Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:40 01.07.25 
Градове
   >> Пазарджик
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Пазарджишки образинови  
АвторJamiroq (Нерегистриран)
Публикувано16.08.08 19:01

Отварям тема за пазарджишките образи. Това са тези хора, които виждаме почти всеки ден в града, не ги познаваме лично, но с недъзите или необикновенността си привличат вниманието.
Например всепризнатият Вальо от Драгор - смятам всички го знаете, макар чр напоследък изчезна от града.
Друг популярен образ - Жоро Майтапа.
Пачо Зомбито, братята Булдозерите от Моста на Лютата и др.
Моля коментирайте някои от образите на нашия град с всичко което знаете за тях. Ще бъде интересно.

Тема Re: Пазарджишки образинови [re: Jamiroq]  
Авторjabka (Нерегистриран)
Публикувано16.08.08 22:01

koi sa tiq?

Тема Re: Пазарджишки образинови [re: jabka]  
Публикувано17.08.08 00:25

Извинявай jabka, тази тема ще заинтригува хора родени преди 1984 година, така че :) не е за теб.

Автор martyrМодератор (мчк)
Публикувано17.08.08 14:06

Като изключим "Булдозерите" с другите се познавам отдавна. С Валката сме си говорили надълго и нашироко за пазарджишкий хайлайф. Момчето наистина познава всички важни хора. И наистина си е хахо.

Със Жоро Майтапа някога работихме по филма на едни мимове и театрали за положението в града. Тогава за малко не свиреше на китара а снимаше с камера. докато аз работех в гаражният зародиш на "Телекабел". А колко сме пили в "Крушките", не искам да си спомням. Даже за 2-3 месеца беше барман.

Пачо Зомбито го познавам едва-едва. Беше намерил някакви металодетектори с руска документация и се мъчеше да я преведе. Наложи му се да ошамари един мой приятел, който много бързо обещава "всичко", но после скатава.

Та ... Кои са булдозерите?

Тема Re: Пазарджишки образинови [re: martyr]  
Публикувано17.08.08 23:05

Каква чест, че самият модератор се включва тук. Не се обиждай, но май ти си единственият, който следи този форум. Няма никакъв интерес. Но както и да е.
Булдозерите са двама братя, които живеятв Манастирите. Казват се Темелко и Васил. Единият е луд, а другият много тъп. Общото е, че не си поплюват, поради гореизброените причини.
Мислех, че имат по-голяма известност в града.
Както и да е. Отдавна вече не съм в града, та се чудя дали са останали още от тези образи или и нашият град се е комерсиализирал жестоко.
Давай, виждам, че познаваш "пазарджишките образи", сподели нещо. Темата ми е интересна, а и както виждам май сами ще си я разисквме.

Автор Recycler (Онзи)
Публикувано18.08.08 01:44

Забравяш друга колоритна личност - Мими Пеперудката.
Преди месец се прибрах в България за 10 дни, бях си и в Пазарджик естествено. Когато я видях, не можах да повярвам на очите си, мислех, че Господ я е прибрал при себе си вече. В много напреднала възраст, обаче пак с нейния си тип дрехи ... приятно ми стана като я видях, върнах се 25 години назад

Редактирано от Recycler на 18.08.08 01:45.

Тема Re: Пазарджишки образи [re: Jamiroq]  
Авторjabka (Нерегистриран)
Публикувано24.08.08 12:37

84? ha ha ha......blagodarq.poznavam vsi4kite li4no,no kakto i da e.popitah koi sa ,zastoto se za4udih......zasto trqbva da gi poznavat horata!?ta tova e kalta na grada!

Тема Re: Пазарджишки образи [re: Jamiroq]  
АвторSonika (Нерегистриран)
Публикувано25.08.08 07:42

Хм. Защо ли в ПЗ се плаща данък обществено мнение, и всеки се вре в личните животи на някой друг? Щото вчера вКауфланд- новия магазин в помощ на интегрираните, едно дете от неинтеграционнен произход само мрънкаше, че иска това иска онова и майка му се скара с думите "седи мирно - виж колко много хора ни гледат". Така е като потрасне, и на него ще му присветне да "гледа" хората мое да започне от пейките пред тортата всека вечер, че да стигне да обикая магазините и да търси въпросните образци. Но ще си има причина за това - възпитанието даде но му от майка му

Тема Re: Пазарджишки образи [re: Sonika]  
Публикувано26.08.08 19:48

Добре казано Соника. Но аз нямах това предвид, което ти се опитваш да кажеш. Тук не става въпрос за любопитство и вглеждане в личните дела на хората. Не, не. Тук става въпрос за образите с които сме се сблъсквали нееднократно из нашият град - малко нестандартни, странни, смешни и страшни....тва е.
Иначе съм напълно съгласен с теб - но факт!
Пазарджик е уголемено копие на едно българско село....за съжаление.
Мисля си обаче че не е само в Пз, а и в другите подобни по големина градове.
Действителност

АвторSonika (Нерегистриран)
Публикувано26.08.08 20:24

Ами точно за това и ти писах. Какво все пак ни интересуват тези образи? Лично мене не ми се обръща всеки път да зяпам след тях, защото знам че може би някъде като мина пред Карамела например, целия се върти по мене, а след това е Фиктела и отново преживявам това чудесно хорско внимание. Не предпочитам да съмгероинята на Спаска Спасова от филма Рицаря на бялата дама - "Буква безгласна".
Днес имах нова случка - бях в един двор на къща до спирка на движещите се от яд каруци - тр'олеи (както ги нареичат по модерно ми - като количка на магазин на английски). И по едно врме към 14 часа, на спирката цъфна някаква, дето завърза веднага разговор с съседка по двор където бях аз, и така започнаха да "клюкарстват" някаква учителка от Спортното, че горката ако знаеше какви ли ги къдрят и каканижат по неин адрес, носа и да се е разранил от чесане.
А аз научих следното:
1. че била "богата" щото продала 10 декара наследени от баща и в Мирянци и се чудила кво да прави с парите
2. Била разведена - мъжът и я биел но имали 2 деца
3. не се появявала на спирката на "тр'олеа" щото си купила парите кола
4. преди време (завчера) минала по тортата.
5. малкия и син учил в Немската а големия го приели във ВИНС-а във Варна и УНСС в София, но се чудел къде да се запише.
Та кво ще кажеш за този разговор който даже се проведе от отсрешната страна на улицата но беше толкова висок, че можех да гозапиша на телефона ми и да ти го пусна тук - щеше да умреш от смях - няма нужда да гледаш Азис доверчера. Скеча е по интересен от всичко му по каналите!
Аз накрая започнах да се чудя, дейба мама му, що не среха тея движещи се на инат тр'олеи както направиха в Пловдив, частично във Варна, да вземат да манат и спирките им, да няма такива "клю-клю" агентки, да ги чакат, че оти верно ако съм сценариска във вечерно шоу ок моем си черпим историите и на седя в ефир с петилетки, ама прототипите са ми живи и нищо не предполагащи ора.

ааа Щях да забравя, да ти кажа ли името на Учителката от Спортното ?????????

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.