|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
трудно включва задна
|
|
Автор | ico (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.07.04 10:03 |
|
Колеги от извесно време трудно включва задна скорост.
Така изръмжава понякога,че сърцето ми се къса. На дръгите няма проблем.
За смяна ли е кутията или да се опитам да натегна жилото на съединителя.
| |
Тема
|
Re: трудно включва задна
[re: ico]
|
|
Автор | RadioDJ (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.07.04 10:29 |
|
Az li4no ne sam imal Opel deto da niama problem s zadnata, ako podava6 mejdinna gaz da se izravniat oborotite 6te vliza lesno.
| |
Тема
|
[re: RadioDJ]
|
|
Автор |
PeteRHR (C18NZ) |
Публикувано | 05.07.04 11:47 |
|
И при мен "хърка" задната.
Това нещо неможе ли да се оправи като се регулира малко съединителят?
При мен в момента отделя много ниско.
| |
Тема
|
[re: ico]
|
|
Автор |
Bat Jorko (BrightSide Jedi) |
Публикувано | 05.07.04 12:44 |
|
За трудното включване - когато лоста на скоростите НЕ МОЖЕ да влезе в позиция "задна скорост".
Проблема е в избирача на скоростите - едно механизъмче с лостчета и ябълковидни връзки. Намира се над скоростната кутия.
Има втулки, които се износват, луфтовете се увеличават и там каквото е (лостче, палец) не може да уцели позицията на задната скорост.
Тоя номер ми го прави понякога. Пак понякога и "прихръкват", но дали това е причината в твоя случай, не мога да бъда абсолютно сигурен. Но поне е една идея.
| |
Тема
|
[re: PeteRHR]
|
|
Автор | ицo (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.07.04 12:49 |
|
Благодаря за отговорите. И при мен като че ли отделя ниско ще натегна малко
жилото на съединителя да видя дали ще има промени.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Milky (Опитен) |
Публикувано | 05.07.04 14:26 |
|
Колега,каква междинна газ при задна скорост,какво изравняване на обороти на място.Това последното на майтап ли си го писал?
| |
Тема
|
Hi4 ne e maitap,
[re: Milky]
|
|
Автор | RadioDJ (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.07.04 14:39 |
|
nakratko zadnata se vkliu4va bez priharkvane po slednia na4in
1.spira6 na mqsto,
2. izkliu4va6 ot skorost, podava6 gaz dokam 2000 ob., puska6 gazta i vklu4va6 zadna bez da 4aka6 oborotite da padnat do prazeh hod.
Testvai ako ne mi viarva6, a za6to se podava mejdinna gaz ne mi se obiasniava
| |
Тема
|
Re: Hi4 ne e maitap,
|
|
Автор |
Milky (Опитен) |
Публикувано | 05.07.04 17:49 |
|
Така вече е по-добре описано.Аз те разбрах какво искаш да кажеш още в началото,ама уточних,защото това не е междинна газ,а просто повдигане на оборотите на място(форсиране на място),а междинната газ се използва при движение на автомобила,обикновено при връщане на по-ниска предавка,за да се изравнят (поне доближат оборотите)на двигателя и на трансмисията,с цел по-плавно (без удари в трансмисията) превключване.Не оспорвам,че по описания от теб начин не се включва по-лесно задна предавка,но какви обороти се изравняват на място-не мога да разбера?
Не се заяждам,а просто уточнявам нещата.
Успехи!
| |
|
spored men e tvarde vazmojno da e ot izbira4a, za6toto az sma smenil cqlata sistema po t. nar. IZBIRA4 i ve4e nqmam problem sa zadnata!!!Dosta se orasih no ve4e vsi4ko e OK.
USPEH
| |
|
Smeniaite vtulki ako ima goliam luft peperudata ama ne pipaite shlicite che posle nemoij gi dogodi posmurtno , a inache prihurkvaneto si e na suedinitel ima i edin chalum kato neshte da vleze zadna vkluchvash na 2 ra i posle zadna ... pochti vinagi stava
Ни мъ глей че съм кат фафла в раминиете знам фатки
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|