|
Тема
|
Тровят ни!!!
|
|
Автор |
Crocozebel (непознат) |
Публикувано | 19.08.10 11:27 |
|
Само аз ли съм усетила, че ни обгазяват? Вече две седмици се прибирам рано сутрин в Пловдив и миризмата, която се усеща още в покрайнините на града е ужасна и ме връща към израза: "Стефчо пак пръдна.". Поколението от 60-те и 70-те ще се сети за какво става въпрос. Но настоящият Целхарт - Стамболийски едва ли работи така усилено, а и е безветрие... а дали не е Агрия до Асеновград/не знам как се е преименувала сега/? Но който и да е, знам със сигурност едно, че РИОКОЗ - Пловдив никакви ги няма и допускат да ни тровят. В държавата с най-болно население, Пловдив се превръща в града с най-болни граждани. Не винаги е добре да сме номер едно!
РИОКОЗ - ПЛОВДИВ измъкнете се от завивките по-рано и използвайте апаратурата си, ако имате такава и спрете тази гадост!!!
| |
|
Ако констатаците са ти верни,
има няколко варианта
(не търси институциите, понеже е в извънработно време):
1. може да е местно обгазяване (само на твоя район, понеже в Каршияка не го усещам, нито около Баумакс) - тогава трябва да се види източника;
2. преди година-две имаше подобен проблем от запаленото сметище в Цалапица
и понеже Розата на ветровете е с преобладаващ западен вектор, то ние си патим;
3. Не допускам да работи Екарисажа - щеше да се види, а и да се усети;
4. може да се изброят и още варианти,
но кажи къде - в кой район на града усещаш тия миризми, за да се предположи вероятния източник.
Съдейки от цветистото ти описание, може да се предположи, че си засекла аерозоли на серни съединения.
Аз съм доволен от намаляване на шумовото замърсяване,
защото по неизвестни причини Дунапак - Родина вече не ни тормози през нощите с пронизителните си звуци на хармоници от рода на 1 килохерц.
През миналата година споделих това с д-р Филипова и не знам дали тя е отреагирала, но факта си е факт.
.
Ако искаш да си - бъди!
| |
|
Привет, Vetrim,
Отнася се за Южен. Понякога миризмата/наподобява развалени яйца и е възможно да се приеме за сяра/ се усеща още преди Овощарския. Тази сутрин минах през района с приблизитело 45 минути по-рано т. е. към 5. 30 ч. Обгазяване нямаше, но за предходните две седмици наблюденията ми са за 6.15 - 6.30 ч.
А относно шума, ХЕЛИУС МЕТАЛ ЦЕНТЪР са черешката на тортата. Не ги виждам хорицата от Онкодиспансера и жил. блок.
Специално за мен спокойният сън е от изключителна важност, така че поздравления за избавлението от кошмара Дунапак! ЗХА "Родина" бе изключително печелившо предприятие, но по друго време.
Vetrim, пожелавам Ви да се смеете от сърце!
| |
|
В момента точно се усеща... за мен е по скоро сладникава миризмата, но адски неприятна... дали нее от КЦМ сериозно течение + сериозни изпускания...
Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.
| |
Тема
|
Re: Тровят ни!!!
[re: portal]
|
|
Автор | oбмиcлящ (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.09.10 10:00 |
|
По-вероятно е, да е нещо от покрайнините на Пловдив. Защото едва ли при производството на КЦМ се отделят миризми - там са тежките метали. Ако е Агрия или КЦМ, защо миризмата не се усеща при Околовръстното, а едва при Овощарския. Източникът следва да се търси в прилежащата индустриална зона - според мен. Дано да ги изловят тези гадини/но санкциите според законодателството ни, няма да предизвикат дори и гъдел - за съжаление/!
| |
|
Хвостохранилището на пречиствателната станция
| |
|
|
|
|