Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:55 04.07.25 
Хуманитарни науки
   >> Психология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема От какво се страхувате ?нови  
Автор HaSuPain (непознат )
Публикувано08.03.04 10:55

Страховете на българското общество - бих искал да направя нещо като анкета на която бих бил много благодарен ако отделите по минутка от ценното си време да отговорите.

От какво се страхувате, живеейки в България :
Насилие, кражба на имущество, дали децата ви израстват като нормални хора, какво най-много ви плаши и се притеснявате за него.

Предварително ви благодаря за помощта.

Тема Re: От какво се страхувате ?нови [re: HaSuPain]  
Авторбpppppppppp (Нерегистриран)
Публикувано19.03.04 16:57

Дали пък ако дадеш варианти - като затворен тест - няма да отговори някой?
Аз лично най-много се страхувам от тежки и неизлечими болести. На второ място - от живот в бедност. На трето - да не ме зареже любимият (не че има такъв) и много да страдам.

Авторджy (Нерегистриран)
Публикувано19.03.04 17:04

от безработицата и от невъзможността да възпиташ умни и свестни деца в такова общество. И от липсата на морал.

Автор Диaнa (ЕволюиращаРиба)
Публикувано19.03.04 17:49

Страхувам се от насилие, но правя всичко възможно да преодолея страховете си. На 13 години бях изнасилена от непознат, и съм напълно убедена, че това можеше да бъде предотвратено, ако обществото ни беше нормално - виках за помощ на улицата, и някакви бабички ме отминаха, смеейки се. След случая реакцията на майка ми беше:"Никой в града не трябва да разбира, че не си девствена". И изобщо, варварското ни общество си има неописуеми проблеми. За мен бе шокиращо да узная, че половината от приятелките ми са преживели сексуално насилие и таят раните в себе си, защото в България изнасилването се толерира.

"Life down here is just a strange illusion"

Тема Морал?!?!?нови [re: джy]  
Автор feiel_sunrise (osvidetelstvana)
Публикувано20.03.04 21:11

Какво разбирате под морал? Липсата на егоизъм, лицемерие, злоба, омраза? Наличие на добро възпитание, човешка етика и естетика, загриженост за ближния, обич към врага?
Какво разбирате под морал?

Nadejda vsqka tuka ostavete.

Тема Re: От какво се страхувате ?нови [re: Диaнa]  
АвторlLANE (Нерегистриран)
Публикувано20.03.04 21:30

от загубата на хората, които обичам...и
от себе си

Тема Re: От какво се страхувам:нови [re: HaSuPain]  
Автор KAHEЛA (Червена шапка)
Публикувано20.03.04 22:33

От възможността синът ми да опита наркотици. Това ме влудява. Едва на 6 е, кой знае, каква държава ще сме след 10 години! Страховете ми са предимно свързани с него. От насилието всеки го е страх, разбира се. Под каквато и да е форма. Само от домашното насилие ВЕЧЕ не ме е страх, с това се справих.
Страх ме е, че няма да успея да вдъхна самочувствие на детето си.
Страх ме е, че няма да успея навреме да разбера, с какво искам да се занимавам (вече ми е късно! на 27...)
Страх ме е, да не се окаже вярно онова за птичето, дето кацало на рамото ти само веднъж....

"I really think that we could make it good...."

Тема "Не ме е страх" ?!нови [re: KAHEЛA]  
Автор HaSuPain (непознат )
Публикувано21.03.04 22:23

Значи, първо искам да благодаря на хората, които бяха така откровени да споделят своите страхове, може би аз сбърках като не дадох лист с възможни отговори , за да се получи нещо като анкета, за да се раззбере по-точно разпространението на всеки страх като такъв.
Второ: главната ми цел бе да открия тези страхове, възникващи у българина, които са причинени от глобализацията на обществата, насилието, болестите, икономически проблеми, сливането на културните ценности и т.н. (това са най-често споменаваните от вас )
Трето : мисля, че благодарение на вас е постигнат успех, макар и частичен ( това е част от разработката на проект по философия, наречен Страховете в българите, причинени от глобализацията ) и ако искате и сте любопитни да разберете резултатите аз можеда публикувам пълния текст в тази тема.
(За справка : аз съм ученик от 12 клас , 91 НЕГ софия )

още веднъж Ви благодаря за оказаното съдействие ! До скоро

Тема Re: "Не ме е страх" ?!нови [re: HaSuPain]  
Автор Диaнa (ЕволюиращаРиба)
Публикувано21.03.04 22:44

Ако искаше да получиш адекватни на темата си отговори, трябваше да зададеш въпроса коректно. Страха, който описах, например, няма нищо общо с глобализацията.

"Life down here is just a strange illusion"

Тема Re: От какво се страхувате ? [re: HaSuPain]  
Автор Marina (стегната)
Публикувано22.03.04 15:00

Най-много ме е страх от насилие, но сперед мене това не е, защото живея в България, а заради чувството ми за самосъхренение. А в България най-много ме е страх от безсилието човек да защити правата си в която и да е сфера на живота си.

Всяка дума може да носи всякакъв смисъл.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.