнеш да мислиш сам.
Ако искаш да "разбереш" хората на изкуството, започни да четеш книги. Мисля, че дневникът на Салвадор Дали и писмата на ван Гог до брат му са добро начало.
| |
Тема
|
|
|
Автор | mastergd1 (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.12.08 12:35 |
|
Като цяло понятието "човек на изкутвото" не е никак конкретно поне в реалния свят. Аз лично познавам хора, които смеят да се наричат по този начин, и са много различни по отношение реда, стаята, жилището, живота дори мисленето ако щеш. Интересното е, че наблюдавам двете крайности, супер подреден- много разхвърлян, и всичко това е в всички сфери от живота и ежедневието им. Тоест няма никаква причина да се притесняваш за каквото и да е в тази насока.
А за рекламата или така наречената мерзост не се коси!!!
Манипулацията е част от нашето ежедневие и винаги ще бъде, тоест не можем да я избегнем, а можем да изучим механизмите й и да бъдем по- обективни!
Аре и да не ти пука!!!!!
| |
|
|
|
|