Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:27 05.07.25 
Хуманитарни науки
   >> Психология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема РЕЛИГИЯТА-универсална натраплива неврозанови  
Автор veseloto (непознат )
Публикувано03.07.01 20:04

Днес случайно като минавах покрай НДК видях едно християнско сдружение, което правеше купон и говореха само за религия и реших да направя психоанализа на религията (или поне да се опитам ). Та аз мисля, че религията е универсална натраплива невроза, за което ще се обоснова. Тя натрапва на хората 10 божии заповеди, които ако човека не спазва (или поне една част от тях) знае, че ще има наказание. По този начин човек отклонява една част от своите нагони и се стига до невроза. А някои виждал ли е господ, че да вярва в него (аз почвам като бихевиористите ) не нали?! И тук ще срещна сериозна критика (Аnima_bg), дали някои може да види въображение или мислене и въобще когнитивните процеси дали могат да се зърнат. Та колеги чакам отзиви. И знам, че ще има сериозни атаки от ваша страна

Тема Re: РЕЛИГИЯТА-универсална натраплива неврозанови [re: veseloto]  
Автор searcher (нещо...)
Публикувано03.07.01 21:09

Слушай мойто мило дете. Колко време мислиш че ти остава на този свят? Ама честно. Дните ти ще свършат в някоя болница и тогава ще умреш. Няма да чувстваш нищо. И няма да има значение нищо в което сега вярваш.

Ще настъпят разложителни процеси в тялото ти. Можеш да опипаш костите и черепа си още сега, за да видиш как ще изглеждат после в гробчето ти.

Виждал ли си смъртта си? Не. И затова не вярваш в нея.
Обаче на нея горкичката хич не и пука дали ти вярваш в нея. Чаткаш ли? Ти не си фактор в този свят и никога няма да бъдеш.

Тема Re: РЕЛИГИЯТА-универсална натраплива неврозанови [re: veseloto]  
Автор lnsight (Shurrarist)
Публикувано03.07.01 21:52

1. Уж завършваш пси, а не знаеш че психоанализа не се прави без пациент, а на тебе гледам това ти е нещо като хоби ....
2. Къде си чул че отклоняването на нагоните = невроза
3. Понеже заповедите са НАТРАПЕНИ значи неврозата е НАТРАПЧИВА??!! - я помисли или по-добре прочети какво значи натрапчива невроза преди да си играеш с понятията

I'm down here for your soul....

Тема Re: РЕЛИГИЯТА-универсална натраплива неврозанови [re: lnsight]  
Публикувано03.07.01 22:04

dostatuchno sum q ql tazi informacia taka ti procheti!!!!!!!!!!!1

Тема Re: РЕЛИГИЯТА-универсална натраплива неврозанови [re: searcher]  
Автор Pixel (Вогон)
Публикувано03.07.01 22:10

А бе Сърч, кога ще ни обясниш какво значи да "вярваш" в смъртта?
Това по какво се различава от вярата в "раждането"?

---------------------------------------------------
God is REAL unless declared INTEGER!

Тема Като си челнови [re: veseloto]  
Публикувано03.07.01 22:14

кажи какво е натраплива невроза ..... въпроса ми е конкретен не ми бягай по фланга

лошото е че много скоро сигурно ще сме колеги та е малко срамно да излагаш институцията в която учиш така че моля те мисли малко преди да ръсиш квото ти дойде на акъла или поне не казвай на всякъде къде учиш

Тема Според мене означаванови [re: Pixel]  
Публикувано03.07.01 22:17

да живееш така сякаш ТЯ всеки момент ще те потупа по лявото рамо ..... или нещо такова

Тема Re: Като си чел съм го научил!!! [re: lnsight]  
Публикувано03.07.01 22:54

натрап. невр. е една от основните форми на невротичното развитие. Характерния симптом на това разстроиство са натрапливостите, т.е. неуправляемия импулс на пациента да извършва определени действия. Някои пациенти не могат да се освободят от дадени представи. Обикновенно натрапливите симптоми са свързани с фобии и те са обикновенно много мъчителни. По правило се развива при много стриктни, 'педантични" хора, които според Айзенк са лабилни и интровертни. Постулираната от Фройд зависимост между изтласкването на сексуални желания в аналната фаза и натр. невр. досега не е доказана. Натрапливата невр. се лекува с психотерапия, важно значение имат методите на поведенческата терапия.

Достатъчно изчерпателен ли бях????????????

Тема Повече от достатъчнонови [re: veseloto]  
Публикувано03.07.01 23:05

си изчерпателен - сега остава да ми изясниш връзката м/у "неуправляемия импулс на пациента да извършва определени действия" - и НАТРАПЕНИТЕ 10 божи заповеди?? - на мене ми се вижда че импулса идва от вътре а божите заповеди от вън?? - ти как мислиш

Тема Re: Повече от достатъчнонови [re: lnsight]  
Публикувано03.07.01 23:26

ами много е елементарно но ти помисли да ти доиде инсаита:))))) а ако срещнеш затруднение ще ти помогна:)))))))))))0000

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.