Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:34 12.02.25 
Градове
   >> Пловдив
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема Малко инфо за собствениците на бунгала на х.Здравц  
Автор Vetrim (сталкер)
Публикувано27.06.04 21:37

Тъй като х.Здравец е най-близкия планински курорт до Пловдив и статута му предстои да бъде уреден в рамките на около година; тъй като много пловдивчани имат сантименти към това място, а пък и просто, защото беше номинирано за среща на Е-маниаците от Клуб - Пловдив,

Нека дадем възможност в Е-пространството на Пловдив всички тези наши близки и познати да имат своето Е-ъгълче за свеждане на полезна и необходима информация!

Ако с това допринесем да се разхубави тази част от рида Чернатица, бихме били щастливи!

ПП: И да не забравят да ни поканят "когато му дойде времето" на едно чеверме (след узаконяването им, разбира се) - няма да откажем.

Тема Тока и проект на кадастралния планнови [re: Vetrim]  
Автор Vetrim (сталкер)
Публикувано27.06.04 21:48

х. Здравец - новини 1

І. Тока
Вчера - 26.06.04 - минаха да записват показанията на електромерите. Който е пропуснат - да си ги даде на уречено и познато място в Пловдив, както и да плати консумирата енергия за изтеклия период! Това е важно, понеже за предстоящия период цената на тока ще е увеличена и неотчетената енергия ще се пресмята по новата цена!

ІІ. Проекта за разпределението на прилежащите земи около съществуващата изграденва база би следвало да е представен днес - 27.06.04 - от архитекта, който е натоварен с тази задача - на общо събрание в района на бунгалата.
За тези,у които са пропуснали това, плана ще е изложен в определена кантора в Пловдив (допълнително ще уточня това за вас). Мястото можете да научите от отговорника за плащане на електроенергията.
Предполагам, че ще има определен срок, в който ще има възможност да бъдат приемани възражения по плана, за да бъдат отстранени впоследствие (при възможност).

Толкова засега.
Който има повече и по-точна информация - терена е негов!

Тема Ами ние с с гайдите?нови [re: Vetrim]  
АвторEмa (Нерегистриран)
Публикувано02.07.04 21:59

Вие от Здравец му намерихте цаката, ами ние с гайдите от Храбрино как ще се оправим - никому не е ясно! Ток че си имаме - имаме, ама повяхнахме да чакаме и вода да бликне! Ако се намери някой мераклия да подшушне нещо окуражително, дори и само слух да е - ще изкараме до следващото лято. На крупните собственици на бунгала на Здравец - поздрав от посърналите земевладелци в Храбрино!

Тема Re: Ами ние с с гайдите?нови [re: Eмa]  
Автор Vetrim (сталкер)
Публикувано02.07.04 23:23

А, свирете, де!

Нали си имахте свлачище? К,во още искате - до Пловдив ли да ви докара, та заедно с нивите да сте в централната градска част.

Храбрино и Дедево, доколкото знам, имат определен статут, а Здравец нарочно се мота 40 години... Подобене ислучаят и с Октдих и колко ли са още подобни места. Затова инициативата на Централната власт чрез Зем. министър е похвална! Наистина. Само че надолу нещата се бавят и зациклят. Дано се съхрани решимостта на горното ниво, че и обикновените хорица да усетят нещо от царя... (спомняш ли си какъв ентусиазъм беше, когато идва на терасата на Тримонциум?...)

Колкото до водата - нямаш ли познат радиестезист - мисля, че не е голяма философия да се определят подземните източници и русла на питейна вода, както и дебита им.

На Здравец, още в началото са били изработени каптажите и водопроводната система (прибл. 1 чешма на 40-50 бараки), а електричеството стана факт едва наскоро.

Тема Re: Тока и проект на кадастралния планнови [re: Vetrim]  
Автор EднaШмaтka ()
Публикувано03.07.04 01:10

І. Ми е ясна
ІІ. Какво ще рече с думи прости?

Тема Re:нови [re: EднaШмaтka]  
Автор Vetrim (сталкер)
Публикувано04.07.04 19:36

Радиестезията е наука за енергийно-информационни взаимодействия между човек (оператор) и обекти (биологични или не) по полеви път.

България е развила своята теоретична и практическа школа, базирайки се на Френската школа, изградена основно на основополагащите трудове на Луи Тюрен, преведени и популяризирани у нас от инж. Бъчваров (от Варна), а понастоящем издадени от дъщеря му в два труда:Радиестезия за всички" и 12-те томчета на Тюрен в превод от инж.Бъчваров.

Разбира се има и много популярна лиература по въпроса, както и такава - с комерсиална насоченост.

От 1981 до 1986г. просъществува и българското дружество по радиестезия, което беше закрито от органите на реда.

С две думи - това е теоретичната основа на онези, които с пръчка или махало в ръка правят всякакви "чудесии" - търсят (и намират) вода, изчезнали или откраднати предмети, медицинска "меридианна" диагностика, рудни залежи и горива, работа по план - за археологични цели и т.н. и т.н.

Българската теоретична и практична школа имат признат международен авторитет. Естествено, и тук има много шарлатания, но истинските и отдавна практикуващи РЕ се познават помежду си и техните препоръки са коректни.

ВСЕКИ има в определена степен заложени подобни възможности в себе си, но често не подозира за тях, както и за теоретичните основни положения, което рефлектира в неразвиване и неприлагането им.

Но така е - всеки решава сам дали да пие бира или да чете (и пише в чата...)

Информация има.
Хора практици има.
Някои работят и безвъзмездно.

