Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:27 10.10.24 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Промивки???  
Автор snich (минаващ)
Публикувано20.05.03 16:06

Искам да чуя отношението ви към вагиналните промивки.
Препоръчах на момиче с бяло течение(твърди,че е ходила на гинеколог и й няма нищо) да си прави такива,и...ме смляха-било вредно и т.н.
Аз си правя промивки веднъж месечно с тетра и лайка.Това вредно ли е?Промивките са ми препоръчани от гинеколог.Той твърди,че те са причината да ми изчезне възпалението на единия яйчник.
Вие правите ли си промивки?
Какво знаете за тях?

Тема Re: Промивки???нови [re: snich]  
Автор Wildberry (©)
Публикувано20.05.03 17:06

Според мен промивките са вредни,защото се нарушава естествената микрофлора на влагалището,и то става предразположено към инфекции. Защото освен "лоши" има и "добри " бактерии там. Аз не си правя

Автор nia72 (vesela)
Публикувано20.05.03 19:44

AZ NE SAM SI PRAVILA ZA6TOTO SAM NIAMALA NUJDA, NO RABOTIA V APTEKA V 4ASTNA KLINIKA KADETO MINAVAT RECEPTITE NA EDIN OT NAI DOBRIAT GINEKOLKOG V NA6IA GRAD. NA VSIAKA EDNA RECEPTA ZA GABI4NA INFEKCIA I VAZPALENIE IMA IZPISANI PROMIVKI S MLE4NA KISELINA, TIA NE PROMENIA FLORATA VAV VLAGALI6TETO I DEISTVA MNOGO DOBRE.SA6TO DOBRE SE PONASIA I PROMIVKI S KAPKI IOD. TOVA E KOETO ZNAM. A ZA PROFILAKTIKA NA PODOBNI SE IZPOLZVA PREDI CIKAL T.ROSA NA PRAH, A SLED CIKAL ML. KISELINA.

Автор Vache ()
Публикувано20.05.03 20:21

Промивките не са вредни, тогава когато са необходими и когато се правят както трябва. Не виждам например промивките със смрадлика с какво нарушават флората на влагалището, доколкото ми е известно не се нарушава Ph баланса. На мен например лекарка ми е казвала да правя промивки преди да поставям вагинални глобули. Разбира се има и случаи когато промивките са противопоказни.

Тема Re: Промивки???нови [re: Vache]  
Автор Ayvi (оптимистка)
Публикувано20.05.03 20:47

В началото на април ме сполетя една много гадна пневмония. Имах температура 39.5, която все не спадаше. Джипито ми изписа едни инжекции - Терцеф, които били страшно силен антибиотик, то и цената им беше силна. Но наистина ме вдигнаха за 3-4 дни. Малко след това лечение ми се появи едно течение, което приличаше на пресечено мляко. Веднага отидох на гинек. и тя ми каза, че имам гъбична инфекция, която най-вероятно е в следствие на силния антибиотик. Изписа ми едни таблетки Гино Канестен и вагинални промивки с Тантум Роза(май, че така се казваше). Незнам, но ми изписа само три прахчета, т.е. за три пъти и аз си ги направих. За съжаление тези прахчета нямаха брошурка с описание и не можах да разбера подробности за тях. Но си мисля , че не е логично хем да лекуват инфекции, хем да ги предизвикват.

Автор miroslavaМодератор (с късмет)
Публикувано20.05.03 23:31

Вредни са не толкова промивките, колкото самият душ! Трябва да се изварява след всяко ползване! Направи ми впечатление, че в аптеката се продава тоалетен душ с накрайници за едникратна употреба, но върви заедно с прахчетата Таннтум Роза.....

Тема Re: Промивки???нови [re: miroslava]  
Автор snich (минаващ)
Публикувано21.05.03 17:45

Ммм-да! Както всяка друга манипулация,и тази си има плюсовете и минусите Все пак,ако за бяло течение с неустановен произход ви изпишат вагинални таблетки(или каквито и да е други хапчета),а друг ви препоръча промивки с билки,кое бихте предпочели?

