Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:32 16.10.24 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема toksoplazmoza  
Авторkrasita (Нерегистриран)
Публикувано27.03.03 08:33

Wyzmojno li e tityr 1:80 pri izsledwane za toksoplazmoza da e pri4ini za dwa spontanni aborta? Wsi4ki drugi izsledwnia sa dobri, wkliu4itelno i geneti4nite testowe. Imal li e niakoi podoben problem? S kakwo se lekuwa i kolka wreme? Blagodaria Wi!!!

Тема Re: toksoplazmozaнови [re: krasita]  
АвторSoley (Нерегистриран)
Публикувано27.03.03 09:18

Възможно е . Освен това при токсоплазмоза е изключително опасно, особено ако се износи бременността - води до много тежки малформации на плода. Лекувай се непременно.

Автор Wildberry (mild)
Публикувано27.03.03 11:31

"По ред причини и недоразумения в общественото съзнание преекспонирана ролята на т.нар. зоонози – инфекциозни заболявания, при които междинен гостоприемник е човекът – респективно бременната. В тази група заболявания влизат токсоплазмоза, листериоза и бруцелоза. Важно е да се знае, че те могат да предизвикат спонтанен аборт и/или вродени увреждания на плода, само и единствено при прекарана в хода на настоящата бременност тежка, септична форма на заболяването. От тази гледна точка е медицински безсмислено и икономически неоправдано масовото изследване на бременните за антитела срещу токсоплазмоза, с цел “откриване” на причината за спонтанен аборт при предишна бременност или определяне на риска от спонтанен аборт при настоящата."

Виж и

Автор queenmabb (на сънищата)
Публикувано27.03.03 12:59

След като имах кухо яйце (което си е спонтанен аборт), едно от нещата, за които ме изследваха беше токсоплазмоза. Лекарката каза, че много често срещала кухи яйца при жени заразени с токсоплазмоза. Резултатът ми беше отрицателен, но останах с впечатление, че това заболяване определено оказва влияние върху бремеността. При мен другото нещо, което изследваха беше хламидия и се оказа, че титърът ми е чудовищно висок 1:512, така че нищо чудно това да е била причината за кухото яйце, въпреки че така и не се разбра. После се излекувах, но вече две години след това не мога да забремения .
Така че лекувай се и дерзай! Успех

АвторDi (Нерегистриран)
Публикувано27.03.03 19:57

Zdraveite!
Predi godina az sashto napravh spontanen abort,i togava ginekolojkata mi kaza che se dalji na jivotnite koito otglejdam.No oshte vednaga sled kato prokarvih zanesoh izprajnenia na moite jivotni na moiat veterinar i te izliazoha otricatelni.No veterinariat mi kaza slednoto: ako si zarazena s toksoplazmoza predi da zabremeneesh-prosto niama da mojesh da zabremeneesh,ako se zarazish sled tova,to tia se poiaviva sled vtoria mesec,ima i injekcii chrez kuito se lekuva!Choveka mi prochete ciala statia ot medecinska kniga!Taka che -obarni se kam veterinar,zanesi isledvania na jivotnoto.
Na vas pone sa vi napravili niakavi izsledvania,a men me ostaviha kato kuche da si leja 7 dena v kashti samo na no-shpa, i sled aborta vav vtoria mesec,ne mi kazaha na kakvo se dalji toi!A v nachaloto vsichko beshe super,i ploda i az!!!
Chudia se ako zabremeneia otnovo dali izobshto da hodia po lekari!
uspeh na vsichki!

Тема Re: toksoplazmozaнови [re: Wildberry]  
Автор Vache ()
Публикувано27.03.03 20:43

Абсолютно си права. Плодът може да се увреди при остра инфекция, т.е. ако в момента се заразиш от токсоплазмоза. Освен това към токсоплазмозата се изгражда траен имунитет. Дори и да предположим, че един аборт е предизвикан от тази болест, втори не може да се предизвика от това. Друго нещо - много повече хора се разболяват от токсоплазмоза не при контакт с котки, а при консумация на сурово месо, например във Франция, където си похапват алангле, 80% от хората имат антитела, т.е. прекарали са болестта. Ако имате котка и тя не консумира сурово месо, не излиза навън и я имате от дълго време няма място за притеснения. Или тя няма токсоплазмоза, или вече сте я изкарали и това не вреди на бъдещото бебе.

АвторEco (Нерегистриран)
Публикувано28.03.03 11:23

Не вярвай на страшните приказки за токсоплазмозата. Тя може да предизвика проблеми САМО ако заразяването е станало 6 месеца преди забременяването или по време на бременността. Ако 6-те месеца са отминали вече никога няма сташно за теб или за бъдещия плод! Следователно при теб токсоплазмозата може да бъде причина само за единия от двата аборта.
Титър 1:80 не е висок. Също е нормално дори след години титърът ти да е малко повишен щом веднъж вече си се заразила.
Аз четох много по този въпрос. Според някой сайтове на американски медицински асоциации 60% от американците са носители на токсоплазмоза. Там вече не я изследват доколкото знам, освен при болни от СПИН или други тежки заболявания на имунната система.
МНОГО ЛЕКАРИ СА НЕВЕЖИ ОТНОСНО ТОКСОПЛАЗМОЗАТА (да ми простят просветените)!
Аз също имам токсоплазмоза. Заразих се по време на първия месец от бременността и се получи кухо яйце и спонтанен аборт в края на 2-я месец.
След аборта и след като се видяха резултатите, моят личен лекар ме тъпка с един крайнонеподходящ антибиотик. После отидох пак на изследване - резултатът бе още по-висок. Въпросният доктор се шашна и ме прати при специалист! Слава Богу!
И така - лечение не се налага освен ако не си носител на СПИН.

