|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Здравейте,
|
|
Автор |
King (ветеран) |
Публикувано | 20.08.05 04:19 |
|
Искам само да ви съоб6тя, 4е запо4вам да посе6тавам ва6ия клуб, понеже е вероятно да запо4на да у4а Психология следва6тата есен.
Мисля, 4е мога да нау4а много от този клуб.
| |
Тема
|
Re: Здравейте,
[re: King]
|
|
Автор | пpинцeca13 (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.08.05 16:36 |
|
Благородно ти завиждам,навремето мечтата ми беше да уча психология,но така или иначе вятъра ме отвя в съвсем друга посока.Пожелавам ти успех.А форума си го бива...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Eva Braun (килър от малка) |
Публикувано | 20.08.05 16:57 |
|
Едва ли клуба ще ти е толкова полезен,колкото очакваш,но все пак си длъжен да пробваш,а аз да те предупредя,че тук има повече въпроси,от колкото отговори.
Психолози тук влизат изключително рядко,или може би никога.
Но все пак - заповядай.
С хладно уважение : Ева.
| |
|
Благодаря, Мадам !
| |
|
Това тепърва 6те се изясни, благодаря ви и на вас . :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Eva Braun (килър от малка) |
Публикувано | 21.08.05 13:23 |
|
Хм,моля.
Къде ще учиш психология (нали така?!) и защо точно психология?
С хладно уважение : Ева.
| |
|
Засичала съм те в клуб "Българи в чужбина"....
Моето впечатление съвпада с едно от написаните мнения в тази тема, че форумът се посещава от не-професионалисти в психологията и има повече въпроси, отколкото отговори....
Но все пак ми е интересно да знам къде е вероятно да учиш Психология?
Моят опит в подобно начинание се равнява на 6 години в два университета в две различни държави...... м-дааа, ето, че утре съм на изпит по статистика, най-добре е да се връщам към задачите и да оставя форума за кратко. Ти как си по статистика или изобщо по точните науки? 'Щото това е "бичът" на повечето студенти по Психология?
| |
|
В "University of Montreal" стига да ме приемат де, :))
Психология, за6тото има много работа тук за хора от професията, платено е добре, а и ми е имтересно. 4, писна ми да работя хамалогия, имам нужда от по4ивка малко :)
| |
|
Здравейте колежке, Обясних ве4е в по горния постинг къде, но за да не ви карам да отваряте не6то, което не е предназна4ено за вас 6те ви кажа :)) В Университета на Град Монтреал.
Статистика предполагам, 4е няма да ми се наложи да държа , за6тото имам мастърс от УНСС софия (Макроикономикс), но дори и да държа мисля 4е няма да е проблем, имам поглед в-у статистиката, която се у4и тук и мисля, 4е тази в БГ е доста по трудна и задълбо4ена, макар и без практи4еска полза. Както и да е, математиката не ме пла6и, все пак в УНСС влязох с 6.00 на изпита по математика а и после у4аствах на студентски олимпиади от името на университета.
За периода от време, права сте, отнема много , а гаранциа няма 4е 6те ви приемат за мастърс или докторат после.
Тук Бакалавър се става за 3 години 90 кредита, при изку4ителни обстоятелства може и да вземете вси4ко за 2 години, зависи колко изпита 6те ви признаят, аз познавам един 4овек, който направи така, после о6те 2 години мастърс, а доктората е обикновено 4 години, само 4е там ве4е ви пла6тат една доста добра сума месе4но, така, 4е то си е по4ти като работа.
По нататък ако ви интересува не6то о6те мога да ви информирам, доколкото зная де.
| |
|
Успех!
Аз предлагам да си говорим на "ти", ако не възразяваш....
90 кредита са малко, няма спор- няма да е проблем! Даже се учудих като прочетох - сигурен ли си, че не са 90 от дисциплини по психология и още 20-30-40 от общи дисциплини? Моята ВА е от България - 160 кредита, в това число и дипломната работа (и някакъв стаж имаше). В Израел е 120, но тук аз уча МА по социална психология (48 кредита за две години + теза). Водя упражнения по социална психология на ВА студенти - така че също ми плащат, а и има много стипендии
Ако ти е интерено и наистина обичаш професията, цялото следване ще е fun - няма и да го усетиш. Аз уча с удоволствие и не бих си сменила професията за нищо на света, пожелавам го и на теб
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|