Тема Re: Промивки???нови [re: miroslava]  
Автор snich (минаващ)
Публикувано21.05.03 17:51

Това за душа не го знаех Обикновено сменям душа на 3-4 ползвания,като изварявам новия с билки.Вече само ще си изварявам приставките
Благодаря на всички за мненията и съветите

АвторNadia (Нерегистриран)
Публикувано21.05.03 20:33

As go isvariavam zelia sa vseki sluchai. Osven tova go isvariavam predi i sled polsvane. Ako na drugia den mi triabva otnovo go isvariavam-t.e poluchava se 2 pati predi vsiako polsvane. Goliamo varene pada , no ... taka e po-sigurno

Тема Re: Промивки???нови [re: Nadia]  
Авторзaичe (Нерегистриран)
Публикувано23.05.03 23:07

аз сам ползвала и млечна киселина и смрадлика.От млечната киселина се подух отдоло ,а със смрадликата не съм имала проблеми.Промивките със смрадликата се правят ако имаш бяло течение и то само докато спре.Иначе ако нямаш проблеми не е препоръчително да пражиш промивки,защото наистина се измиват и нормално съдържащите се във влагалището бактерии имащи защитна функция.Затова след всяка промивка се прави веднага още една, но със айрян (по възмойност направен от домашно мляко).Това се прави заштото в киселото мляко се съдържат бактерии като тези от влагалището.Това сме го учили в медицинска академия(уча фармация),а ми го каза и моя генеколог.

Тема Re: Промивки???нови [re: зaичe]  
АвторГинekoлor (Нерегистриран)
Публикувано24.05.03 07:44

Моето мнение за промивките е следното:

1.Правени ПРОФИЛАКТИЧНО са вредни
2.При наличие на течение само промивките са недостатъчни.Те могат да намалят симптомите /парене,сърбеж/ но НЕ УНИЩОЖАВАТ ПРИЧИНИТЕЛЯ и по този начин инфекцията хронифицира.
3.Когато е установен причинителят на течението промивките имат място в лечебния процес но предписани от лекар и САМО ЗА ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ.

http://go.to/doktorX

Тема Re: Промивки???нови [re: зaичe]  
Автор snich (минаващ)
Публикувано24.05.03 13:15

Това е ново за мен.
Нямам възможност да си намеря домашно мляко.Мислиш ли,че в купешкото мляко има достатъчно полезни и никакви вредни съставки?

Тема Re: Промивки???нови [re: Гинekoлor]  
Автор snich (минаващ)
Публикувано24.05.03 13:28

Имам бяло течение само когато истина.Не ми пари,не ме сърби,почти прозрачно е.Имам лека форма на цистит.Вземаха ми проби и казаха,че бялото течение вероятно е следствие от цистита.Три пъти ми вземаха проби-два пъти като нямам течение и веднъж като бях болна.Даваха ми някакви хапчета за цистита(беше преди мнооого време и не помня как се казваха).От години нямам проблеми с него.Със сигурност нямам и гъбички(правих си всякакви изследвания преди последната ми бременност).
Със сигурност обаче ще спра да си правя промивки всеки месец.
Благодаря !

Авторzoika (Нерегистриран)
Публикувано26.05.03 15:58

i az si pravia promivki, no s iodna tinktura i imam pitane.....moje li sled prodaljitelno pravene na promivki s iod da zakasnee cikala?

zoika

Тема Re: Промивки???нови [re: zoika]  
Автор Vlas (viarvashta)
Публикувано26.05.03 20:10

ne i ot promivkite
te ne sa polezni postoianno!!!!!!

Автор elista (непознат )
Публикувано27.05.03 12:27

Аз имах гъбички.Два пъти пихме лекарства с мъжа ми,но така и не изчезнаха напълно.После бях ходила при една лекарка която прави ирисова диагностика.Бях там за бебето естествено.Пих разни отвари три месеца,но не се получи.Та за промивките...Казах и за гъбичките,тя ми даде билката цариче.Ако ви интересува в 1л. вода 2с.л. се варят 3-4мин.После престоява 30 мин. и се прецежда.Правят се промивки 10 дни.Има ефект.На мен ми помогна.Мойта лекарка ми каза като пия антибиотици да си правя промивки със сода,за да се махне киселинноста във влагалището,която е предпоставка за развитие на гъбички.Това е.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.