Тема Re:нови [re: Vetrim]  
Автор EднaШмaтka ()
Публикувано07.07.04 20:24

Аз ли нещо не разбирам или ...?
Питах за 2точка, в която струва ми се става въпрос за разпределение на терените на хижата?! Не виждам връзката между това и търсенето на води или каквито и да било други находки

Тема Re:нови [re: EднaШмaтka]  
Автор Vetrim (сталкер)
Публикувано07.07.04 20:36

Днес май се гоним по темите...

За кадастралния план на бъдещата населена зона (не е уточнено село ли ще е, вилна зона ли ще е, к,во ще е...) се оформят две махали - "източна" (до към чешмата на отбивката към "Мандрата" и "западна" - от чешмата до центъра.

Разбрах, че планът за необходимото отстояние от застроените площи още не е изложен - или тая неделя или скоро след това ще е готов. Той се изработва във връзка с писма, телеграми и всякакви там нареждания на централната власт до местните власти (в случая - община Куклен) за узаконяването на трайно заселени зони. Тия, които подадоха документи зо МЗГ и община Куклен и платиха кадастрално заснемане, са включени в изготвяния проект. Които не са - по-късно, за да им се издаде Решение и скица, на основата на които ще могат да получат натурални актове, ще трябва самостоятелно да предприемат подобни стъпки (сега се извършват групово).
Идеята е до една година да се оформи новата териториална микроединица, която да се самоуправлява.
Дори и това, което написах е свръх информацията, която имам, но се опитвам да интерполирам.
Други знаят повече - могат да бъдат питани те. Или да се получи информация на място.

Пък аз си помислих, че се интересуваш от проблема на Храбринци...

Тема Re: Ами ние с с гайдите?нови [re: Vetrim]  
АвторEмa (Нерегистриран)
Публикувано08.07.04 20:31

Първо, да знаеш само как свирим! Даже ми откриха неподозирани заложби.
Второ - и от свачище даже сме лишени! Поне едно такова да имахме, да може да се похвали човек нещо! А то - нищо!

И трето - напълно съм лишена от всякакви познати радиестезисти! Иначе да не смяташ, че щях толкова да наблягам на свиренето?
Но като се замисля (рядко се случва, та не помня как точно ставаше) имаме си поне електричество! Макар че за кой бяс ни е като не може и хладилник да захрани, не е ясно!
Обаче вие сте на страхотно място! Завиждам ви за зимата! Е, не с лошо го казвам. Зимата ми е най-голямата мъка - никъде не ми се мърда. Или е космически скъпо, или е студено, или е опушено, или ... Въобще ако зимата знаеше колко я мразя, никога нямаше да дойде! А като си имаш една которка с всички основни постижения на техниката е друго!
За това - честито ви! И поздрави, че удпяхте да се преборите и издържахте!

Тема Още нищо не е напълно яснонови [re: Eмa]  
Автор Vetrim (сталкер)
Публикувано09.07.04 22:08

Чудя ви се на Храбринци - такъв хубав музей има в селото - сега западна. Преди 5-10 години бях при тях, говорихме, предложих им да го направят на ЕКО-Туристически информационен център - с картите на всичко наоколо, флора, фауна, хижи, резервации, пътеки, маркировки, хронометриране, ДжиПиЕс координиране, продажба на карти и всичко както си му е реда - не би...

Бил съм там в хубавата детска градина през детството си...Ех, времена! После по туризъм и ориентиране - знам всяка педя от терена...
Има чудесни възможности за целия район и дефилето до към Ситово и Лилково. Слушай ми думата - тепърва ще се развива ситуацията...
Популяризирах, според скромните си възможности Ситовския надпис и Щуд град - днес чета, че лифт щели ситовци да правят до надписа, маркирана пътека до крепостта... Добре, добре - почва да им идва акъла на някои хора, когато са притиснати...
Чудя се на нашите общинари и властимеющи, кога ще им дойде акъл, че да ми дадат малко общинска база, за да развия на дело идеите си, че то вече 16-17 години ги ръчкам - и все нещо недочули, недоразбрали, нямали, не щяли, пък като дадат - така дават, че нищо не става... Пък после идват при мене разни високопоставени и викат: Кво да правим, че децата ни да не ходят по секти, да не взимат наркотици, да не стоят пред компютрите, да не висят по улиците... Ами къде сте, като ми е нужна база, за да докажа концепцията си за необходимостта от развиване на занимателна, увлекателна, полезна и интригуваща младежка и спортна дейност по МЕСТОЖИВЕЕНЕ на децата??? А???
Няма, брате - концентрация на дейностите и последващото й обезсмисляне и ликвидиране на структурите... Виж кво стана с големия и малкия младежки домове... Мале, мале, мале...

Прощавай, увлякох се... Ама, боли ме, като си помисля за децата и това какво бих могъл досега да дам... Не, че не правя нищо, но спрямо това, което бих могъл - бледа сянка. Е, от това някога ще получа удар - имам способността да анализирам, откривам проблемите , генерирам варианти и решения, а силите не стигат да се преборя с бюрокрацията, за да ги реализирам. Затова и направих оная рубрика "Имам идея" - поне повече хора да чуят, белким някой нещо може да направи..

Та за Здравец - още е в самото си начало процедурата, но важно е, че я има.
Не вярвам вода във всеки двор да дойде, но и нея я има.
По-скоро я виждам ситуацията да се доближи както при Атулука (над Брацигово)

А вие що нямате вода?
Няма откъде да се захване ли или ви липсва предприемчивост да си построите водохранилище, помпена станция и водопроводи - както при Отдих хората каквото направиха...

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.