Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:32 07.07.25 
Хуманитарни науки
   >> Психология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Психология на модератора  
Автор Модератор (Черна котка)
Публикувано29.08.01 01:50

Бе кви са тия модератори бе?! А? На кво прилича тва? Баси!
...
Плюят ме и ме заплашват, но не се оплаквам. Аз съм малко оптимист, малко песимист, и малко посредата. Боря се за справедливост. Нямам време да вечерям. Имам време да чета. До късно. Чета и гледам - един казал нещо тъпо вчера, днес казва нещо умно. Ама само според мен. Тайно се надявам да е според повече от посетителите. Отъждествявам се с всеки, за който се сетя. Защо да го трия, ако е казал нещо кофти вчера, а днес е прилично? Отварям първо най-горещите заглавия. Гледам - един крайно недоволен, втори - безкрайно доволен, другите си правят лаф и обсъждат... мърморят си помежду си... често без да отговарят на поставената тема. Ами сега?
Искам клуба да е приятно място, където да си кажем какво ни вълнува в проклетия живот, за някои красив, за други горчив. Обаче... какво излиза? Силните личности се борят за територия... препикават. Като в живота. Ми...
Малкото, което е желателно, е толерантност и приличие. Мда... Ама това е твърде голямо изискване за безразборното писане в нета, нали? Аха...

Моля, вземете отношение, каквото и да е то. Нека бъдем поне малко психолози. Който и да бъде модератор, това ще бъде от полза за него/нея. А пък е и интересно, така мисля. Кажете си какво мислите. За малко бъдете модератори, ама съвсем честно и безпристрастно.

Привет!

Тема Re: Психология на модераторанови [re: BИ]  
Автор 8H (ин/директен)
Публикувано29.08.01 02:21

Ей, супер си...и на гладно, не се заяждаш със създанията на анонимния мрак и кинжал...

Отношението не е квото и да е, а според извиканото от думите на аноните настроение...

Който си търси секира, я получава рано или късно, особено ако я търси все по неистово...

Не знам що няма достатъчно хора тук, дето не ги е страх да са малко психолози...не може всеки да е много...пък и става стъпка по стъпка...за това призовавам всички читатели и зрители, да направят първата стъпка...това че е на светло и всеки им разглежда мисленето под всякакви аналитично-ъгловати гледни точки да не ви притеснява...няма после те да ви го формират, а вие самите, взимайки само това което ще одобрите на вкус...не е нужно да се тровите с всякакви боклуци...обаче за да се разбере, кое как звучи, е нужно да се мине през фоайето на папараците, който дебнат...

Добре дошли в операта...(не 5.12)...завесата е вдигната...
стига сте се мотали зад кулисите...

Редактирано от 8H на 29.08.01 02:21.

Тема Re: Психология на модераторанови [re: 8H]  
Автор Ariella ()
Публикувано29.08.01 02:32

На чужд гръб и сто тояги са малко..

На свой гръб..и една лоша дума е по- болезнена от тояга, когато се отнася до това, което е важно за теб..

не ми се вярва тук да има професионалисти..а и да има, те се забавляват..
работата не е забавление..
"Лека работа.." като пожелание..цинизъм?!

Сигурно психолозите тук само минават да четнат..а си почиват от работния ден- пишейки в "Романтични души" или..някой фен клуб..
Иди ги потърси там..

Тема Re: Психология на ??нови [re: Ariella]  
Автор 8H (ин/директен)
Публикувано29.08.01 02:33

Психолозите са ехидни??

нека си кажат ...

Редактирано от 8H на 29.08.01 02:41.

Тема Re: Психология на модераторанови [re: BИ]  
Автор Ariella ()
Публикувано29.08.01 02:37

А ти кога ще се научиш да се забавляваш??
Или да си припомниш..

Разбирам да ти плащаха от дира ..а то- съвсем на доброволни начала ..

Да стана модератор в мислите си??Поне за минута??
Обхваща ме ужас..Твърде голям егоист съм за това..

Тема Re: Психология на ??нови [re: 8H]  
Автор Ariella ()
Публикувано29.08.01 02:43

Ехидна?- ако не се лъжа- животно, което живее в Австралия..
не бих се учудила, ако е двуутробно!!
или някоя странна гадинка..

и аз не знаех..

Тема Re: Психология на ??нови [re: Ariella]  
Автор Модератор (Черна котка)
Публикувано29.08.01 02:49

:-))))) Точно така! От Австралия е :-))) Представлява едно бодливо малко животно, прилича на таралежче, ама не е чак толкова сгънато :-) Мисля, че не е двуутробно. Леко грозновато животинче :-))) Но струва ми се, безобидно.

Тема Re: Психология на ??нови [re: BИ]  
Автор Ariella ()
Публикувано29.08.01 03:08

Бодливо, грозновато и не толкова сгънато??Пасва на образа..
Но все пак..Не бих се учудила, ако е двуутробно..

Това е, за да носи яйцата си в двете кошнички..За да не ги счупи едновременно, когато пада от клона на собственото си илюзорно величие..

Добре поне,че си личи, че е безобидно..

Тема Re: Срещал съм го и в клубчето, може да енови [re: BИ]  
Автор Hoвaroдин (такъв един...)
Публикувано29.08.01 09:59

мигрирало тук-там из нета.

ПП редактирам: Бас ловя, че вече никой, разбиращ от психология, няма да ти каже какво мисли. Поне не и пред останалите умници.

Редактирано от Hoвaroдин на 29.08.01 10:12.

Тема С един пръст на бутона за monitoringнови [re: BИ]  
Автор 4eHe ()
Публикувано29.08.01 11:12

That's What Friends Are For

От available choices вдигам този. От една страна разообразява идеята за модериране с балансиращата й подобна, от друга - подчертава, че не сме в Дакели (където се раздават наморници), а Психология.

Прочетох как си представяш клуба :приятно място,.. желателно, е толерантност и приличие,..най-горещите заглавия,..другите си правят лаф и обсъждат... мърморят си помежду си... често без да отговарят на поставената тема .

Като всеки пишещ и аз си търся пространство. Когато не попадна от първи раз на "вълната на дискутиращите", предполагам че ще ми трябва време и още пространство. Може да съм пропуснала аргумент, може да не е обяснен красноречиво, може да съм прочела автора с отношение (и пропуснала тезата);

Ясно е, че не се пише както се говори на спирката.

Справедливо - честно - безпристрастно ще звучат различно от Ви-ЧеНе - 8Н.. и софтуера на дир, все пак, не е причината тримата да са заедно.

Отправна точка е убеждението, че е възможно открито да дискутираш, вярваш, съмняваш се, убеждаваш и биваш убеждаван... територии все moderationfree. Там разглеждам ролята на "модератора" ...именно в мисленето, свободно от матрици (та дори последните да са на автора на програмата).

Вдигам летвата на изискванията си: водещия в клуба ще участва в дискусиите открито, с вяра и според убежденията си, давайки пример защо е посочен от администраторите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.