Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:48 11.12.25 
Футбол
   >> Футболни прогнози
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема В-лига 2005-2006: Дискусиянови  
Автор PMLeagueМодератор (федерация)
Публикувано21.11.05 14:45

В-лига стартира следващата седмица 28 ноември.
Засега са се записали 5 отбора (The Hell, Livescore, Fashion Style, Real Green II, The Cursed II). Тези дни чакам потвърждения от два отбора, които са заявили желание да направят дубъл.

Сами се досещате, че ситуацията е малко деликатна, тъй че отварям дискусия относно начина на провеждане на тазгодишния шампионат във В-лига по няколко основни момента:

Относно кръговете

Имаме 16 свободни седмици.
Ако имаме 5 или 6 отбора в групата - това са 10 кръга по традиционната система "всеки срещу всеки" на разменено гостуване в два полусезона. Ако отборите са 7 или 8 - това са 14 кръга по същата система.
Ако отборите са 7 или 8, мисля че няма спор как да се проведе шампионата във В-лига през сезона.
Сложно става, ако отборите са 5 или 6, защото 10 състезателни кръга са прекалено малко, а предложението да се играе по шотландската система (4 пъти) също не върви, защото са нужди още 4 състезателни седмици.
Моето предложение е да се възприеме системата с 3 полусезона, която се практикува в първенствата на Ирландия, Дания и плейофите в Шотландия. Това прави 15 кръга и нещата си пасват чудесно. Не знам само как се определя домакинството в третия полусезон (Омни да внесе повече яснота).

Относно новите отбори

Тъй като има вариант в хода на шампионата да се намерят нови отбори, желаещи да се включат във В-лига, предлагам да има възможност за включване на нови отбори "в движение" в първите няколко кръга на шампионата, но само ако има достатъчно дати за изиграване на пропуснатите си срещи.
Друго предложение - в случай, че до края на януари се съберат 4-6 нови отбора, от които поне 3 самостоятелни, да се проведе паралелна В2-лига, чийто победител да има възможност за промоция в горната група, като играе бараж за баража с втория от първата В-лига (само предложение).

Относно промоциите

Тъй като ситуацията е твърде деликатна към настоящия момент, сега действащия правилник за 1+1 квоти за влизане в Б-лига ми се струват леко преувеличени, тъй че се налага поставянето на някаква бариера, а именно:
- ако отборите са 5-6, директна промоция получава първият самостоятелен отбор, само ако е на първо място в крайното класиране, а право на бараж получава вторият самостоятелен отбор, само ако не по-надолу от третото място в крайното класиране.
- ако отборите са 7-8, директна промоция получава първият самостоятелен отбор, само ако е на първо или второ място в крайното класиране, а право на бараж получава вторият самостоятелен отбор, само ако е не по-надолу от четвъртото място в крайното класиране.Така ми се струва най-справедливо.
- в случаите, когато първият самостоятелен отбор не изпълни условието за директна промоция, но изпълнява условията за бараж, то той автоматически играе бараж с последния от Б-лига.

Относно жребия

Няма смисъл да се събираме да теглим специално жребий за В-лига, тъй че предлаагам за сортиране на отборите да използваме крайното класиране от Купата на В-лига.
При шампионат от 5-6 отбора в първия кръг ще играят (1-6), (2-5), (3-4), а при шампионат от 7-8 отбора - (1-8), (2-7), (3-6), (4-5), където (1), (2), (3) и (4) са позициите на отборите в крайното класиране за купата на В-лига, а (5), (6), (7) и (8) са номерата на новите отбори хронологично по тяхното записване.

Очаквам мнения, възражения и контра-предложения.

Редактирано от PMLeague на 21.11.05 14:51.

Тема Re: В-лига 2005-2006: Дискусия [re: PMLeague]  
Автор mandor_of_chaos (Man Utd)
Публикувано21.11.05 15:02

Относно кръговете:

Може при 5 или 6 отбора да има 10 редовни кръга + плейофи (полуфинали + финал на разменено гостуване за първите 4 след редовния сезон).

Относно нови отбори:

Има смисъл от гратисен период за включване на нови отбори, а срещите си могат да играят когато се играе купата.

Относно промоциите:

Тук нямам предложения, мисля че така ще бъде справедливо.

Редактирано от mandor_of_chaos на 21.11.05 15:04.

Тема Re: В-лига 2005-2006: Дискусиянови [re: PMLeague]  
Автор Stuart (sir)
Публикувано21.11.05 17:23

Значи първо, както писа легендарния, дубълът ни вероятно се трансформира в самостоятелен отбор поради липса на време за организация у шефското тяло на Кърсд. Гледам кръг тази седмица няма все още, така че до сряда-четвъртък ще имаме яснота. Споко, ако не намерим необходимите хора, отборът ще продължи участието си под формата на дубъл.

