|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
ИМАМ ИДЕЯ!!!
|
|
Автор |
Vetrim (сталкер) |
Публикувано | 07.07.04 21:02 |
|
Приятели,
Майни(чки)!
Хрумна ми една нова рубрика!
ИМАМ ИДЕЯ

Нека тук е мястото, където всеки, който не иска да таи до безкрай и за себе си, положителни идеи, които могат по някакъв начин да подобрят и без това трудния ни живот, да ги сподели с останалите!
Но не само това.
Нека се помъчи да изложи и обосновка на предполагаемите ресурси, необходими за осъществяването й! Изхождайки от принципите на икономичност и целесъобразност.
Друг пък, който би имал възможности, би могъл да се включи с частично осигуряване на някой ресурс, втори да донади ... и така понякога идеята може да се реализира!!!
Уморихме се да се молим за трохи...
Можем да си помогнем и сами...
Нали?!

| |
Тема
|
Re: ИМАМ ИДЕЯ!!!
[re: Vetrim]
|
|
Автор |
Meli (de profundis) |
Публикувано | 07.07.04 22:40 |
|
Леле, какъв ентусиазъм! Направо ме изумяваш! Истински сталкер!
Ще те черпя бира, като те видя.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dma (irq) |
Публикувано | 08.07.04 13:16 |
|
Хихи, ами аз бъкам от идеи винаги, ама посмъртно не мога да оценя какво биха спестили те като ресурси.
Давам пример с идеята ми, споделена в клуба преди време, да се махне мрамора от Главната - грозен е такъв целия натрошен и е много скъпо да се подменя.
Или пък да се спре да се слагат плочки по тротоарите на улици, които не са главни, а да започне да се асфалтира. Това спестява пари в работна ръка и материали. За асфалтиране на едно тротоарче трябват точно трима човека с за 1 ден и един камион асфалт. Дори не е нужен голям валяк и подобни скъпоструващи приспособения. А естетическия резултат е впечатляващ. Учудващо е как може един асфалт да промени обстановката. Докато да се слагат плочки, всеки знае, че трябва много време да се редят, колко е трудоемко и плочките са по-скъпи от асфалта.
Изобщо идеи искайте от мен, ама за изчесления.. не съм за такива неща аз.
П.П. Ангелът може да сложи линк, ако има време, към темите, в които сме разисквали вече подобни неща. Аз трябва да чакам нощта, за да използвам "диренето".
There's no place like 127.0.0.1
| |
|
за плочките...
Вчера си скъсах чехлите докато се спъвах по тях..
Ама -на!
На онези от общинаата едва ли им прави впечатление-те не ходят пеша!
ДИШАЙ...
| |
|
Точно защото дебелите общински тумбаци не ходят пеша, трябва ние да даваме идеи. Трябва обаче наистина да се изчисли какво печели града, като естетиката и удобството не се забравят, да се напомни, че ние сме една маса избиратели.
Ако има малко изчисления, тогава може да се правят подписки и, даващи по-тежък вид на нещата и може и да се промени нещо.
Инъче освен плочките навсякъде и положението с Главната, може да се помисли и за поддържането на знаците и табелите в Пловдив. Не знам дали сте се опитвали да прекарате непловдивчани в града ни карайки ги да следват табели, ама аз ще ви кажа, че е невъзможно. Да не говорим, че сигурно масата съществуващи знаци са скрити зад тлъст пласт мръсотия или дърво, което не е виждало ножици през живота си.
There's no place like 127.0.0.1
| |
Тема
|
Летището в Чешнигирово - опитно изсл. база!
|
|
Автор |
Vetrim (сталкер) |
Публикувано | 10.07.04 22:32 |
|
Отдавна се каня да предложа на двамата Ректори на ПУ и ТУ да обединят усилията си и усвоят освободената от военните база край Чешнигирово.
Все не оснаваше време и ето, че вече не знам какво е моментното състояние там. А имаше поне 2-3 поделения там със съответната инфраструктура и МТО.
В Пловдив имаме МРЗ, стендове (тунели) за изпитване на летателна апаратура, ВУЗ и Техн. , изучаващи авиационни технологии и приложението им, много млади хора, които това ги влече, много авиатори, авиоклуб, музей на авиацията, летища... Всичко!
Само че тези, дето подготвят кадри за авиоиндустрията на страната си нямат полигон за експерименти, разработки, упражнения...
А освободена база има...
Що не се съчетаят интересите на заинтересованите?!
Мисля, че е възможен договор между МО, община Садово и ВУЗ-ове от Пловдив!

| |
Тема
|
|
|
Автор | Eмa (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.07.04 19:18 |
|
Като се замисля, коренът на проблемите е все един. За това - ДА СМЕНИМ КМЕТА!
Шегата си е шега, но той си плаче за смяна! Ако не беше така, нямаше да се замерваме ние тук с идеи какво и как да направим, че "да си подобряваме и без това трудния живот"! Та нима от нас трябва да произлезе инициативата да си изпълни кмета задължението и да закърпи надупчените ни улици? При тия дъждове напоследък те са си същински кални бани за пешеходците!
| |
|
Ема, ако не те познавах, щах да си помисля, че правиш спам... :)) Така си "захапала" темите на Ветрим, че всичките са най-отгоре :))))
Между другото, защо не се регистрираш? Само питам...
| |
Тема
|
Re: Летището в Чешнигирово - опитно изсл. база!
|
|
Автор |
vens (малко странен) |
Публикувано | 16.07.04 14:06 |
|
Хм, то че има нужда от стендове и полигони - има. Ха сега обаче ми кажи дали има нужда от авиационни специалисти.
Щото не останаха самолети у нас. Предвижда се армията да има двадесет и няколко самолета. ОБЩО всички видове. Ако не се лъжа - изтребители не се предвиждат. Амчи тъй де - нас НАТО ни пази...
Едно време СИВ каза, че България може да прави мотокари, но не и самолети и закриха авиостроителните заводи. Обаче бяхме авиооремонтната база на половината Близък изток, Северна Африка и Източна Европа.
Сега вече никой не ни забранява да строим самолети, само дето изпозакрихме предприятията, изпофалирахме гражданските авиокомпании и изпосъкратихме военните самолети. Има предостатъчно квалифицирани работници с многогодишен стаж, съкратени, в принудителен отпуск или стачкуващи за заплатите си от последните N години.
Та при тая ситуация за какъв дявол и е на държавата нови авиационни специалисти? Само да ни е яд, че не можем да работим по специалността, а се занимаваме с всичко друго?
Колкото до стендове и т.нат. - в Deutsches Museum в Мюнхен видях много простички и същевременно ефектни установки - всяка от тях може да се направи от 1-2 студенти като дипломна работа. Ако те интересува - мога да ти пратя снимки и видеофилмчета. Предложи ги на ректорите, щом ги познаваш.
| |
Тема
|
да ти река, Fallen_Angel, че...
[re: Fallen_Angel]
|
|
Автор | Eмa (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.07.04 17:45 |
|
И аз си мисля, че съм се укрила подчти добре! Много е подтискащо някой да ти наднича иззад рамото докато цъкаш по клавиатурата, да знаеш!
За регистрацията, ще те излъжа ако отговоря точно защо не го правя. Май просто не съм готова да се "организирам" по някакъв начин.
А Vetrim можете да украсите с малко поувехтялата табела "Наша гордост" - вехта, ама си е направо в центъра. Няма да го обидя, надявам се, като отбележа, че явно сме в еднаква възраст.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|