Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:02 07.10.24 
Непрофесионални
   >> Родители и деца
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как се "тръгва" на ясла?  
Автор pepeliashka (maximoci)
Публикувано20.07.04 12:31

Как се "тръгва" на ясла за първи ден? Как се облича детето,какво трябва да му се занесе в ясла?
А за лелите и госпожите носи ли се нещо?Цветя,бонбони?
Давайте идеи!

Тема Re: Как се "тръгва" на ясла?нови [re: pepeliashka]  
Автор lilav (люляк)
Публикувано20.07.04 12:46

Най-добре е детето да бъде с блузка и панталонче, без презрамки и бодита. Носи се в раничка още един пълен комплест дрешки, пижамка и пантофки(ако още е на памперс и няколко броя от него). На нас ни искаха няколко лигавника и хавлиени кърпи, които си стоят в яслата. Занесох и един букет цветя, но толкова ми беше притеснено, че забравих да ги дам. Това се сещам.Дано съм ти била полезна.

Автор Flash_ ()
Публикувано20.07.04 13:56

Никакви цветя и бонбони. Иди и попитай в яслата как да го заведеш, как да е облечен, нахранен ли трябва да бъде първите дни и т.н. Те ще ти кажат какво и как.

Тема Re: Как се "тръгва" на ясла?нови [re: Flash_]  
Публикувано20.07.04 16:08

Що бе? Не заслужават или...

Автор Flash_ ()
Публикувано21.07.04 00:50

Хаха, ми що да заслужават, нали отивате за пръв път?! Като си заслужат тогава:-))) Ей на, аз септември ще купувам нещо за лелите и госпожите от яслата щото напускаме и отиваме в градина.
Сега сериозно. Не съм носила нищо първия ден, и другите в нашата ясла не носят. Но ако искаш да си спокойна, и ако имаш възможност да попиташ някое майче, чието дете ходи в яслата, каква е там традицията. Щото ако са научени лелите на такива благинки...ще има да те одумват, клюкарки си падат малко.

Автор Vache ()
Публикувано22.07.04 14:53

Тръгва се с песен на уста!
Значи детенцето си го обличаш според сезона, някой ти е казал без гащеризони, бодита и т.н. При нас има една стаичка, наречена изолатор, там като пристигнем събличаме детето и го приготвяме във вида, в който стои вътре в яслата. Аз съм водила Алекс само през лятото и не съм й сменяла дрехите, но през зимата ще трябва може би да я преобличам, защото в яслата е топло. После звъним на нашия звънец и излиза сестрата. Тя поема детето, на нея даваш всички багажи.
На нас не ни искаха кърпи и лигавници. Било им забранено от ХЕИ. Искаха: 1 тоал. хартия, 1 белина на месец, 1 сапун. Ако детето е с памперси носиш си памперси няколко броя. Те ги слагат на гърне там, та по-малко памперси отиват. Обаче като се наакала в памперса те не са я мили, ами са я бърсали с хартия. Беше се претрила и подсякла зверски. Аз купих мокри кърпи и любезно помолих ако не ги затруднява да ги ползват вместо хартия. Те казах, че няма проблеми и наистина няма . Искат един кат дрехи, бельо и горни дрешки. Те си стоят в раничката и ако са я преоблекли аз вкъщи си ревизирам и ги подменям. Носиш и една пижамка. Аз й давам чашата за вода - неразливаемата, оставям за всеки случай и бибатасрам, че е станала дърта магарица с биба
Цветя не съм носила! Смятам обаче септември да купя играчки и да ги занеса! За друго пари не са ни искали поне засега.

Тема Re: Как се "тръгва" на ясла?нови [re: Vache]  
Публикувано22.07.04 17:34

а таксата кога се плаща?
това с мокрите кърпички-хитро,и аз май ще направя така,защото Макс много лесно се подсича

Автор Vache ()
Публикувано22.07.04 22:33

В нашата ясла е така: при постъпването се плаща предварително една такса. Когато мине първия месец се смята колко дни детето е било на ясла и се изчислява колко да платиш за изтеклия месец, следващия пак така... Предварителната такса си седи като един вид депозит. Когато детето напуска яслата се прави равносметка за последния месец, ако е ходило целия месец преварителната такса си остава за яслата, ако не е тогава ти връщат пари. Това в нашата ясла го правят защото може детето да си ходи целия месец и накрая родителите да решат да си тръгнат без да платят...
Не може детето да отсъства за щяло и нещяло. Ако се разболее доктора дава извинителна бележка, ако ти решиш днес да не ходи не ти извиняват отсъствието, ами си плащаш деня. Не знам как става ако предварително говориш с тях, че ще отсъства.

Тема Re: Как се "тръгва" на ясла?нови [re: Vache]  
Автор V_lady (усмихната)
Публикувано23.07.04 15:15

Вече може да отсъстват и по домашни причини. Трябва да напишеш само молба до директорката, за да извини отсъствията. В различните ясли общо взето е различно. Задължително се носят пантофки и резервни дрешки, ако е с памперси се носят и от тях. В нашата ясла ги мият и ние не сме имали проблеми с наакването.

Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано09.08.04 11:55

Здравей,
тръгнахте ли на ясла? Как минаха първите дни?
На мен ми е свито в момента защото от днес и Денис тръгна. Първи ден му е и аз съм притеснена доста. Не мога да спра да мисля за него и нищо не мога да свърша в къщи
Как мина периода с адаптацията и колко време ви отне?

Автор Идиoтчe ()
Публикувано09.08.04 13:26

Трябва да го нацелуваш хубаво и да си купиш тапи за уши, за да не чуваш как реве. Освен това трябва да подготвиш работодателите си, че първите няколко месеца ще отсъстваш през ден. Всичко друго лелите ще ти го кажат.

Тема Re: Как се "тръгва" на ясла?нови [re: dodo_dodo]  
Автор bimba (Викината мама)
Публикувано09.08.04 23:47

хей как мина първия ден в яслата,плака ли много Денис?Няма да скрия,е адаптацията за теб ще е по-трудна отколкото за него,но като разбереш колко много са плюсовете пред минусите ще се успокоиш

Тема Re: Как се "тръгва" на ясла?нови [re: bimba]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано13.08.04 15:14

Горе-долу. Там не плаче. Само като го взимат по малко. Но вечер като се прибере и настава ужас. Ужасно нервен е и се чудя това на какво се дължи. Раздразнителен, капризен, агресивен....
Моля се да е временно явление, защото не се трае вече.
Но пък там играел с дечицата, бил контактен, яде, заспива без проблем...Не разбирам въобще защо е така в къщи. Дали пък не се сдържа там и в къщи да си изразходва отрицателните енергии?
Или това е част от адапткацията?
Ами ако си остане такъв завинаги?!?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.