Относно евентуалните нови отбори - няма нищо лошо да могат да се записват нови тимове по време на шампионата, при положение че има свободни дати, в които да си изиграят пропуснатите мачове.

Относно кръговете - ако отборите са 5-6, т.е. в сегашния вариант, предложението на Мандора ми се вижда доста добро.

Относно промоциите. Ако имаме 3 самостоятелни - 1 влиза директно, бараж няма. Ако имаме 4 самостоятелни - 1+1, но, при положение че завършат първи и втори, иначе само 1 директно. Ако приемем предложение с плейофи, тогава мисля, няма да има спор изобщо.

От жребий нужда не виждам.

Автор moni8O (Фен на Newcaste)
Публикувано21.11.05 22:59

Относно кръговете:
Мисля че системата с 3(три) полусезона е най удачна за 5-6 отбора.
Нямам нищо против включването на нови отбори докато това е възможно.
Относно промоциите:
1+1 е най-добре, като отбор който да влиза дирекно трябва да е до 2ро място , а тови за бараж до 3то място . Тоест,ако на първите 2 места са дублиращи отбори за Б група ще играе бараж само най напред класиралия се самостоятелен отбор и няма да има директна промоция.
Относно жребия:
Мисля че системата е (1-6), (2-5), (3-4) добра .

Тема Re: В-лига 2005-2006: Дискусиянови [re: moni8O]  
Автор Stuart (sir)
Публикувано21.11.05 23:14

При 3 самостоятелни отбора според мен е абсолютно нецелесъобразно да влизат 1+1. Според мен поне. Така че и 8 отбора да станат, ако 5 от тях са дубъли, как става тая работа 2 от 3 да получават право на промоция... Но ще видим какво мисли федерацията по въпроса.

Автор Valencia_Fan (непознат)
Публикувано22.11.05 01:08

Относно 3 полусезона и аз да си изкажа мнението мисля че домакинствата могат да се определят много лесно :) Който е завършил на по предно място в редовния сезон в смисал след 10тия кръ е домакин няма какво да се мисли примерно: (Отбор А е завършил на 1во място след 10 кръга и трябва да играе с отбор Б 3тия полусезон а отбор Б е завършил на 2ро място автоматично отбор А става домакин в тази среща) Мисля че е най справедливо!!!! А за промоциите нямам идея твърде малко отделни отбори сме дори и за бараж лично мое мнение е че само първия трябва да се класира и то ако е завършил поне на 2ро място максимум. Поне такава е практиката в целия свят когато от аматиорска група се влиза в професионална а наща В група май май си е аматиорска :)

Тема Re: В-лига 2005-2006: Дискусиянови [re: Stuart]  
Автор Meйджъp™ (пън)
Публикувано23.11.05 12:08

Мисля, че водещ трябва да е общия брой отбори, а не бройката на самостоятелните тимове. Не виждам проблем, дори да имаме 1 самостоятелен и 7 дубъла, самостоятелният да има право на промоция, ако се класира на едно от първите две места. Все пак е спечелил в съревнование със 7 други отбора, докато при 3 самостоятелни и 1 дубъл - конкуренцията е по-малка, мачовете са по-малко, спечелените позиции - също по-малко. Тъй че водещ трябва да е броят отбори общо и чак след това броя на самостоятелните отбори.
Аргументът, че дубълите са несериозни отбори, които за нищо не се борят, си го спестете. Историята показва, че това не е така, дори напротив - Синята Лавина 2 спечели Б-лига 03/04, а Риъл Грийн 2 - В-лига 04/05.

п.п. Какво стана с вашия дубъл - ще го бъде ли като отделен отбор и кога ще стане ясно окончателно?

Тема Re: В-лига 2005-2006: Дискусиянови [re: Meйджъp™]  
Автор Лereндaтa (от Марково)
Публикувано23.11.05 16:36

ще го бъде , довечера ще пусна мнение с състава техния и нашия

Тема Re: В-лига 2005-2006: Дискусиянови [re: Meйджъp™]  
Автор Stuart (sir)
Публикувано23.11.05 16:47

Както марковския бек е писал, дубълът ни става самостоятелен отбор. Да се надяваме, че ще се окаже стабилен...

А относно бройките. То е очевидно, че групата ще бъде във формат 4+2 или по-точно 4+1+1(к). Така че поне спорове няма да има.

Автор TcViro (футболен фен)
Публикувано24.11.05 15:56

Относно кръговете
3 полусезона

Относно новите отбори
да има възможност за включване на нови отбори "в движение"

Относно промоциите и жребия
напълно съгласен с предложенията

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.