|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Депресия - агресия ?
|
|
Автор | soilbleed (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.10.06 11:27 |
|
Според вас нормален ли е внезапен преход от депресия към агресия ? Доста дълго време бях в депресия и изведнъж започнах да проявявам агресия към околните. Постоянно се държа доста враждебно.
| |
|
Не знам дали правилното определение е "нормално".... но депресията е точно обратното на агресията. Депресията е подтисната, натъпкана навътре агресия. В този смисъл, най=лесният начин да се справи човек с депресията е да се задвижи, да се задейства, да излее навън агресията.
Така че може и да го приемеш за нормално, стига изразяването на агресията да не е деструктивно и да не вреди на други хора.
Няма такова място "Далече"!
| |
Тема
|
Re: Депресия - агресия ?
[re: bistrence]
|
|
Автор | Dennie (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.10.06 18:56 |
|
няма таква нещо като обратно на агресията, напротив при депресията доста често се наблюдават суициди,автоАГРЕСИЯ и т.н. Но си права, че депресията е обратно и по-точно обратното на манията.
| |
Тема
|
[re: Dennie]
|
|
Автор |
bistrence (винаги на кеф) |
Публикувано | 03.10.06 19:05 |
|
Мда.... супер права си, че съм се изразила некоректно. Може би трябваше да го кажа така "депресията е /следствие/ от агресия към самия себе си", ама май пак не "звучи" съвсем добре.
Приемам забележката ти с отворено сърце
Но все пак оставам на позицията, че изливането на агресията /без да вреди!/ е добър начин да се справим с депресията.
Няма такова място "Далече"!
| |
|
Агресивността е характерна особеност на юношеската депресия.
Враждебността може да се прояви, когато депресията не е лекувана дълго.
А какво точно е при тебе, кой ти е поставил диагноза "депресия", дали си се лекувал - можем само да гадаем...
Не всяка кал е лечебна.
| |
Тема
|
[re: 3ипpekca]
|
|
Публикувано | 04.10.06 11:22 |
|
Лекувал съм се и медикаментозно, но без особен резултат. Чак сега се чувствам по-добре. Когато започна да викам, троша или просто да обиждам околните с цел да ги нараня, изпитвам едно особено приятно усещане. Чувствам се леко замаян, но все едно летя... не мога да го опиша с думи. Усещам как огромна сила идва в мен. Накрая се успокоявам и се чувствам щастлив.
| |
Тема
|
[re: soilbleed]
|
|
Автор |
Meceчka (hallucination) |
Публикувано | 04.10.06 17:22 |
|
| |
Тема
|
[re: Meceчka]
|
|
Публикувано | 04.10.06 18:30 |
|
хм... от това, което прочетох, стигнах до извода, че продължителния контакт с биовампир може да те доведе до силна депресия. Точно такъв човек ми беше приятел дълго време, но накрая не издържах и прекратих отношения с него. А точно преди да започна да изпитвам желание за агресия бях почти три цели денонощия в компанията на друг биовампир. Последната вечер толкова ми бешо прилошало че чак бълнувах ... имах чувството, че ще умра! Дори взех транквиланти, но и те не действаха. Като се съвзех дойде ЖЕЛАНИЕТО. Значи са ме превърнали в биовампир?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Meceчka (hallucination) |
Публикувано | 05.10.06 09:16 |
|
Ако имаш възможност, най-добре отиди при добър психотерапевт. И се постарай да избягваш взаимодействието с хората, които те изчерпват психически. И най-важното - постарай се да се обградиш с такива близки и приятели, които наистина те обичат и подкрепят, с които можеш да споделяш, да се забавляваш и да се смееш - изобщо - които те зареждат с положителна енергия
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Myth (ми аз ако знаех) |
Публикувано | 08.10.06 21:14 |
|
Абсолютно нормално, дори очаквано. Интернет като слънце, прочети повече за агресията, материали има достатъчно, мързи ме да пиша. Тъй, че споко.
каквото и да си мислиш, може и да не вярно ;-)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|