Тема
|
курс за пещерняци
|
|
Автор | sve (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.01.04 11:58 |
|
Пещерен клуб "Кейвинг" обявява курс за пещерняци от 21 януари:
http://www.club-caving.org/caving-course-2003.html
|
|
Тема
|
Re: курс за пещерняци
[re: sve]
|
|
Автор | Hoвak (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.01.04 16:47 |
|
Аз нямам много опит в пещерното дело, и затова си търся курс и клуб, където да има опитни и утвърдени пещерняци, готови да споделят опита си с по-млади и начинаеши в спорта колеги.
Във връзка с това искам да попитам:
1. Кои са инструктурите, които ще водят лекциите и упражненията?
2. Колко ще струва курсът?
3. Къде ще се провеждат теоритическите занятия?
4. Клубът легитимен ли е пред БФСп? Т.е. дали, ако издържа изпита в него ще получа някакъв документ за това, който да е валиден пред федерацията?
Моля дайте повечко информация!
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Hoвak 2 (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.04 09:49 |
|
Разгледах обявата за курса. Всичко разбрах, освен понятието "Старши инструктор".
|
|
Тема
|
[re: Hoвak]
|
|
Автор | Cтpaничeн нaблюдaтeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.04 14:46 |
|
На първите ти три въпроса аз лично не мога да дам отговор, но на четвъртия - за легитимността на клуба пред БФСп., може да намериш отговор тук:
|
|
|
Ами нещо не го видях там...
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 12.01.04 17:23 |
|
Мдаа... И аз не го видях. Сигурно този клуб не членува към БФСп., още повече, че педагогическите му кадри използват нерегламентирани от Федерацията звания (вж. мнението на Новак 2).
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
abvbg (непознат
) |
Публикувано | 19.01.04 18:46 |
|
Жорж Влайков ли е инструкторът ме интересува. Защото за пръв път чувам тожа име...да не се обижда, сигурно нистина е много добър, а такова звание старши инструктор наистина има и за него се полага специален изпит, след като вече си станал младши инструктор.
|
|
Тема
|
[re: abvbg]
|
|
Публикувано | 20.01.04 10:05 |
|
Да, зная, такова звание ПО ПРИНЦИП има, но, доколкото ми е известно, в Кейвинг няма такъв човек. А иначе последователността на обучението е:
1. Стажант инструктор (или двата курса - Техн. усъвършенстване+картиране), 2. Инструктор,
3. Старши инструктор.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | sp (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.01.04 12:11 |
|
По въпроса ти мога да дам следната информация:
1. Най-вероятно инструктори ще бъдат Жорж и Орлин.
2. Миналата година струваше 30 лв.
3. Не знам
4. Клубът не е член на БФСп и никога няма да бъде по взаимно съгласие. Миналата година курсистите получиха официален документ, защото изпитът им мина през дряновския клуб.
А що се отнася до квалификацията на инструкторите: за Орлин не знам, но за Жорж знам, че е стажант инструктор и спасител от 1 година.
|
|
Тема
|
[re: sp]
|
|
Публикувано | 20.01.04 14:34 |
|
Дано Орлин да има необходимата квалификация съгласно чл. 24 от Наредбата: "
Ръководители на курсове за начално обучение и подготовка на педагогически кадри могат да бъдат само лицата, завършили курсовете "Инструктор по спелеология".
Не Стажант инструктор, не спасител, а ИНСТРУКТОР.
|
|
Тема
|
[re: Hoвak 2]
|
|
Публикувано | 20.01.04 15:27 |
|
Първо, изобщо не съм сигурен, че Орлин ще бъде инструктор, и второ - не знам каква му е квалификацията, знам само, че за разлика от Жорж, той е от старите и опитните пещерняци, само дето не беше ходил отдавна по дупки.
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 21.01.04 10:00 |
|
По смисъла на чл. 11, ал. 2, т. 2 от Закона за физическото възпитание и спорта
?!"Спортните клубове организират школи и курсове за тренировъчна и спортно-състезателна дейност", но, от друга страна, за има статут на "спортен клуб", едно сдружение трябва да изпълни и някои условия на същия закон, едно от които е в чл. 10, ал. 5, а именно "Спортните клубове в едномесечен срок от придобиване качеството на юридическо лице подават документи за членство в съответните лицензирани спортни федерации.",
а доколкото разбрах, Клуб Кейвинг не е изпълнил това условие.
Е как така ги организирате тия курсове, бре момчета и момичета в този клуб?! Да оставим настрана това, че не сте юридически изрядни, за да провеждате курс, но давате ли си сметка какво ще стане с вас и вашето съдебно здраве ако, не дай Боже, може да пребиете някой
|
|
|
в страницата им е даден номер на мобилен телефон
0887 445830 - Жорж Влайков
питай го него
явно не му пука особено за изискванията на закона
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 21.01.04 12:23 |
|
Направо започвам да се озадачавам защо никой от Клуб Кейвинг не се включва, за да даде някакво обяснение. Всъщност, какво има да се озадачавам, сигурно няма какво да кажат в своя защита.
Или не съм прав...?!?!
|
|
|
Доколкото имам информация за тези хора, те няма и да се включат - имат прекалено високо мнение за себе си, а и някои не знаят от къде се включва компютъра.
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 21.01.04 14:01 |
|
Предполагам, че си прав. Освен за компютрите, някой от тях са много зле и откъм пещери. Преди малко надникнах в клубния им форум и щях да падна. Ето ви едно мнение:
Abe nqkoi moje li da poznae kyde e toq whod i na koq peshtera e? Che az ne se seshtam i za "Tronna zala" da ima w Duhla, ama znae li chowek ...
По-добре би било да си защитят форума от чужди погледи, мисля.
|
|
|
остави ги, смешници, да правят каквото си искат, с нищо не можеш да им попречиш да правят глупости така или иначе
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Пpoбa (зрител) |
Публикувано | 08.02.04 16:34 |
|
а
|
|
|
членове,параграфи, алинеи, запетайки от закони...абе вие луди ли сте бе хора?
що мислите че тапиите определят всичко? опита не може да се компенсира от никакви членове параграфи и хартиики(тапии). познавам инструктур по алпинизъм, спелеология и на знам си още там с кви тапии дето не може да мине 5 категория на скала. то не е речено че трябва да е spiderman но все пак става въпрос за 5 категория... миналата година великите тапииджии и отворковци от ПСС убиха едно момче при "курс за спасител"... та те повече убиват от колкото спасяват май...те депутати си купуват диплома за висше вие ми говорите за някаква измислена "федерация" от пияници, обединени от идеята да сучат от държавния бюджет.
"който го може го прави, който не може - учи другите" чл.4 #5 ал.3 т.2 от ЗТУСК
|
|
Тема
|
мдаа..
[re: Greg]
|
|
Автор | Ивo K. (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.02.04 20:11 |
|
Виж с изказването на Greg (принципно - извадено от контекста на тази тема), съм напълно съгласен.
|
|
Тема
|
[re: Greg]
|
|
Публикувано | 12.02.04 10:05 |
|
"членове,параграфи, алинеи, запетайки от закони...абе вие луди ли сте бе хора? ..."
Откога Република България не е правова държава?!
И кога ще се оправи манталитета и положението на народа ни, щом на хората, които зачитат законите и нормативните актове и се стремят да ги спазват, както правят в изградените граждански общества, се задава въпросът абе вие луди ли сте бе хора?, в който, освен некултурно отношение, има и ЧЕТИРИ правописни грешки?!
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 10.03.04 12:42 |
|
i kvo stava s kursa s opitnite instrukturi - varvi li