|
Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема
|
Можете ли да посочите нещо повече...
|
|
Автор |
Vetrim (сталкер) |
Публикувано | 01.03.06 22:52 |
|
...за
?
-
Слънчев Изгрев,
благодаря за "зрението",
което в труден миг дари ми!
| |
Тема
|
Re: Можете ли да посочите нещо повече...
[re: Vetrim]
|
|
Автор |
Haчko (страхлив корем) |
Публикувано | 01.03.06 23:49 |
|
Нещо конкретно ли те интересува или каквато и да е информация? Шефът ми събира книги, описващи миналото на Пловдив, ще хвърля едно око
"Мяу" - това е "бау" на котешки.
| |
Тема
|
[re: Haчko]
|
|
Автор |
Fallen_Angel (St.Lucifer) |
Публикувано | 02.03.06 10:31 |
|
Ами айде с FineReader и полека-лека в Интернет... име вече имаме, скоро и място ще подсигуря, ама инфо няма...
| |
Тема
|
Re: даже не е и от Пловдив,..
|
|
Автор |
Vetrim (сталкер) |
Публикувано | 02.03.06 12:13 |
|
... а е признат за един от най-добрите ни кметове.
2. Възрастта, когато е избран за 1-вия мандат е 48 години!
пп колкото и да се замислям по различните критерии, виждам, че Чомаков е един успешен кмет, независимо от всичко!
Който и да се изправи на следващите избори неминуемо ще се изправя пред този пример - ще трябва да отговаря най-малко на въпроса: с какво ще е по-добър от досегашния кмет?
-
Слънчев Изгрев,
благодаря за "зрението",
| |
Тема
|
[re: Fallen_Angel]
|
|
Автор |
Haчko (страхлив корем) |
Публикувано | 02.03.06 15:47 |
|
Хммм... отдавна се каня да те питам - да имаш нещо общо с едно бяло "Пежо"?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Fallen_Angel (St.Lucifer) |
Публикувано | 02.03.06 15:49 |
|
Тцъ - нето ме е ломило, нето съм карал, нето имам  
| |
Тема
|
Re: даже не е и от Пловдив,..
|
|
Автор |
Haчko (страхлив корем) |
Публикувано | 05.03.06 17:51 |
|
Стига бе!! Чомаков е успешен мошеник, а да не говорим за Емилия Божкова!
Намерих малко информация за Божидар Здравков, ще гледам утре да я кача тук.
| |
Тема
|
"Именник на пловдивските кметове"...
|
|
Автор |
Vetrim (сталкер) |
Публикувано | 05.03.06 20:29 |
|
Досегашните кметове на Пловдив с периодите им на управление
-
Слънчев Изгрев,
благодаря за "зрението",
което в труден миг дари ми! Редактирано от Vetrim на 05.03.06 20:31.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Haчko (страхлив корем) |
Публикувано | 07.03.06 21:59 |
|
ЗДРАВКОВ, Божидар (Пирот, Сърбия, 1884-1959). Юрист, обществен деец. Учи право в Софийския университет, дипломира се в Загреб. През 1914 година се установява в Пловдив, където остава до края на живота си. Назначен е като заместник-прокурор в Окръжния съд. След Първата световна война започва адвокатска практика. През 1932-1935 и 1936-1939 година два мандата е кмет на Пловдив с изключително ползотворна дейност за града. През този период се осъществява мащабна градоустройствена програма. Построени са 12 училища - предимно в крайните квартали, детски ясли и дом за изоставени деца, старчески приют, туберколозна болница. На мястото на съборения Куршум хан се изграждат Централните хали. Разширява се значително електрическата мрежа, подобрява се водоснабдяването, започва изграждането на градската канализация. Продължава цялостното благоустрояване на хълмовете Бунарджик и Сахат тепе, където са построени бюфет и ресторант; създаден е паркът на Небет тепе, като на върха са открити старите крепостни стени, и големият парк в квартал "Кючук Париж"; озеленява се Джендем тепе. Изгражда се подпорна стена между двата моста на р. Марица и започва оформяването на бреговете и. Общината подпомага с материали и средства строителството на игрище "Христо Ботев", колодрума, хижа "Здравец". Предоставя се Куюмджиевата къща за уреждане на Общинска къща-музей (дн. Етнографски музей). Голямо съдействие е оказано на Търговско-индустриалната камара със субсидии и терени за построяване на изложбени палати за Международния панаир. Неслучайно още през 1939 година местният вестник "Борба" отбелязва, че Божидар Здравков е "един от най-заслужилите кметове на Пловдив".
*За съжаление през същата 1939 година Божидар Здравков е уволнен "в интерес на работата"; събитията (Германия започва Втората световна война) правят бившия лидер на Демократическата партия неудобен за централната власт и той става жертва на конюктурата и личните сметки.
("Пловдивска енциклопедия", Георги Райчевски, трето преработено и допълнено издание, 2004)
| |
Тема
|
Re:Благодарности!
|
|
Автор |
Vetrim (сталкер) |
Публикувано | 07.03.06 22:47 |
|
Още веднъж - Благодаря!
Е, вече имаме отправна информация "за размисъл" (както казваше Щирлиц).
Очаквам някакви съпоставки.
Както се вижда и от "Именника",
далеч не са много кметовете, които са били с два мандата...
-
Слънчев Изгрев,
благодаря за "зрението",
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
|
|
|