|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Психология на модератора
|
|
Автор |
BИ (Черна котка) |
Публикувано | 29.08.01 01:50 |
|
Бе кви са тия модератори бе?! А? На кво прилича тва? Баси!
...
Плюят ме и ме заплашват, но не се оплаквам. Аз съм малко оптимист, малко песимист, и малко посредата. Боря се за справедливост. Нямам време да вечерям. Имам време да чета. До късно. Чета и гледам - един казал нещо тъпо вчера, днес казва нещо умно. Ама само според мен. Тайно се надявам да е според повече от посетителите. Отъждествявам се с всеки, за който се сетя. Защо да го трия, ако е казал нещо кофти вчера, а днес е прилично? Отварям първо най-горещите заглавия. Гледам - един крайно недоволен, втори - безкрайно доволен, другите си правят лаф и обсъждат... мърморят си помежду си... често без да отговарят на поставената тема. Ами сега?
Искам клуба да е приятно място, където да си кажем какво ни вълнува в проклетия живот, за някои красив, за други горчив. Обаче... какво излиза? Силните личности се борят за територия... препикават. Като в живота. Ми...
Малкото, което е желателно, е толерантност и приличие. Мда... Ама това е твърде голямо изискване за безразборното писане в нета, нали? Аха...
Моля, вземете отношение, каквото и да е то. Нека бъдем поне малко психолози. Който и да бъде модератор, това ще бъде от полза за него/нея. А пък е и интересно, така мисля. Кажете си какво мислите. За малко бъдете модератори, ама съвсем честно и безпристрастно.
Привет!
| |
Тема
|
Re: Психология на модератора
[re: BИ]
|
|
Автор |
8H (ин/директен) |
Публикувано | 29.08.01 02:21 |
|
Ей, супер си...и на гладно, не се заяждаш със създанията на анонимния мрак и кинжал...
Отношението не е квото и да е, а според извиканото от думите на аноните настроение...
Който си търси секира, я получава рано или късно, особено ако я търси все по неистово...
Не знам що няма достатъчно хора тук, дето не ги е страх да са малко психолози...не може всеки да е много...пък и става стъпка по стъпка...за това призовавам всички читатели и зрители, да направят първата стъпка...това че е на светло и всеки им разглежда мисленето под всякакви аналитично-ъгловати гледни точки да не ви притеснява...няма после те да ви го формират, а вие самите, взимайки само това което ще одобрите на вкус...не е нужно да се тровите с всякакви боклуци...обаче за да се разбере, кое как звучи, е нужно да се мине през фоайето на папараците, който дебнат...
Добре дошли в операта...(не 5.12)...завесата е вдигната...
стига сте се мотали зад кулисите...Редактирано от 8H на 29.08.01 02:21.
| |
Тема
|
[re: 8H]
|
|
Автор |
Ariella () |
Публикувано | 29.08.01 02:32 |
|
На чужд гръб и сто тояги са малко..
На свой гръб..и една лоша дума е по- болезнена от тояга, когато се отнася до това, което е важно за теб..
не ми се вярва тук да има професионалисти..а и да има, те се забавляват..
работата не е забавление..
"Лека работа.." като пожелание..цинизъм?!
Сигурно психолозите тук само минават да четнат..а си почиват от работния ден- пишейки в "Романтични души" или..някой фен клуб..
Иди ги потърси там..

| |
Тема
|
Re: Психология на ??
[re: Ariella]
|
|
Автор |
8H (ин/директен) |
Публикувано | 29.08.01 02:33 |
|
Психолозите са ехидни??
нека си кажат ...Редактирано от 8H на 29.08.01 02:41.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ariella () |
Публикувано | 29.08.01 02:37 |
|
А ти кога ще се научиш да се забавляваш??
Или да си припомниш..
Разбирам да ти плащаха от дира ..а то- съвсем на доброволни начала ..
Да стана модератор в мислите си??Поне за минута??
Обхваща ме ужас..Твърде голям егоист съм за това..

| |
Тема
|
[re: 8H]
|
|
Автор |
Ariella () |
Публикувано | 29.08.01 02:43 |
|
Ехидна?- ако не се лъжа- животно, което живее в Австралия..
не бих се учудила, ако е двуутробно!!
или някоя странна гадинка..
и аз не знаех..

| |
Тема
|
[re: Ariella]
|
|
Автор |
BИ (Черна котка) |
Публикувано | 29.08.01 02:49 |
|
:-))))) Точно така! От Австралия е :-))) Представлява едно бодливо малко животно, прилича на таралежче, ама не е чак толкова сгънато :-) Мисля, че не е двуутробно. Леко грозновато животинче :-))) Но струва ми се, безобидно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ariella () |
Публикувано | 29.08.01 03:08 |
|
Бодливо, грозновато и не толкова сгънато??Пасва на образа..
Но все пак..Не бих се учудила, ако е двуутробно..
Това е, за да носи яйцата си в двете кошнички..За да не ги счупи едновременно, когато пада от клона на собственото си илюзорно величие..
Добре поне,че си личи, че е безобидно..
| |
Тема
|
Re: Срещал съм го и в клубчето, може да е
|
|
Автор |
Hoвaroдин (такъв един...) |
Публикувано | 29.08.01 09:59 |
|
мигрирало тук-там из нета.
ПП редактирам: Бас ловя, че вече никой, разбиращ от психология, няма да ти каже какво мисли. Поне не и пред останалите умници.
 Редактирано от Hoвaroдин на 29.08.01 10:12.
| |
Тема
|
С един пръст на бутона за monitoring
|
|
Автор |
4eHe () |
Публикувано | 29.08.01 11:12 |
|
That's What Friends Are For
От available choices вдигам този. От една страна разообразява идеята за модериране с балансиращата й подобна, от друга - подчертава, че не сме в Дакели (където се раздават наморници), а Психология.
Прочетох как си представяш клуба :приятно място,.. желателно, е толерантност и приличие,..най-горещите заглавия,..другите си правят лаф и обсъждат... мърморят си помежду си... често без да отговарят на поставената тема .
Като всеки пишещ и аз си търся пространство. Когато не попадна от първи раз на "вълната на дискутиращите", предполагам че ще ми трябва време и още пространство. Може да съм пропуснала аргумент, може да не е обяснен красноречиво, може да съм прочела автора с отношение (и пропуснала тезата);
Ясно е, че не се пише както се говори на спирката.
Справедливо - честно - безпристрастно ще звучат различно от Ви-ЧеНе - 8Н.. и софтуера на дир, все пак, не е причината тримата да са заедно.
Отправна точка е убеждението, че е възможно открито да дискутираш, вярваш, съмняваш се, убеждаваш и биваш убеждаван... територии все moderationfree. Там разглеждам ролята на "модератора" ...именно в мисленето, свободно от матрици (та дори последните да са на автора на програмата).
Вдигам летвата на изискванията си: водещия в клуба ще участва в дискусиите открито, с вяра и според убежденията си, давайки пример защо е посочен от администраторите.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|