Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:05 05.11.25 
Градове
   >> Пловдив
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Градската чистотанови  
Автор Cтaниcлaв! (Stasi)
Публикувано12.09.08 21:14

Не ви ли прави впечатление, че градът ни стана много по-мръсен от преди? По-рано Еко глобал бяха отговорни за това и смея да твъря, че много добре се справяха. Сега всичко е свинщина. В Тракия, например, положението е много зле. Така смятам аз. За другите квартали нищо не смея да кажа, защото рядко се заглеждам когато карам.

Освен това преди никога не съм чувал боклуджийска кола рано сутрин - дали бяха по-тихи, дали минаваха по-късно. Не знам, но всяка сутрин под прозореца ми минава някакъв параход на ЧИСТОТА, който не знам какво прави, но не мърда от мястото си поне 3 минути

Кметът да се вземе в ръце и да направи нещо по въпроса, защото положението е нетърпимо!

Тема Re: Градската чистотанови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор *margo* (мама на двама)
Публикувано12.09.08 22:50

Все ми е едно как се казва фирмата, която чисти, но е факт, че преди минаваха доста по-рано сутрин... Сега минават към осем, девет... което определено ме дразни. Преди кошчетата в градинките и парковете се почистваха често и незабележимо от малцинствата, сега лепнаха един фургон пред входа ни, в който събират инструмента... е в пет сутринта под терасата ни си раздават метлите, от седем до 11 са по кафетата, че даже и кавги правят с майките, после полягват по пейките...

явно аз нещо не съм разбрала каква е целта на занятието.
Иначе в градинката пред блока ни цяло лято си организираме "Ленински съботници", а след нас лелките почиват по пейките, щото им е изчистено.

Автор izgrev_lamerz (No Surrender)
Публикувано13.09.08 14:25

В Изгрев е също по-мръсно.
Редовно сутрин към 6 без нещо се будя от камионите на "Чистота" :(

Тема Re: Градската чистотанови [re: izgrev_lamerz]  
АвторPaлицa (Нерегистриран)
Публикувано13.09.08 22:57

Викнете си безшумни космически кораби, които не видимо и безшумно да ви извозят боклука в космоса

Пък вместо да одумвате циганките, вземете метлите и покажете как трябва да се работи! Все пак свободни работни места има за хигиенистки!

Тема Re: Градската чистотанови [re: Paлицa]  
Автор *margo* (мама на двама)
Публикувано13.09.08 23:48

Аз работно място си имам, за да показвам на някого как да си гледа работата. Само че, не мога да си позволя, работният ден да ми преминава в три часа пиене на кафе и два часа сън...
Както и да е, учудих се, че прие постовете по темата лично...

Тема Re: Градската чистотанови [re: *margo*]  
АвторPaлицa (Нерегистриран)
Публикувано14.09.08 13:29

Защо го приемам лично ли?
Ами изберете си един произволен блок и снимайте с видеокамера. Особено вечер. Ще се учудите как през прозорците и терасите летят цигари, торбички, обелки и всякакви неща, които и не сте предполагали!
А на другия ден всички тези ( от чийто тераси са летяли боклуци) вкупом ще кажат колко е мръсно, как циганките пушели и т.н.
И когато им направих забележка, че именно те хвърлят, ми отговарят невинно: "Аз кога съм хвърляла"???

И защо почистения днес район около който и да е блок, осъмва в боклуци?

Тема Re: Градската чистотанови [re: Paлицa]  
Автор Cтaниcлaв! (Stasi)
Публикувано14.09.08 19:36

Говорим за различни неща. А именно, че контейнерите с боклук са препълнени и очевидно е, че не се чисти качествено. Хората в Пловдив не са се увеличили чак толкова, че Еко Глобал можеха да се справят, а Чистота не!

А за хорската свинщина - това е вече друго. Нея винаги си я има. Има я навсякъде. Испанците, например, са номер 1 в Европа. Цапат като прасета, но има кой да чисти. И след като аз съм ангажиран с някаква работа през деня, а други са наети да чистят, следователно не е мой проблем кой колко замърсява, а кой колко чисти. Защото в крайна сметка им се плаща за това.

Теб не те интересува дали шофьорът от градския транспорт си е получил заплатата или не и колко е тя, а искаш на всяка цена да стигнеш навреме, да не мръзнеш по спирките и да се возиш в хубави автобуси. Така и аз - дреме ми на палачинката колко и кога взимат заплата мангалите. Искам да е чисто ако не другаде, то поне около контейнерите.

Авторmargo (Нерегистриран)
Публикувано14.09.08 23:18

Подкрепям напълно.
Освен това далеч не съм от хората, говорещи по принцип.
Обикновено дамската ми чанта е пълна с боклуците на малките, защото или няма кошчета наоколо ми, или са препълнени (съответно няма смисъл да хвърлям в тях).
Но и последния път, когато дъщеря ми се развика с пълно гърло след едни човек подхвърлил цигарената си кутия на алеята пред нас в градската градина ,че чичкото е лош, защото не си хвърля боклука в кошчето, така ме наругаха за възпитанието, което съм дала, че на мен ми стана неудобно... а не на хвърлящия, но както вече се спомена, въпросът не е кой, колко и къде хвърля ,щом има хора, на които им се плаща да чистят, ще чистят, няма да спят по пейките...

Автор portal (пристрастен)
Публикувано15.09.08 14:40

Каот се змаисля верно, че нещо се слчуи с графика, преди никога не са ме будели, даже не знам кога минаваха... а от изветсно време, тоя като напъне мотора заради хидравликата и направо ти разбива камъни в бъбреците...
При мен също се збаелязва една огормна свинщина около кошовете, кояот преди я нямаше ...

Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.

АвторF(x)+C (Нерегистриран)
Публикувано15.09.08 19:17

За това колко добре и навременно се чистят контейнерите стана ясно след малката няколкоминутна буря разразила се преди няколко вечери.На другия ден всички хартийки и боклуци бяха накичени по дърветата,а по-тежките боклуци бяха разхвърляни навсякъде по пътя!
Просто така някои си вършат работата!
Повече от ясно е,че нещото наречено КОНТРОЛ отсъства,а най-удивителното в случая е,че на някои граждани това положение на нещата не ги притеснява,дори намират за нормално това,че някои така си вършат работата!
НЕ!Откъдето и да го погледна въпроса-не е нормално циганките,които взимат помощи за безработни и по тази причина трябва да отработят 2-3 дни в месеца просто ей-така да си ги излежат на припек.Останалите чистачки,които не са безработни са на трудов договор,течат им осигуровки и т.н.
Та коя е причината те да имат право да се излежават в работно време?
Питам тези,които го смятат това за нещо "нормално"!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.