Автор Toby (Sunny)
Публикувано28.03.03 16:06

Здравей, не се притеснявай! Аз също съм изкарала токсоплазмоза. Изслевах се точно 1 месец преди да забременея, и резултата ми беше 1:100. Лекаря ми , че това няма да е проблем да забременея, и така и стана, вече съм 13 седмица. Обясни ми, че това е като да си прекарал шарка, организма си изгражда антитела, по този начин никога повече неможеш да се заразиш, и да навреди това на бебето. Опасно е когато се заразиш по време на бременност. В по малки месеци, се стига до спонтанен аборт или кухо яйце, а в по-големи до увреждане на плода! Ако си изкарала токсоплазмоза, няма повод за притеснения!

Тема Re: toksoplazmozaнови [re: Di]  
Публикувано29.03.03 08:34

Nepremenno opitai pak! Kupi si ot bilkow magazin "Zlaten koren" i ga pii. Mnogo e wajno polojitelnoto mislene po wreme na bremennostta. Az prez cialoto wreme si misleh, 4e 6te se powtori nai-lo6oto i to stana! Kysmet!!!

Тема Re: toksoplazmozaнови [re: Eco]  
Публикувано29.03.03 08:36

Blagodaria ti za otgowora i wnimanieto. Ti prawi6 li opiti sega da zabremenee6?

Тема Re: toksoplazmozaнови [re: Wildberry]  
Публикувано29.03.03 08:40

Mnogo ti blagodaria! Ti imala li si podoben problem?

Тема Re: toksoplazmozaнови [re: queenmabb]  
Публикувано29.03.03 08:46

Blagodaria za otgowora! Predi da zabremeniia za wtori pyt pieh edin mesec po rano "Zlaten koren". Ima go w bilkowi apteki wyw wid na med. Pomaga za regulirane funkciite na polowite jlezi i predpazwa ot aborti w pyrwite meseci. Opitaj go. Kysmet!!!

АвторDi (Нерегистриран)
Публикувано29.03.03 09:35

Blagodaria mnogo!:-)
Mislia che e mnogo vajno da se podkrepiame vzaimno,tova dosta shte ni pomogne!
Pusnah edin sait s kalendar koito shte ni pomogne po-tochno da izchislim ovulaciata si taka che se nadiavam da pomogne pone na edna ot nas!
http://www.bloodays.com
Uspeh na vsichki momicheta

АвторEco (Нерегистриран)
Публикувано31.03.03 08:26

Здравей пак!
Правим опити, но напоследък стана ясно, че имам малък проблем с хормоните, така че се наложи стимулация с Клостил Бегит. Надявам се скоро да се получи.
След аборта дълго време се притеснявах да не би той да се дължи на генетични проблеми и през декември направихме изследвания. Установи се, че гените са ни съвсем в ред :)
Някой от този клуб бе сложил линк към една станица, касаеща кухото яйце. Там освен двете най-често срещани причини - генетични проблеми и вирусни инфекции (разбирай настинка, грип и т.н.) - се посочваше, че макар и много рядко, ниските нива на прогестерон могат да доведат до кухо яйце.
Ти изследвала ли си нивата на хормоните си? Или да си мерила температура?

Автор Diuki (непознат)
Публикувано31.03.03 09:20

Ima6 li predstawa kude to4no e tozi link, kasae6t temata za "kuho jajce"?

Тема Re: toksoplazmozaнови [re: Diuki]  
АвторEko (Нерегистриран)
Публикувано31.03.03 21:43

Не, но някъде запомних текста. Ще проверя утре и ще гледам да го поствам.

Публикувано01.04.03 11:13

Zdrawei! Az samo hormoni ne sym izsledwala. Primen abortite biaha i kraia na 4 mesec kogato poloda narastwa i natejawa. Predpolagam 4e e triabwalo da me za6iat(serklaj), no nokoi ne mi predloji tozi wariant. Kuhoto iaice se polu4awa do 2-2.5 meseca.

Автор Margo (queen)
Публикувано01.04.03 19:42

Извинявам се, че сменям темата, но би ли ми казала къде и какви генетични изследвания си правихте? Само кариограма достатъчна ли е, или има и други?
И при кой лекар?
Ще ти бъда страшно благодарна за малко инфо, защото и аз исках да направя ген. изследвания след аборта, но ми казаха, че нямало смисъл

Тема Re: toksoplazmozaнови [re: Margo]  
Публикувано02.04.03 07:25

Az gi prawih w Sofia w "Mai4in dom" na 14 etaj, tyrsi docent Kremenski(sl.tel02/9520490. Samo izsledwane na kariotip mi prawiha. Towa se prawi ako ima6 powe4e ot edin abort i e w po -goliam mesec (pri mene be6e w kraia na 4). Kysmet!!!

Авторmargo (Нерегистриран)
Публикувано02.04.03 20:37

Благодаря

Късмет и на теб !

Тема Re: toksoplazmozaнови [re: Diuki]  
Автор Wildberry (mild)
Публикувано02.04.03 21:39

“Кухо яйце” - касае се за генетично отклонение в най-ранните стадии на развитие на оплодената яйцеклетка, при което не се оформя и развива ембрион. Първият и най-често единствен симптом е оскъдно кървене към 8 – 10-та гестационна седмица на бременността."

''Кухо яйце''
Това е може би един от най-често срещаните случай. Много гинеколози наричат по този начин всички прекратени в много ранен стадий бременности. Но всъщност понятието идва от факта, че се е получило оплождане, започнало е някакво развитие на плода, но в много ранен стадий е прекратено. Това, което се наблюдава в този случай с помощта на ултразвук е наличие на имплантиран плоден сак, но без наличие на плод в него. Това обикновено се случва до 5-6 седмица"

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.