|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Как се "тръгва" на ясла?
|
|
Автор |
pepeliashka (maximoci) |
Публикувано | 20.07.04 12:31 |
|
Как се "тръгва" на ясла за първи ден? Как се облича детето,какво трябва да му се занесе в ясла?
А за лелите и госпожите носи ли се нещо?Цветя,бонбони?
Давайте идеи!
| |
|
Най-добре е детето да бъде с блузка и панталонче, без презрамки и бодита. Носи се в раничка още един пълен комплест дрешки, пижамка и пантофки(ако още е на памперс и няколко броя от него). На нас ни искаха няколко лигавника и хавлиени кърпи, които си стоят в яслата. Занесох и един букет цветя, но толкова ми беше притеснено, че забравих да ги дам. Това се сещам.Дано съм ти била полезна.
| |
|
Никакви цветя и бонбони. Иди и попитай в яслата как да го заведеш, как да е облечен, нахранен ли трябва да бъде първите дни и т.н. Те ще ти кажат какво и как.
| |
|
Що бе? Не заслужават или...
| |
|
Хаха, ми що да заслужават, нали отивате за пръв път?! Като си заслужат тогава:-))) Ей на, аз септември ще купувам нещо за лелите и госпожите от яслата щото напускаме и отиваме в градина.
Сега сериозно. Не съм носила нищо първия ден, и другите в нашата ясла не носят. Но ако искаш да си спокойна, и ако имаш възможност да попиташ някое майче, чието дете ходи в яслата, каква е там традицията. Щото ако са научени лелите на такива благинки...ще има да те одумват, клюкарки си падат малко.
| |
|
Тръгва се с песен на уста!
Значи детенцето си го обличаш според сезона, някой ти е казал без гащеризони, бодита и т.н. При нас има една стаичка, наречена изолатор, там като пристигнем събличаме детето и го приготвяме във вида, в който стои вътре в яслата. Аз съм водила Алекс само през лятото и не съм й сменяла дрехите, но през зимата ще трябва може би да я преобличам, защото в яслата е топло. После звъним на нашия звънец и излиза сестрата. Тя поема детето, на нея даваш всички багажи.
На нас не ни искаха кърпи и лигавници. Било им забранено от ХЕИ. Искаха: 1 тоал. хартия, 1 белина на месец, 1 сапун. Ако детето е с памперси носиш си памперси няколко броя. Те ги слагат на гърне там, та по-малко памперси отиват. Обаче като се наакала в памперса те не са я мили, ами са я бърсали с хартия. Беше се претрила и подсякла зверски. Аз купих мокри кърпи и любезно помолих ако не ги затруднява да ги ползват вместо хартия. Те казах, че няма проблеми и наистина няма . Искат един кат дрехи, бельо и горни дрешки. Те си стоят в раничката и ако са я преоблекли аз вкъщи си ревизирам и ги подменям. Носиш и една пижамка. Аз й давам чашата за вода - неразливаемата, оставям за всеки случай и бибатасрам, че е станала дърта магарица с биба
Цветя не съм носила! Смятам обаче септември да купя играчки и да ги занеса! За друго пари не са ни искали поне засега.
| |
Тема
|
Re: Как се "тръгва" на ясла?
[re: Vache]
|
|
Автор |
pepeliashka (maximoci) |
Публикувано | 22.07.04 17:34 |
|
а таксата кога се плаща?
това с мокрите кърпички-хитро,и аз май ще направя така,защото Макс много лесно се подсича
| |
|
В нашата ясла е така: при постъпването се плаща предварително една такса. Когато мине първия месец се смята колко дни детето е било на ясла и се изчислява колко да платиш за изтеклия месец, следващия пак така... Предварителната такса си седи като един вид депозит. Когато детето напуска яслата се прави равносметка за последния месец, ако е ходило целия месец преварителната такса си остава за яслата, ако не е тогава ти връщат пари. Това в нашата ясла го правят защото може детето да си ходи целия месец и накрая родителите да решат да си тръгнат без да платят...
Не може детето да отсъства за щяло и нещяло. Ако се разболее доктора дава извинителна бележка, ако ти решиш днес да не ходи не ти извиняват отсъствието, ами си плащаш деня. Не знам как става ако предварително говориш с тях, че ще отсъства.
| |
Тема
|
Re: Как се "тръгва" на ясла?
[re: Vache]
|
|
Автор |
V_lady (усмихната) |
Публикувано | 23.07.04 15:15 |
|
Вече може да отсъстват и по домашни причини. Трябва да напишеш само молба до директорката, за да извини отсъствията. В различните ясли общо взето е различно. Задължително се носят пантофки и резервни дрешки, ако е с памперси се носят и от тях. В нашата ясла ги мият и ние не сме имали проблеми с наакването.
| |
|
Здравей,
тръгнахте ли на ясла? Как минаха първите дни?
На мен ми е свито в момента защото от днес и Денис тръгна. Първи ден му е и аз съм притеснена доста. Не мога да спра да мисля за него и нищо не мога да свърша в къщи
Как мина периода с адаптацията и колко време ви отне?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|